FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

VIDEO şi FOTO Ionel Dănciulescu face azi 38 de ani: "Mă bucur că sînt parte din istoria acestui club mare din România"

Foto: fcdinamo.ro +13   FOTO
Foto: fcdinamo.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 decembrie 2014 14:44

Azi îşi aniversează ziua de naştere legendarul fotbalist, actual antrenor al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu.
Născut la Slatina, în urmă cu 38 de ani, Ionel Dănciulescu a debutat în fotbalul profesionist în 1993, la Electroputere Craiova. De la acel moment şi pâna în 2013, anul în care a decis să-şi încheie cariera de fotbalist, „Corbul” a adunat 515 meciuri în Liga I, 214 goluri şi a reuşit să câştige de trei ori titlul cu Dinamo.

"Pentru mine este foarte important faptul că multe dintre zilele mele de naştere au fost petrectute în această mare familie numită Dinamo Bucureşti. Sper să mai prind foarte mulţi ani în această ipostază. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat mesaje şi m-au încurajat. Le transmit dinamoviştilor să aibă încredere în mine şi în oamenii de aici. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca Dinamo să redevină o forţă pe plan intern şi extern. Suporterii trebuie să fie conştienţi că nu este un moment uşor. În viaţa oricărei echipe sunt şi momente bune, şi mai puţin bune.

Sunt o legendă la scară mai mică pentru că au fost jucători mult mai mari decât mine. Eu mă bucur că fac parte din istoria acestui club mare din România. Le transmit jucătorilor să facă fotbal de plăcere, să muncească mult şi să fie devotaţi. Sunt multe momente frumoase trăite de mine la Dinamo. Nu pot să fac un clasament pentru ca sunt mult prea multe”, a declarat Ionel Dănciulescu pentru fcdinamo.ro.

Cifrele lui Ionel Dănciulescu în tricoul lui Dinamo:

356 meciuri / 152 goluri în prima ligă
44 meciuri / 23 goluri în Cupa României
41 meciuri / 16 goluri în cupele europene
3 titluri de campion al României: 2002, 2004, 2007
A câştigat de patru ori Cupa României: 2003, 2004, 2005, 2012
Supercupa Romaniei: 2012
Golgeter al României: 2004, 2008

Recordurile lui Ionel Dănciulescu

515 meciuri a adunat Ionel Dănciulescu pe prima scenă a fotbalului românesc. Pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în prima ligă!
214 goluri a marcat Ionel Dănciulescu în prima divizie, fiind pe poziţia secundă în clasamentul golgeterilor din toate timpurile în Liga I, după un alt mare dinamovist Dudu Georgescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
bamse1901
bamse1901  •  07 Decembrie 2014, 10:30

la multi ani. ce cadou ti-ai facut nenorocitii aia

xhthu
xhthu  •  06 Decembrie 2014, 20:39
Postat de xftw pe 06 Decembrie 2014, 19:48

Ca tot vorbesti de Danciu ca ar fi "stelist de mic",individul care-l ai la "avatar" oare ce echipa a sustinut "de mic"?

by the way .vad ca se uita ca lacatus prin 2000+ avand ceva rezultate ca antrenor la otelul a refuzat o oferta de la dinamo , ar refuza si acum la fel cum si danciulescu n-am mai veni la steaua daca ar primi oferta .cu cine au tinut ei cand erau mici ar trebui sa te afecteze doar daca n-ai trecut de pubertate

xhthu
xhthu  •  06 Decembrie 2014, 20:23
Postat de xftw pe 06 Decembrie 2014, 20:05

Nu se ataca nimeni... Tu ai spui ca Danciu ar fi fost stelist,el facand cariera la Dinamo. Asa ca ti-am dat un exemplu de jucator care a cunoscut performanta in tricoul Stelei,desi simpatiza echipa rivala.

da bre. si e ceva neadevarat in ce am zis? danciulescu a fost stelist de mic cum erau multi olteni in perioada aia,ce mare chestie? am prieteni dinamovisti care nici acum n-au uitat si n-au iertat cum s-a bucurat cand v-a dat gol in groapa la primul meci direct dupa ce a venit din turcia, cum nici eu n-o sa iert pe cioban ca l-a dat afara in perioada aia impreuna cu vladoiu,miu,ciocoiu si cam orice jucator valoros care avea creier sau coa'e . asta e,drumul in viata nu te duce mereu la aia cu care tineai de mic ,asta n-o sa ma opreasca sa imi aduc aminte cu placere de trecutul lui stelist si cu si mai mare placere sa-mi aduc aminte ca si voi va aduceti aminte :)))))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează