FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-2

VIDEO Regele e gol! CFR o bate pe Steaua și reface calculele din campionat, scor 2-1

Tamaș - Bud, un duel încheiat aseară cu victoria categorică a ultimului // FOTO Raed Krishan
Tamaș - Bud, un duel încheiat aseară cu victoria categorică a ultimului // FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 00:00

Steaua nu se mai poate ascunde în spatele alibiului că joacă prost, dar adună puncte. CFR nu mai e o forță în Liga 1, dar bate la București și reface calculele din campionat.

Exista impresia că atacul Stelei nu funcționează grozav din cauza adversarilor, care se baricadează când dau peste echipa lui Reghecampf. Se sperie, ridică un zid la marginea careului și din cauza asta rezultă asediul de război medieval pe care îl lansează roș-albaștrii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Medieval din cauza armelor rudimentare de tipul Golubovici, un "berbece" în era în care echipele cu adevărat mari pulverizează apărările cu tehnologie ultimul răcnet.

CFR atacă!

Impresia că atacul greoi ar fi unica problemă a lui Reghe a apărut tocmai din cauza atitudinii oponenților. CFR o demontează. Ardelenii demonstrează că Stelei nu-i merge nici apărarea! Clujul scăpătat își poartă orgolios marca pe care și-a construit-o în ultimul deceniu, de provincial aristocrat și cosmopolit.

Formația lui Miriuță nu stă grozav în clasament, e în zona playout din cauza datoriilor pe care conducerea le acumulează și comisiile le convertesc în puncte deduse. Pe teren, echipa arată mai bine decât în ierarhia la zi. E surprinzător de curajoasă și atitudinea ei derutează vicecampioana, neobișnuită să trebuiască să se și apere în meciurile din campionat.

Iar Bud!

Linia defensivă încropită, Enache-Tamaș-Toșca-Aganovici, scârțâie și cedează devreme. În minutul 12 se face 0-1, cu gol marcat de Bud, golgeterul descoperit tocmai când se pregătea să se retragă. Bud a dat un hattrick cu Voluntari, în runda trecută, și înscrie și acum ca o "vulpe", ca un Viorel Moldovan în versiunea 2016. Adică de calitate mai slabă. Cristi urmărește în fața porții și finalizează ușor o centrare excelentă a lui Nouvier.

Francezul a venit de la Metz. De fapt, de la echipa a doua a grupării obișnuită în ultimii ani cu o navetă Ligue 1-Ligue 2. Și o extremă de la satelitul unei codașe din Franța e bună pentru Liga 1! La 21 de ani, Nouvier chiar este un fotbalist interesant, tehnic și insistent cu trucurile de puști care s-a uitat prea mult la filmulețe cu jongleriile lui Neymar.

Steaua ratase o șansă înainte să înscrie Bud. Boldrin a executat excelent un corner și Enache a trimis cu capul în bară. Mijlocașul chinuit fundaș dreapta revine cu o acțiune după 0-1, o centrare cu care depășește apărarea Clujului, balonul ajunge la bara a doua și Tănase marchează pe "scurt".

Atacantul adus de la Viitorul s-a mișcat prea repede pentru Tiago Lopes, omul din marcaj. Preluare pe piept și șut cu șiretul în mingea aflată în cădere, pe sub portarul Mincă.

Bătrânul îi bate pe bogați

"E ca Mutu, caută golul!", îl descrisese Hagi pe Tănase. Florin nu e chiar Mutu, Adi era la Inter Milano la 21 de ani. Tănase este totuși cel mai scump fotbalist vândut de Academia "Regelui" și confirmă la Steaua că are instinct de marcator. Fizicul de categoria muscă îl face să semene mai degrabă cu Sergiu Radu "Schijă" decât cu Mutu.

Becali recrutează doar din Liga 1, alege ce-i sare în ochi de la fiecare formație aflată la limita subzistenței. Și așa sunt toate, doar Dinamo rezistă deocamdată ofertelor în licitația arogantă a Stelei.

CFR și-a lărgit piața de nevoie. Ea nu-și permite să cumpere din România și pescuiește străini liberi de oriunde-i găsește. Francezul Nouvier a pasat la primul gol, croatul Sorsa reeditează faza, tot cu Bud la capătul acțiunii. 1-2 și tot Bud!

Banii pe care-i învârte Steaua nu fac cât explozia întârziată a acestui atacant etichetat deja "mediocru" la 31 de ani? E Reghecampf de vină că nu e în stare să asambleze piesele cu care vine patronul de la piață? Sau steliștii s-au păcălit, au plătit exagerat de mult pentru fotbaliști care nu fac banii? Milioanele aruncate pe transferuri doar au creat ideea falsă că e obligatoriu ca roș-albaștrii să bată tot.

Aganovici a rezistat 20 de minute

Reghecampf a fost obligat să-și consume prima schimbare din minutul 20, pentru că Aganovici a primit o lovitură la față și nu a mai putut continua jocul. Steliștii au reușit să marcheze pentru 1-1 în inferioritate, într-un moment în care croatul primea îngrijiri medicale.

După golul lui Florin Tănase, Momcilovici a intrat în locul lui Aganovici. Sârbul e fundaș stânga de meserie, însă abia a revenit după o accidentare și de aceea Reghe a preferat să înceapă cu improvizația Aganovici pe acel post.

Ultimul meci va fi de la 18:00

Steaua va încheia grupa din Europa League pe 8 decembrie, cu o partidă contra lui Villarreal. Meciul era programat inițial de la ora 20:00, dar Turcia a anunțat că nu va mai trece la ora de iarnă și UEFA a reprogramat ultima etapă din grupa Stelei, de la ora 18:00.

În aceeași zi se joacă Osmanli-Zurich și UEFA ține ca ambele jocuri din grupă să aibă startul la aceeași oră, de aceea românii sunt forțați să joace de la 6 după-amiaza.

De azi, bilete cu Villarreal

Oficialii vicecampioanei au anunțat că, începând de astăzi, se vor scoate la vânzare biletele pentru meciul cu Villarreal, de joia viitoare, de pe Arena Națională. Pentru primul meci de acasă al Stelei, cel mai ieftin bilet costă 40 de lei la peluză, 50 și 100 de lei la tribuna a II-a și 250 și 350 la tribuna I.

Fanii pot achiziționa tichetele doar de pe siteul biletesteaua.ro, urmând ca acestea să fie livrate prin curier. Cu doar câteva zile înaintea meciului, acestea vor fi comercializate și la casele Arenei Naționale.

"Cer daune împotriva CSA!"

Becali a declarat că va cere 200 de milioane de euro la Curtea Europeană de Justiţie dacă va pierde procesul cu CSA pentru folosirea mărcii: "Cine e Boroi? Acum caut de două săptămâni să-i găsesc lucrarea de doctorat şi nu i-o găsesc. El este doctor, Boroi doctor, vă daţi seama în ce ţară trăim? Ce face el să fie doctor? Când el nu ştie să scrie şi e doctor. Steaua valorează acum 200 de milioane de euro. Dacă pierd procesul, atât cer la Curtea Europeană de Justiţie! Şi Talpan zice că e jurist, cere 37 de milioane pe ce? Care e prejudiciul? El trebuie să demonstreze că folosind marca asta nu s-a vândut ciocolata lui 3,7 milioane pe an!".

Cu Voluntari, la Ploiești

Steaua va întâlni FC Voluntari duminică, în etapa a zecea, iar ilfovenii au decis ca meciul să se dispute pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești. Decizia se datorează faptului că arena "Anghel Iordănescu", din Voluntari, nu are nocturnă, iar deținătorii de drepturi TV n-au fost de acord ca meciul să se joace la o altă oră. Biletele costă între 10 și 50 de lei.

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "Am fost depășiți total, nu a existat determinare, s-au făcut greșeli mari. Am avut puține ocazii de gol, am fost prea târziu la minge, n-am reușit nimic. E o seară neagră pentru noi"
  • "Nu putem să dăm vina pe oboseală sau pe faptul că suntem pe locul 1. Am făcut pregătirea cu o echipă și acum jucăm cu alta. Nu dau vina pe nimeni și nici nu mă opun plecărilor, dar acum trebuie să avem răbdare"
  • "Nu jucăm, nu suntem agresivi, n-am avut atitudine! Sunt foarte dezamăgit. Suferim foarte mult că nu suntem în stare să câștigăm contactele unu la unu"

"Chiar dacă jocul nu este de primul loc, noi suntem acolo, pe primul loc. Nu mai putem întoarce nimic, trebuie să ridicăm capul și să reușim pe viitor să ne dăm seama ce am greșit"
Gabriel Enache, fundaș Steaua

"Am fost organizați și-am stat bine pe teren. Ne-am dorit mult mai mult decât ei această victorie! Trebuia să spargem odată gheața și am demonstrat că suntem o echipă foarte bună"
Cristi Bud, atacant CFR Cluj

"Dumnezeu ne ajută și putem să facem numai lucruri frumoase! Am jucat doar pentru noi și a ieșit foarte bine. Am visat să bat Steaua imediat după meciul cu FC Voluntari și mi-a ieșit"
Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

 "Ce s-a întâmplat în seara asta mi se pare inexplicabil. Sau nu știu eu să explic, că nu mă pricep la fotbal. Cred că trebuie să se pronunțe medicii, psihologii despre meciul ăsta"
Gigi Becali, patron Steaua

"Deocamdată nu-mi fac probleme. Suntem tot pe primul loc, avem trei puncte peste Craiova și pe valoare nu concurăm cu nimeni, chiar dacă am ajuns să cred că nu mă pricep la oameni"
Gigi Becali, patron Steaua

"La fiecare meci sunt ambițios, agresiv, dar al doilea galben nici nu știu cum l-am luat. Nu mai contează, am câștigat și gata! Am uitat de eliminare"
Tiago Lopes, fundaș CFR

Cifrele meciului

Steaua parametru CFR Cluj
55% posesie 45%
7 cornere 5
3 șuturi pe poartă 5
9 șuturi la poartă 11

steaua cfr 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
merace
merace  •  23 Septembrie 2016, 16:41

Ma bucur pentru Steaua. In sfarsit a intalnit o echipa care si-a aparat corect sansele fara sa fie platita cu valiza de alt patron! :D hahaha

stefan..
stefan..  •  23 Septembrie 2016, 12:27

Exact cum se anticipa. Echipa lui Gigi Becali are probleme in jocurile care nu fac parte din categoria blaturilor. Numarul mic de meciri jucate pe bune, in campionat, face ca echipa ciobanului sa arate ca o echipa de judet in Europa.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  23 Septembrie 2016, 12:15
Postat de Eugen Eugenescu pe 23 Septembrie 2016, 12:07

de ce se face Gheorghe ca nu vede realitatea ? Reghe e un antrenor slab,care a alcatuit gresit echipa,cu doi mijlocasi pe post de fundasi laterali,in loc sa bage,in special pe stanga, fundas de meserie ! Tosca,daca Momci nu era pregatit ! retragi pe fund pe Moke,sau il bagi pe Mitrea,la mijoc Bourceanu sau Sulley ! e simplu,nu-ti trebuie Coverciano,ci bun simt ! bravo baietilor de la CFR,lui Miriuta in special !rusine,Reghe ! DEMISIA !!!

Gigi, ia-l pe Eugen! Uite cum le stie, ca un om mare...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează