FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO Olguța vrea să schimbe numele arenei din Craiova, invocând probleme cu familia Oblemenco. Fiica "Tunarului" o contrazice! + Dragnea a "ordonat": "meci de partid" la inaugurare

Foto: Facebook/@CSUCOfficial
Foto: Facebook/@CSUCOfficial

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 20:33

Noul stadion din Craiova este aproape gata, iar inaugurarea ar urma să aibă loc în prima parte a lunii octombrie, însă de ultim moment au apărut probleme cu viitoarea denumire a arenei.

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, vrea ca un viitor sponsor să dea numele stadionului, argumentând că denumirea " Ion Oblemenco" e înregistrată la OSIM de familia fostului mare atacant oltean. 

În replică, fiica lui Oblemenco, Clara Pigulea, susține că nu a avut vreo pretenție financiară pentru a da stadionului numele tatălui. 

"Nu s-a stabilit ce nume va purta noul stadion de fotbal din Craiova, este o decizie pe care trebuie să o ia primăria. Eu aș organiza o licitație pentru denumirea stadionului cu firmele mari, exact cum este în Occident.

Cine vrea să dea denumirea acestui stadion, să plătească cheltuielile cu utilitățile. Ar fi un ajutor foarte mare și pentru primărie, mai ales că numele de Oblemenco este înregistrat deja la OSIM de către familie", a spus Lia Olguța Vasilescu, citată de TV Digi Sport.

Totuși, fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea, a publicat un comunicat în care anunță că, deși numele lui Oblemeco este înregistrat la OSIM, familia nu pretinde pretenții financiare din partea primăriei pentru ca stadionul să poarte numele acestuia.

Țin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenții, așa cum au fost dintodeauna, față de Clubul Universitatea Craiova, față de suporterii acestei echipe, față de toți cei care au scris istoria “Campioanei unei mari iubiri”.

Tocmai de aceea, văzând ultimele declarații apărute în spațial public referitoare la numele pe care urmează să-l poarte noua arena de fotbal din Craiova, trebuie să precizez, că ar fi o onoare și o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, că stadionul cel nou să poarte numele “Ion Oblemenco”.

E adevărat, am înregistrat noi, ce din familie, numele ” Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja și a-l feri de eventuale și nedorite situații și contexte publice care să-i fi daunat imaginii și memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă, că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituție ar decide să păstreze numele “Ion Oblemenco”.

Nu pretindem nimic în afară de respectul față de numele “ Ion Oblemenco”. Așa cum suntem siguri că îl vom avea și în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităților orașului Craiova.

Iubirea față de o mare legendă nu are preț și noi știm asta, și o știu mai bine decât noi, suporterii Științei, cei care l-au iubit și pretuit pe “Tunarul” din Banie, indiferent dacă oamenii zilelor noastre nu au poate întotdeauna timp să-și aducă aminte de cei care au construit istoria, la fel de frumoasă ca noul stadion. Și poate chiar mai frumoasă…" Clara Pigulea

Liviu Dragnea propune "Meciul de partid" LA INAUGURARE

Aflat într-o vizită pe noua arenă din Craiova, alături de Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că și-ar dori ca meciul de inaugurare de pe stadionul din Bănie să se joace între CS U Craiova și Academia Rapid, echipă aflată în administrarea Primăriei Sectorului 1 din București.

"Cred că stadionul va contribui la renașterea Universității. Mi-aș dori ca meciul de inaugurare să se joace cu Rapid, cu cel din Liga 4, pe care o să-l creștem", a spus Liviu Dragnea pentru TVR Craiova. 

 

VREA INAUGURARE CU RAPIDUL

VREA INAUGURARE CU RAPIDUL Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a ţinut să viziteze şi noul stadion care se construieşte în Craiova. Acesta s-a arătat încântat de cum se prezintă Arena din Bănie şi işi doreşte ca partida de inaugurare să se joace între Universitatea şi Rapid. Dragnea a mai spus că în curând titlul va poposi la Craiova.

Posted by TVR Craiova on Wednesday, 6 September 2017

Primăria Craiovei și Primăria Sectorului 1, instituțiile care au înființat, respectiv susțin financiar cele două echipe de fotbal, au primari aparținând Partidului Social Democrat. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (44)
1059109910783295
Luci Luci  •  12 Septembrie 2017, 00:20

O idee foarte buna. La urma urmei nu il ajuta pe fostul mare jucator craiovean ca un stadion ii poarta numele, in timp ce daca unii sponsori vor sa isi eticetheze numele pe stadion si vor plati o anumita suma de bani pentru intretinerea stadionului este un lucru extrem de util. exemple: Groupama Arena, Allianz Arena.

fcu1948
fcu1948  •  11 Septembrie 2017, 00:41
Postat de kaloogarele pe 09 Septembrie 2017, 03:38

apropo, voi de "allianz arena" sau de "emirates stadium" atz auzit? feceu n-a auzit, el era ocupat sa caute identitatea lu' mititica prin arhivele de la gesepeu.

În caz că nu știai, și este evident că nu știai, fostele stadioane ale celor de la Bayern Munchen și Arsenal NU purtau numele unor foste legende ale respectivelor cluburi. Și atunci chiar nu a fost o problemă să schimbe denumirea din Highbury în cel al sponsorului. Iar Bayern a jucat anterior pe Olympia Stadion, deci paralala făcută de tine este fără valoare. La fel cum ești și tu - fără valoare și paralel cu logica....

fcu1948
fcu1948  •  11 Septembrie 2017, 00:33
Postat de kaloogarele pe 09 Septembrie 2017, 03:40

ggrreeeeu fara acreditare, bah! de fapt habar n-avetz ce se intimpla la craiova. de ce nu-l trimitetz pe feceu cu nashu' pina la craiova, sa incerce sa se strecoare pe sub gard, poate mai vine cu fro stire reala? ma rog, la voi stirile reale-s ceva nashpa

De parcă i-ar păsa cuiva de ce se întâmplă la csu clona. Șezi bând, nu se stresează nimeni că nu le-a dat csu clona acreditări ziariștilor pt simplul motiv că iubitorii de fotbal NU SUNT INTERESAȚI SĂ CITESCĂ ȘTIRI DESPRE csu clona!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează