FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

VIDEO Lecția zilei predată de Dragomir » Cum se făcea un blat "corect-corespunzător" cu brigada de arbitri

Articol de GSP - Publicat luni, 20 martie 2017 11:59

Contul de youtube al emisiunii Replay de la TVR 1 a publicat azi noi imagini din timpului interviului acordat de Dumitru Dragomir la câteva luni de la Revoluția din '89. 

Fostul șef al LPF a povestit  cum a făcut blat cu arbitrul pentru ca echipa sa, Chimia Râmnicu Vâlcea, să câștige un meci, 3-2, cu Cetatea Turnu Măgurele.

"Eu centram, eu dădeam cu capul la Chimistul. Atunci nu era o organizare ca acum. Să vă povestesc o snoavă. Avem meci cu Turnu Măgurele, iar la partidă au venit Raiea și Tică Marinescu, care ținea Federația în spate.

Arbitrul meciului era unul bătrăn, Constantinescu, de la București. În minutul 80, eram conduși cu 2-1 și m-am dus la el și i-am zis «Tată, te rog, dă-mi o mână de ajutor». Am sărit de pe margine și m-am dus în teren, în timpul meciului.

Face și-o pune pe var. Aveam pe unul, Petrică, care și-a luat un elan de 25 de metri și când a tras, mingea s-a dus mult peste bară. I-am spus să o mai pună o dată, că s-a mișcat portarul. O pune și face Petrică 2-2.

Se termină jocul și plecăm la cabine, iar Rainea și Marinescu au plecat de la stadion. Mă duc la Constantinescu și îi spun că s-a nenorocit pentru că a oprit meciul cu 10 minute mai devreme. Eu și încă doi ne-am dat ceasurile înapoi.

«Te-ai curățat! Ți-am spus. Trebuia să mai dureze meciul 10 minute», i-am zis. El s-a uitat la tușieri, dar eu le-am făcut cu ochiul. Unul dintre ei a zis «Da, cred că are dreptate».  Atunci, Constantinescu a zis «Păi, hai să continuăm. Nu s-a întâmplat nimic». I-a îmbrăcat pe jucători și am ieșit iar pe teren. Nu s-a terminat meciul până nu am câștigat 3-2.

La Divizia C se puteau face multe lucruri. Erau vai de mama lor. Cine vedea să vadă Divizia C?", a spus Dragomir în emisiunea TVR. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
masinameaeata
masinameaeata  •  04 Februarie 2022, 21:50
Postat de risc_mix pe 20 Martie 2017, 19:35

Maestre imi pare rau dar ***.Inainte de '89 nu existau nulitati in fotbalul romanesc.Jucatorii aveau o valoare incontestabila.Iti garantez ca un jucator de la ultima clasata de atunci era vedeta la orice echipa din liga 1 de azi.Ghinionul lor a fost interdictia comunistilor de a juca afara.Altfel, in Europa ar fi jucat sute de ,,nulitati'' romanesti.

Felicitari! Ai dreptate! Steaua Bucuresti a jucat si a castigat in 1986 CCE, iar in 1989 a jucat finala CCE si a luat Supercupa Europei in 1987. Nu va luati dupa can-canurile lui nea Mitica. Romania, a avut o forta in toate domeniile de activitate pana in 1989, incredibila! Multi naivi, ca sa nu le spun in fata altfel, asculta stiri si lozinic spuse de Corleone si isi formeaza o parere eronata. Adevarul, adevarat este ca Romania, niciodata nu va mai ajunge la nivelul la care era atunci, pentru simplul motiv ca nu mai are specialistii pe care-i avea atunci, nu mai are forta de munca inalt calificata, nu mai are cercetarea pe care o avea atunci. Ceuaseasca este recunoscuta pe plan international pentru descoperirea polimerilor. Estea adevarat ca ea era o ***, dar, descoperirea apartine Romaniei. Atunci se investea puternic in cercetare. Cercetator nu ajungeau decat cei mai buni dintre cei buni. La nivel national, nu erau mai mult de 100 locuri /an de juristi, economisti, etc. Facultatea nu o faceau decat cei mai doxati, iar cine avea o facultate, era un adevarat intelectual. Ieri am vazut doi golansi, imbracti in traning, ascultau manele si ziceau ca se duc la facultate. Va dati seama cam unde suntem din punct de vedere intelectual?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

589949641156771
Mihai Mart  •  21 Martie 2017, 14:58

"Corect-corespunzator " era ca acest exmilitian sa aiba acum experienta de 30 de ani de puscarias si sa mai aiba de facut inca pe atat !.

risc_mix
risc_mix  •  20 Martie 2017, 19:35
Postat de Pompiliu Bota pe 20 Martie 2017, 16:04

Spune-ne mai bine cum a bagat Luce in B Poli Timisoara si cum au luat 3 ghete de aur nulitatile Mateut si Camataru !

Maestre imi pare rau dar ***.Inainte de '89 nu existau nulitati in fotbalul romanesc.Jucatorii aveau o valoare incontestabila.Iti garantez ca un jucator de la ultima clasata de atunci era vedeta la orice echipa din liga 1 de azi.Ghinionul lor a fost interdictia comunistilor de a juca afara.Altfel, in Europa ar fi jucat sute de ,,nulitati'' romanesti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează