FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CFR 1-2

VIDEO Pașoptiștii » CFR a bătut pe terenul echipei unde nu mai câștigase din 1948, 2-1 cu Mediaș

Chiar dacă în această fază Crețu îl depășește pe Peteleu, la final s-au bucurat vișiniii
Chiar dacă în această fază Crețu îl depășește pe Peteleu, la final s-au bucurat vișiniii

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 februarie 2017 00:00

Ultima victorie a "feroviarilor" la Mediaș data din 1948.

Meci cu play-off-ul pe masă! Aceasta era miza partidei de la Mediaş. Pustai o fi matematician, dar n-a stat să calculeze prea mult şi şi-a aşezat echipa în acelaşi sistem ofensiv 4-3-3. Miriuţă a răspuns şi el curajos: cu două vârfuri clasice, Bud şi Omrani. Startul a înclinat terenul înspre poarta lui Mincă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Gras, dar bun

Eric, cu un fizic de rugbyst, probabil că şi acolo ar fi declarat "jucător cu surplus de greutate", rămâne totuşi un brazilian cu gleznă fină. Mingea pleacă din piciorul lui într-un mare fel, cum probabil 90% dintre fotbaliştii din Liga 1 nu reuşesc, indiferent cât s-ar chinui.

În urma unei pase luminate a lui Eric, Gazul şi-a creat cea mai mare ocazie a reprizei: Alex Munteanu a rămas singur cu portarul, însă Mincă a scos şutul căpitanului gazdelor (23).

Apoi, Miriuţă a făcut o schimbare decisivă: a realizat că a greşit alegerea jucătorului eligibil U21. L-a scos pe Chiriţă şi l-a introdus pe Păun.

Din acest moment, CFR a fost altă echipă. Gomelt a tras peste de la marginea careului, după care l-a imitat Tiago Lopes (42). Cu un minut înainte de pauză, clujenii au irosit o situaţie imensă, dublă ratare în aceeaşi fază.

Pleşca a parat şutul lui Bud, balonul a sărit la Omrani, al cărui şut a fost deviat miraculos în corner de Tahar. Meciul a avut ţinută şi în partea a doua. Bic a reluat cu capul peste, din poziţie bună, după o centrare a lui Munteanu. Apoi, pe teren a existat o singură echipă, CFR.

Gol şi pasă de gol

Pleşca a scos şutul lui Nouvier (55), însă a îngenuncheat la execuţia jumătate spectaculoasă, jumătate norocoasă a lui Omrani, care l-a lobat cu o lovitură de cap (63).

Eric s-a sufocat şi el tot cărând atâtea şi atâtea kilograme în plus şi a fost schimbat. Iar CFR a lovit decisiv. Omrani assist, şut imparabil Păun. Gol! 0-2! Meciul e gata. Ba nu, nu a fost de acord polonezul Sikorski, care a marcat din centrarea lui Creţu şi a aprins finalul.

CFR a rezistat, a câştigat şi s-a apropiat la un singur punct în spatele Gazului, de fapt, la o jumătate de punct, fiindcă are avantaj în meciurile directe, 0-0 şi 2-0, iar pe trupa lui Pustai o aşteaptă în continuare un program infernal: deplasare Voluntari, acasă Steaua, afară cu Craiova.

"Facem istorie în acest campionat, am bătut Steaua la Bucureşti după 68 de ani, am bătut azi la Mediaş după 69 de ani. E ceva, nu?!"
Cristian Bud, atacant CFR

"A trecut încă o finală pe lângă noi şi n-am reuşit să o căştigăm. Din acest moment lucurile se complică pentru noi, trebuie să gestionăm bine acest final de campionat pentru a nu pierde play-off-ul"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

1punct a câştigat Gaz Metan în ultimele 3 etape: 0-1 cu Astra, 1-1 la Timişoara, 1-2 cu CFR

20de puncte a câştigat CFR în deplasare, în 12 meciuri, şi e pe primul loc în acest top, la egalitate cu Steaua

Cifrele meciului

51% Posesie 49%
6 Şuturi pe poartă 6
8 Şuturi la poartă 12
2 Cornere 8

gaz metan cfr cluj 1 2

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  12 Februarie 2017, 10:42

Pasoptistii de la gsp habar n-au ca acea revolutie a fost la 1848 si nu 1948 de cand n-a mai batut CFR la Medias. Dar asa se intampla cand in mintea lor nu zace decat fc star si becali. Vorba aia cu istoria lui Bud, cica au batut 5teaua la Bucuresti dupa 68 de ani si Gazul la Medias dupa 69 de ani, dar din "istoria" asta cati ani a jucat CFR-ul prin B, sau C?

travka
travka  •  12 Februarie 2017, 09:13

daca dinamu nu castiga azi si Astra bate la Iasi dinamumu iese din play off =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) hahahahahaha niu dinamu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează