FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 1-1

VIDEO New Dinamo = New Craiova » Oltenii au bifat al patrulea meci fără eşec în campionat, 1-1 în Ştefan cel Mare

Bawab l-a păcălit pe Steliano Filip și dinamovistul și-a introdus balonul în propria poartă
Bawab l-a păcălit pe Steliano Filip și dinamovistul și-a introdus balonul în propria poartă

Articol de GSP - Publicat luni, 06 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 octombrie 2014 23:40

Craiova a avut, aseară, prim-planul primei reprize, Dinamo s-a revitalizat în partea secundă, dar partida s-a încheiat cu o remiză incitantă.

O "autobază" ultimul tip, flexibilă, cu ieşiri fulgerătoare pe contraatac, a etalat Craiova în prima parte a meciului de aseară. Dinamo a încercat, în zadar, 45 de minute să găsească o cale de acces către poarta lui Bălgrădean.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pe fondul nemulţumirilor din tribune, roş-albii au fost blocaţi lesne cînd au încercat să construiască. Bawab (5) a dat semnalul că oltenii au venit să dea marea lovitură în fieful celor pe care-i duşmănesc.

Traian Marc a avut un meci separat cu vîrful iordanian. L-a blocat în două rînduri, magistral, dar a capotat în faţa propriului apărător, Steliano Filip (26), care şi-a introdus mingea în poartă.

Renaşterea "cîinilor"
Ştiind că Bălgrădean are vizibilitatea redusă la şuturile de la distanţă, dinamoviştii au vrut să-l surprindă. Şuturile lui Bărboianu, în două situaţii, au fost respinse în corner. Revenită de la cabine, "haita" a adoptat un modul ofensiv.

Durimel şi Rotariu au ieşit, au intrat Gavrilă şi Bilinski, renunţîndu-se la un închizător, Bărboianu trecînd stoper ca împotriva Giuleştiului. Şi "cîinii" au presat în continuu. Bilinski l-a testat pe Pufi. Acka era să-şi dea şi el autogol, după "foarfeca" lui Alexe.

Duelul s-a repetat, cu aceiaşi actori, iar Alexe a obţinut un penalty din confruntarea cu Acka. Bilinski (51) a luat mingea şi a tras cu sete. Energizat, la cîteva zeci de secunde, polonezul a fost la un cap de "dublă", semn că atunci cînd vine pe teren din postura de rezervă este ultravivace.

Muncă, nu şi eficienţă
Fai (60) a vrut să-l surprindă pe Bălgrădean, şut înşelător de lîngă tuşă, fostul coechipier trecut în Bănie prinzînd în doi timpi. Au fost momentele cînd dinamoviştii şi-au subordonat adversarii. Craiova inteligentă din prima repriză suferea sub asediul nemilos.

Dar n-a capotat. Iar "cîinii" s-au mulţumit cu atacuri poziţionale, ce-au fost ghicite de adversari. Alexe (87) a încercat să-l prindă neatent, din unghi, pe Bălgrădean, dar goal-keeperul a fost la post, respingînd. Meciul s-a încheiat la egalitate, reaprinzîndu-se vechile dueluri dintre "cîini" şi "juveţi".

5 penalty-uri a bifat Dinamo cu cel de aseară, în acest campionat, fiind lider în topul echipelor ce-au beneficiat de cele mai multe lovituri de la 11 metri

327 de minute de invincibilitate a avut Craiova pînă la reuşita de aseară a lui Bilinski. Oltenii cîştigaseră la zero ultimele 3 etape

"Rezultatul e echitabil, meciul s-a jucat la ocazia imensă a lui Bawab, dacă făcea 2-0 era greu să ne mai dovedească Dinamo. Îmi spuneţi că face minuni cuplul Cârţu-Săndoi? Păi, na, de-asta ne-am şi luat, ca să facem minuni" (Sorin Cârţu, director tehnic CSU Craiova)

"Acum sînt la Craiova şi mă gîndesc doar la această echipă. Nu mă mai interesează vreun transfer în străinătate" (Cristian Bălgrădean, portar CSU Craiova)

636541-dinamo-csu-craiova-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Cîinii", înjuraţi de ai lor
Dinamoviştii au fost apostrofaţi de către spectatori înainte de a intra la pauză la cabine. N-au scăpat nici Stoican, nici elevii lui. Giani Kiriţă şi Florentin Petre au scandat alături de PCH şi le-au făcut semne suporterilor, de pe pistă, să-i încurajeze pe fotbalişti în repriza secundă.

Minutul 74
Spectatorii au început să aplaude în minutul 74 al partidei de aseară. Peluza Sud a galeriei dinamoviste a arborat un banner, sugestiv, pentru "cîini": "Minutul 74. Minutul din infern care te-a făcut etern". Cu trimitere directă la minutul fatidic al amicalului de la Olteniţa, din 2000, cînd Cătălin Hîldan s-a prăbuşit pe teren.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Octombrie 2014, 14:49
Postat de olteniacus pe 06 Octombrie 2014, 10:04

Hildan a dat ultimul gol oficial impotriva Craiovei pe pe 13 mai 2000 (in Finala Cupei Romaniei in min 89 pe contraatac 2-0 pentru caini) A fost un meci cu rezultat aranjat, Dinamo a facut eventul macar atunci Craiova a mers in ultima ei participare in preliminariile Uefa fiind invinsa de o echipa din macedonia Prilep(spre deosebire de 1998 cand a pierdut si finala si a incurcat si Rapid la campionat).

app, tu ? sterge-ti contul. te chinui degeaba. nu-ti ia nimeni in atentie elucubratiile, provocarile tale sunt patetice si inutile. eu am facut prima si ultima exceptie. odihna vesnica, clonache.

valah1986campionii.europei
valah1986campionii.europei  •  06 Octombrie 2014, 14:47

In prima repriza echipa condusa de comunist securist blatist cu state vechi in furturile din fotbalul romanesc a avut ZERO SUTURI PE POARTA. La pauza securistul Gelu Eftimie a pus accentul in discutia cu petardele din lotul Rusinii Romaniei, cum sa se arunce in careu pt a primi pomana un penalti. Si uite asa de parastasul lui Hildan, securistii au comemorat printr-un penalti inventat.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Octombrie 2014, 14:46

cu sau fara Cap de Ciment, Dinamo merge inainte, asa cum trebuie. FORZA DINAMO !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close