FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 0-0

VIDEO Le-au speriat umbrele lor! » Steaua şi Astra au scăpat cu noroc de înfrîngere şi s-au ales cu cîte un punct: 0-0

Keșeru (în duel cu Laban) a avut viață grea aseară cu apărătorii Astrei
Keșeru (în duel cu Laban) a avut viață grea aseară cu apărătorii Astrei

Articol de - Publicat luni, 29 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 19:20

Campioana a forţat şi a riscat tîrziu în faţa unei formaţii ce luase trei goluri joia trecută de la Mioveni.

Poţi să-l consideri vintage, acoperit de patina meciurilor şi a timpului. De fapt, e doar vechi şi cam neîngrijit, cu scaune devenite, din roş-albastre, roz-bleu de cît le-a ars soarele. Ghencea continuă totuşi să le timoreze pe adversarele româneşti ale "militarilor".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steaua plictiseşte
Astra a intrat pe teren speriată ca în prima jumătate de oră de pe Stade Gerland din Lyon. La fel ca în Franţa, vicecampioana şi-a revenit treptat şi a început să arate ca o echipă de top din Liga 1. Asta doar după ce a admirat cîteva reprezentaţii ale lui Sînmărtean şi nişte serii de pase de-a latul terenului. Or fi ele esenţiale pentru fotbalul imaginat de Gâlcă, dar sînt cam prea cuminţi pentru o campioană care joacă pe propriul teren.

Steaua construieşte pînă în terenul adversarei, apoi întoarce mingea la fundaşii centrali. Şi tot aşa. Prepeliţă şi Breeveld coboară pe rînd între stoperi şi alimentează o posesie admirabilă cînd conduci şi plictisitoare dacă scorul e 0-0.

Astra îşi bate joc de ocazii
Alb-negrii joacă mai simplu, mult mai simplu. Din trei atingeri ale giurgiuvenilor, Budescu rămîne singur şi ratează. Schema se repetă şi Enache ajunge şi el în poziţie excelentă, irosită cu un şut în diagonală, mult pe lîngă poartă.

La o fază fixă, Arlauskis scoate fantastic încă un şut al lui Budescu. Astra începe să semene cu Aalborg!, doar danezii au mai ratat atît în faţa roş-albaştrilor. Şi ca ei n-a mai plătit nimeni şansele consumate. Astra nu pare însă "capabilă" să încaseze vreun 0-6 precum campioana Danemarcei.

Bară! Bară!
Gâlcă schimbă tactica. Sau echipa lui nu mai are răbdare, oricum, renunţă de tot la tiki-taka, nici Sînmărtean nu mai conduce mingea printre adversari ca pe o aţă pentru dresat pisici. Gazdele scurtează construcţia şi aşa îşi creează primele ocazii.

Chipciu loveşte transversala, apoi mingea sare dintr-o contră din nou în bara lui Lung! Astra coboară tot mai mult spre poarta proprie, giurgiuvenii doar că nu se caţără pe bara de sus ca să arunce smoală topită peste invadatorii din careu!

Cîştigă toţi cîte puţin
Pe contraatacuri, Bukari teleghidează mingea de la 30 de metri şi Arlauskis mai primeşte o şansă să demonstreze cît de agil şi de spectaculos este. Campioana riscă în continuare şi se descoperă. Enache primeşte singur în careu şi "latul" lui pe lîngă bară arată ca un stop în fileul de tenis, deopotrivă tehnic şi neglijent, iresponsabil.

O execuţie definitorie pentru Astra, echipa talentată, dar dependentă de toanele patronului şi ale jucătorilor. Se termină egal. Steaua rămîne prima, la Giurgiu doar s-a mai curăţat aerul, moralul nu mai e dezastruos.

"Asta e adevărata noastră faţă, sper să fie un nou început pentru noi. Nu-mi amintesc ca Steaua să fi avut vreo ocazie în prima repriză, iar noi am avut 5-6. Steaua a avut două bare în repriza secundă. S-au întîlnit cele mai bune două formaţii din România" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Voiam să cîştigăm, chiar dacă Astra are echipă bună, cu fotbalişti de calitate. Cu accidentarea lui Rusescu, s-au creat spaţii la mijlocul terenului. Iar pe tranziţia pozitivă am greşit multe pase. În repriza a doua am ţinut Astra în propria jumătate" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

635674-steaua-astra-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

I-a enervat pe ultraşi
Dinu Gheorghe a fost primit cu ostilitate în Ghencea de către suporteri. Chiar înaintea fluierului de start, acesta s-a oprit în dreptul băncii de rezerve a Astrei, provocîndu-i prin gesturi pe fanii stelişti. O brichetă a zburat de la tribuna 0 către oficialul giurgiuvenilor, care a reuşit să se ferească în ultima clipă. Înainte de reluarea părţii secunde, un alt obiect l-a lovit în plin pe şeful Astrei.

N-a scăpat de Ben Youssef :D
Patronul Astrei, Ioan Niculae, şi-a dat acordul în ziua meciului ca Ben Youssef să evolueze în primul "11" împotriva Stelei. Cu Găman accidentat şi Toure nepregătit fizic, Isăilă se gîndea la un cuplu de fundaşi centrali Oros - Takayuki, însă după decizia luată de Niculae, tehnicianul l-a folosit pe japonez pe postul obişnuit, iar Ben Youssef şi-a reluat poziţia în linia defensivă.

Lovit la umăr, pierde Kievul?
Raul Rusescu a fost titular aseară, însă a rezistat doar 36 de minute pe gazon. Atacantul Stelei s-a accidentat la umărul drept şi n-a mai putut continua partida, fiind înlocuit cu Stanciu. Nu se ştie dacă vîrful va fi apt de joc pentru meciul din Europa League, cu Dinamo Kiev.

Trimis în tribună
Ştefan Preda a fost nevoit să părăsească terenul după o decizie a lui Ovidiu Haţegan la începutul reprizei secunde. Antrenorul de portari a cerut insistent un penalty în minutul 50, la o cădere în careu a lui Chipciu. "Centralul" s-a dus glonţ către banca de rezerve a Stelei, Preda fiind nevoit să urmărească restul partidei din tribune.

Recidivişti
Iertată săptămîna trecută de Comisia de Disciplină după incidentele de la Ploieşti, Steaua a avut iar probleme cu suporterii: cu două săptămîni înaintea partidei României din preliminariile CE cu Ungaria, ultraşii aflaţi la Peluza Sud au scandat constant mesaje xenofobe la adresa maghiarilor. Haţegan a trecut cu vederea acţiunile galeriei, însă Steaua riscă să evolueze fără spectatori în următoarele meciuri pe teren propriu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
andytheblue
andytheblue  •  18 Octombrie 2014, 01:03

titlul 26 e al Stelei ! Forza Steaua !

spinuv
spinuv  •  29 Septembrie 2014, 16:23
Postat de cfrmania2 pe 29 Septembrie 2014, 15:25

arbitrajul a fost corect din toate punctele de vedere .

O fi normal sa rupi un jucator-Rusescu-sa faci hent intentionat si totusi sa nu ieigalben...La Simirtean ce sa mai zic ,acelasi jucator pune piedica.Uni se mira de ce a furat-o de la Kapetanos.Pacat ca sunt oameni care pot spune ca arbitrajul a fost corect.La Ploiesti la fel s-a spus Gol din obsait; noroc ca Porumboiu a vorbit si astfel au tacut.Devine normal ca Simirtean fie oprit in careu ca oricum nu vede arbitrii.Gerson si Astafei au fost iertati la ploiesteni iar aseara Ben Yousseof doar din 3 incercari a obtinut un galben desi la rupt pe Rusescu si a facut hent intentionat in careul Stelei.Jurnalistii nu vad nimic,ei vor doar ca campionatul sa ramana atractiv,strins.In trecut ...

spinuv
spinuv  •  29 Septembrie 2014, 16:12

Ba Ciuca tu nu ai rusine?...Rusescu nu s-a accidentat ci a fost rupt de Ben Yousseff.Desigur ca tu nu ai vazut.Daca arbitra Tudor vedeai si tu.Astralul a fost iertat de galben si cind la rupt pe Rusescu si cind a facut hent voluntar.Hategan a arbitrat cum era de asteptat si Ciuca stie ca face si el parte din scenariu.Spune de fumigenele de pe Ghencia dar nu spune de ce meciul Viitorului a fost intrerupt.Ciuca dute nene sa te plateasca Gheorghe,omul tau.Ce tamtam facea individul cind fusese delegat Tudor la Astra-Steaua,cum stia el dinnainte ca o sa traga cu Steaua,ce avertizari tragea si acum nimic despre Hategan cind o tara stie prietenia acestuia cu Gherghe.Rusine Ciuca...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează