FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ACS POLI 2-1

VIDEO Prestaţie minimă, randament maxim! Dinamo a fost departe de ce a arătat cu Astra şi a câştigat chinuit cu ACS Poli, 2-1, echipă care acum 3 zile nu ştia că va juca în Liga 1

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2016 00:00

Timişoara a aflat joi că trebuie să joace aseară cu Dinamo. La Bucureşti. Şi a ajuns la timp la meci.

Şi chiar a arătat bine în debutul jocului. A ţinut -o pe Dinamo departe de poartă, iar trupa lui Andone şi-a creat în primele 25 de minute o singură situaţie. E drept, uriaşă. Palici l-a lăsat pe Gnohere cu jocker jos, dar atacantul de culoare a tras în mâna lui Straton (11).

Click aici pentru VIDEO!

Recital Rotariu

Golul a venit din nimic. Chiar din nimic. Un corner de pe partea stângă, Palic a pivotat, a centrat şi Rotariu, aşa firav cum e el, a băgat corpul în faţa adversarului şi a reluat cu capul în poartă. Imediat, Timişoara a avut reacţie. Elek, un atacant care probabil s-ar descurca la 70-80% din echipele din prima ligă, a reluat cu capul de lângă Nedelcearu, insuficient însă pentru a-l învinge pe Brănescu.

Până la pauză, Dinamo şi-a trimis oponentul la podea şi a început să-l numere. Gnohere a luat vreo 3 bănăţeni în spate, a plecat cu ei cu tot spre poarta lui Poli, a mai atras înspre el încă vreo doi violeţi, după care i-a pasat decisiv lui Rotariu. Stângul lui Dorin începe să aibă din ce în ce mai multe din stângul unchiului său, Iosif, şi Straton a fost învins a doua oară. 2-0. Poli nu e KO doar fiindcă urmează pauza.

4 minute năucitoare

Fotbalul nu e însă ştiinţă exactă. Iar ce s-a întâmplat în primele 4 minute de la reluare sunt argumentul perfect. Bărbuţ l-a ameţit pe Mevlja cu driblingurile şi viteza lui până când aproape că slovenul a căzut în fund, a centrat, iar şutul greşit al lui Elek l-a lovit pe Scutaru şi a intrat în poartă. Imediat, Poli putea egala! Roşu a văzut însă negru în faţa ochilor după ce a rămas singur cu Brănescu, care i-a blocat şutul, iar Vădrariu a trimis vreo 20 de metri peste poartă balonul revenit din respingerea goalkepeerului dinamovist.

Bară Palici

Scăpată de ruşine, Dinamo a refuzat să mai joace fotbal şi a început să-şi apere puţinul de pe tabelă. Poli a prins curaj şi a început să domine. Dar calităţile tehnice limitate ale fotbaliştilor săi au împiedicat-o să-şi desfacă adversara şi să-şi creeze situaţii bune de gol. Andone a preferat să joace doar contraatac şi, pe o astfel de fază, Palic putea înscrie, dar şutul său a fost deviat în corner (76). Din acest moment fix, balonul a ajuns tot la Palic, care a prins un şut formidabil, cu dreptul, ce a zguduit transversala, însă n-a mişcat şi tabela.

"Câinii" au suferit până la ultimul fluier şi au arătat primele slăbiciuni din acest sezon. Dar clasamentul e singurul care contează şi el arată că trupa lui Andone e lider, cu punctaj maxim şi cu o medie entuziasmantă de 3 goluri înscrise pe meci.

Cifrele meciului

Dinamo   ACS Poli Timișoara
60% Posesie 40%
5 Şuturi pe poartă 5
8 Şuturi la poartă 20
9 Cornere 7

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  01 August 2016, 07:41
Postat de Cristi Badea pe 31 Iulie 2016, 01:23

" Palici l-a lăsat pe Gnohere cu jocker jos, dar atacantul de culoare a tras în mâna lui Straton (11)" Eu inteleg ca domnul comentator de la Dolce e cam strain de fotbal, mai inteleg si ca 20 e aproape de 23(numerele de pe tricou), dar totusi cel care a dat pasa a fost I.Serban(cel pe care multi il injura, poate au dreptate, poate nu, eu zic doar ca au fost altii mult mai slabi ca el)

AU FOST E ADEVARAT..CU MENTIUNEA CA AIA AU MAI SI JUCAT BINE...CATEODATA SERBAN E PAMANT DE FLORI..DESI E DE 3 AANI..PE LANGA PRIMA ECHIPA..YO NU INTELEG FRATILOR CUM POTI SA SPUI CA ARE NEVOIE DE TIMP DE INTEGRARE CAND TE ANTRENEZI ZI DE ZI CU COECHIPIERII..ORI ANTRENORUL E VARZA ..NEPUNANDU I SA JOACE IMPREUNA ORI ESTI TU ,,LOVIT.. NEINTELEGAND NIMIC DIN SPORTUL ASTA :)

1745flo
1745flo  •  31 Iulie 2016, 19:33

Dinamo trebuia aseara sa joace un derby cu Rapidul! Timisoara a dat un gol norocos dintr-o deviere norocoasa si tot echipa de divizia B ramane ajunsa fraudulos, in dauna altor echipe, pe prima scena!! Nici nu aveau ce cauta aseara in Bucuresti! Trebuiau sa se pregateasca pt meciuri la Carei sau Turda!

chris_bu67
chris_bu67  •  31 Iulie 2016, 17:30
Postat de sakamoto pe 31 Iulie 2016, 13:05

Un meci modest, facut de cele doua combatante. Arbitraj de milog. Trebuie trimis la plimbare. Cu asemenea indivizi penali, fotbalul romanesc, va merge inainte, precum racul. Sistem ticaloshit. Urit si neperformant. Evolutia nationalei Romaniei la CE si rezultatele echipelor de club din Liga Ororilor, sint direct legate de arbitrajele tilharesti din acea Liga. Dar fara arbitraje banditesti, s-ar produce cutremur in clasament. Nimic n-ar mai fi asa cum este.Pt un fotbal curat!

E corect ce spui,însă sper să nu excluzi faptul că în aceste mizerii se află și ce-i pe care-i susții sufletește!Pentru un fotbal curat(probabil atunci când va fi un pământ nou și un cer nou)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează