FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII

VIDEO Mititelu, în fața judecătorilor: "Nu vreau ca Sandu și Dragomir să intre în închisoare" » În fața jurnaliștilor: "Criminalii nu pot fi achitați niciodată"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2017 17:39

Adrian Mititelu a ieșit încrezător de la Curtea de Apel, care a decis azi ca termenul de pronunțare în cazul dezafilierii Universității Craiova să fie 31 mai. 

Mai devreme, în fața instanței, când a avut ultimul cuvânt, Mititelu a surprins și a pledat pentru ca Dragomir și Sandu să nu primească închisoare cu executare: "Nu vreau ca oamenii să intre în închisoare, deși mi-au făcut mult rău. Sunt interesat de repunerea echipei în situația anterioară dezafilierii".

Apoi, la ieșirea din sala de judecată, Mititelu și-a explicat poziția în fața jurnaliștilor: 

"Sunt foarte optimist. Sper într-o reparație pentru Universitatea Craiova. Vreau ca echipa să fie în situația în care se afla în 2011.

Nu-mi place când cineva merge la închisoare, dar Dragomir și Sandu n-au niciun pic de omenie, la fel de haini au rămas. Instanța îi va sancționa grav. E un fapt fără precedent. Dragomir spune foarte multe prostii, a recunoscut asta și în fața instanței. Au trecut 6 ani grei pentru mine. Eu aștept să se schimbe ceva în viața mea.

E imposibil să fie achitați. Un criminal nu poate fi achitat niciodată. Au distrus o afacere, un club de mare tradiție din România. Ei au dezbinat orașul. Sunt chestii care nu pot fi iertate de nimeni. Am văzut că domnul Bodescu (n.r. secretarul general adjunct al FRF) era foarte preocupat de ce se întâmplă cu Federația. Vă spun eu că nu se va închide, din contră, această decizie va duce la progres. Vom face anumite verificări în Federație și veți vedea cât s-a furat acolo. Federația va face un pas înainte după această decizie", a declarat Mititelu.

"Eu sunt încrezător că în această vară Universitatea Craiova se va întoarce în competiție. De azi încolo mă pregătesc. O să realizați ce înseamnă cu adevărat adevărata Universitatea Craiova la primul meci. O să vedeți ce diferență va fi între meciurile noastre și ale celor de la CSU. Vă asigur că Universitatea Craiova va reveni în competiție și va fi un club cu adevărat profesionist"
Adrian Mititelu

Vezi AICI cum s-a desfășurat termenul de astăzi de la Curtea de Apel!

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
olaru_andrei
olaru_andrei  •  18 Mai 2017, 08:56
Postat de valii_sv pe 18 Mai 2017, 00:40

Poate faza cu dezafilierea nu a fost corecta dar Universitatea in acel moment era la un pas de faliment !

Ok, era aproape de faliment!!!!...dar nu avea FRF-ul niciun drept sa grabeasca situatia.

echilibrat
echilibrat  •  18 Mai 2017, 07:53
Postat de Ispas Claudiu pe 17 Mai 2017, 21:54

Si ce ne intereseaza pe noi ca fotbalul românesc nu va mai exista?sa nu mai existe asa cum nu a mai existat si echipa noastră atâta amar de vreme,răspunzător pentru asta nu este Mititelu răspunzători sunt cei din FRF si trebuie sa plateasca,asa ca nu te mai lua de Mititelu...

Si care e echipa "voastra" ? Noi stim care a fost echipa decedata a copiilor copiilor lui Mititelu, SRL-ul ala mutat pe la Severin pentru ca "orasul Craiova nu merita echipa de fotbal", cum bine zicea Mititelu. Dar orasul Craiova, ca la Napoli, Cluj, Ploiesti sau Arad, si-a refondat mitul, fara participarea groparului mititel. Deci care e echipa "voastra" care nu mai exista de ani buni ?

echilibrat
echilibrat  •  18 Mai 2017, 07:49
Postat de valii_sv pe 18 Mai 2017, 00:40

Poate faza cu dezafilierea nu a fost corecta dar Universitatea in acel moment era la un pas de faliment !

Clubul ala se numea de fapt Fotbal Club U Craiova, nu Universitatea Craiova, fusese infiintat in 2002, si cocotat direct in prima liga - un fel de FCSB oltenesc fara brand si fara identitate.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează