FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN 1-0

VIDEO O picătură de fotbal » Ţucudean a salvat trei puncte pentru Dinamo. ”Cîinii” urcă pe 6

Articol de GSP - Publicat luni, 25 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 noiembrie 2013 09:21

Ploaia şi jocul slab au făcut meciul greu de privit, dar rezultatul e perfect pentru Dinamo, care a adunat trei victorii la rînd pe terenul propriu.

Dinamo nu mai are atitudinea de echipă mare căreia i se cuvin punctele cu adversare medii, i s-a dus de tot aroganţa de candidată la trofee.

Transformarea realistă a "cîinilor", adaptată la situaţia de fapt a clubului, are un dezavantaj, că trebuie să fie ciudat şi pentru suporteri să-şi vadă favoriţii în alb şi roşu chinuiţi etapă de etapă, acasă, de Chiajna ori de Gaz Metan. Există însă şi un avantaj concret: trupa umilă şi dispusă să lupte din greu a lui Stoican bifează rezultate decente.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O sclipire Ţucudean
A suferit cu Chiajna, cu Braşov şi a repetat chinul în faţa Mediaşului. Marcator al golului de 1-0, Ţucudean a arătat cum un vîrf într-o formă OK poate face diferenţa dintre acea Dinamo inofensivă din startul sezonului şi formaţia pragmatică din prezent. George a înscris al doilea gol al său în acest sezon din Liga 1, cu o reluare spectaculoasă şi precisă la o centrare excelentă a lui Laurenţiu Rus.

Dinamo dominase şi înaintea reuşitei cu care Ţucudean a încheiat prima repriză, dar dominarea ei a fost dictată mai mult de statutul de gazdă, pe care fotbaliştii Gazului au simţit să-l respecte, decît de jocul alor lui Stoican.

Trei slabi
Valentin Lazăr a prins o zi mediocră, Rotariu a arătat din nou că e cam fragil deocamdată pentru prima ligă şi a picat în majoritatea contactelor, iar pe Cosmin Matei îl opresc adversarii, picăturile de ploaie şi tot ce mai ţine de decorul unui meci de fotbal.

Matei lăsase impresia că Steaua s-a păcălit neavînd răbdare cu el, dar numai banderola de pe braţ mai aminteşte că unele evoluţii ale lui în tricoul lui Dinamo impresionaseră. Cam asta despre fotbaliştii de atac ai "cîinilor".

A "ucis" finalul
Stoican a mai demonstrat pe final că tratează realist situaţia în care se găseşte Dinamo şi că structura acestui lot nu are mare legătură cu tradiţia glorioasă a clubului. Antrenorul l-a sacrificat pe Matei şi a jucat în ultimele zece minute cu şapte jucători defensivi pe teren.

Patru fundaşi şi trei închizători în faţa unei formaţii care a început sezonul sperînd să scape de la retrogradare! Aşa, Flavius a scos ce şi-a propus, punctele şi progresul pînă pe locul 6. E tot ce-şi poate propune Dinamo din prezent.

5-1 a fost raportul ocaziilor de gol în favoarea lui Dinamo

"Au fost bune schimbările lui Stoican. Dinamo a jucat un pic mai în viteză şi, deşi s-a terminat doar 1-0, nu a existat în nici un moment un echilibru între noi şi Gaz Metan" (Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo)

"Mutu? Cineva a vrut să fie doctor honoris causa, dar fiindcă el era deja prea în vîrstă, înainte să fie evaluat a murit. Nu se pune problema să luăm jucători de 34 de ani" (Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo)

"Mutu a ales cum a crezut, conducerea noastră, la fel. Eu am deja la dispoziţie un jucător cu foarte mare experienţă, pe Cătălin Munteanu" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

596324-dinamo-media-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Flori de la familia Barbu
Stoican a împlinit ieri 37 de ani şi a primit un buchet de flori de la familia Barbu, devenită faimoasă pentru pasiunea lor. Mircea are 85 de ani, iar Maria are 84 de ani. Stoican a fost felicitat şi de Iulian, fiul de 58 de ani al celor doi, care i-a dăruit florile antrenorului dinamovist chiar la marginea terenului, cu cîteva momente înainte ca arbitrul Găman să fluiere startul jocului.

A apărut "Cap de zmeu"!
Cătălin Munteanu a prins un loc de rezervă pentru prima oară în acest sezon din Liga 1. Mijlocaşul pe care şefii "cîinilor" încearcă să-l convingă să se retragă din fotbal la sfîrşitul acestui an a avut o singură apariţie de la startul stagiunii, 22 de minute cu Sănătatea Cluj (4-0), în Cupa României, dar în campionat nici măcar nu mai prinsese banca pînă aseară.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1745flo
1745flo  •  25 Noiembrie 2013, 23:10

Bravo baieti, ati luptat si ati meritat victoria impotriva unei echipe incomode!

snoopmind
snoopmind  •  25 Noiembrie 2013, 12:59

dinamo gafaie asa intr o mocirla imensa

terminatorul2
terminatorul2  •  25 Noiembrie 2013, 12:37

Cam mari notele ! Meci mediocru de liga III-a ! asta au jucat cateii : )))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează