FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - PETROLUL 1-1

VIDEO Stana și Bran » Autogolul stupid al lui Markovici a anulat execuția frumoasă de la primul gol: Ceahlăul - Petrolul 1-1

Stana s-a bucurat degeaba de primul gol de la revenirea la Ceahlăul
Stana s-a bucurat degeaba de primul gol de la revenirea la Ceahlăul

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2015 00:00

Retragerea timpurie a nemțenilor a fost penalizată în prelungiri. Rezultatul condamnă trupa moldavă.

Ieri s-a făcut anul de cînd Vujadin Boskov nu mai e printre noi. Pentru cine n-a știut niciodată sau a uitat, genialul sîrb a fost unul dintre puținii antrenori din spațiul ex-comunist care au făcut istorie în marile campionate vest-europene.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Printre altele, a cucerit cu Sampdoria (nu cu Inter, Milan sau Juve!) un scudetto, în '91, o Cupă a Cupelor, în '90, și a disputat o finală de Champions League, în '92.

Asta într-o vreme și într-un fotbal în care de la noi n-a pătruns decît Mircea Lucescu, și el doar la modestele Pisa, Brescia și Reggiana. A, da, și Inter, vreme de 4 luni...

Vanja Radinovici e sîrb și el, dar asta pare singura asemănare cu Boskov. Nu că am fi așteptat prea multe de la tehnicianul care pînă la 42 de ani nu și-a trecut în palmares decît formații de ligă secundă, plus privilegiul de a-i fi cărat paltonul, în calitate de secund, lui Avram Grant acum vreo 3 sezoane.

Aflat aseară la debutul pe banca moldovenilor, nădăjduiam ca Radinovici să imprime noilor săi elevi cel puțin ceva din răutatea pozitivă specifică fotbalului iugoslav. O idee tactică, un traseu de joc, orice!

N-a fost să fie, gazdele evoluînd multă vreme de parcă s-ar fi adunat în pripă pentru acest meci, fără să fi făcut vreun antrenament împreună. Și asta în condițiile în care Achim și compania își jucau ultima șansă reală de rămîne în lupta pentru evitarea matineului, iar adversarii nu s-au omorît nici ei cu firea.

Goluri anulate

În fața a mai puțin de 1.000 de oameni, Petrolul a arestat balonul și și-a trecut în cont primele așa-zise ocazii: Tchite (14), Alcenat (15), Tamuz (18). Apoi partida a intrat în moarte clinică vreun sfert de ceas, fotbaliștii de pe gazon făcînd concurs de preluări și intervenții stranii.

Finalul de repriză s-a animat brusc. Ploieștenii n-au mai ținut de minge, în vreme ce nemțenii au dat drumul unui iureș ofensiv de neînchipuit mai bine de jumătate de oră. Au avut un gol anulat, Sialmas (37), pentru un fault în atac al grecului greu sesizabil, iar cu un minut înainte de pauză același Sialmas a tras din 7-8 metri într-un Cobrea complet lipsit de apărare.

Partea secundă a început practic de la 1-0. La prima fază importantă, o lovitură liberă din marginea careului, Stana a luminat terenul cu o superexecuție (47). 1-0, Ceahlăul spera din nou!

Apoi, din nou a înțepenit meciul. Trupa lui Rednic atît poate în acest moment, adică extrem de puțin, dincolo n-a mai riscat nimeni nimic, Radinovici sunînd retragerea. Pe undeva de înțeles pentru contextul actual, dar fotbal chiar nu mai joacă nimeni?! Și cînd amfitrionii făceau calcule pentru ultimele 6 runde, Markovici (90+1) și-a îngropat colegii printr-o deviere nefericită: 1-1!

Astafei putea "fura" chiar toate punctele, însă și reușita lui (90+3) a fost anulată tot pentru fault în atac.

"Sîntem triști, dar sperăm pînă în ultima clipă în salvare. Trebuia să facem 2-0 la ocaziile create și nu mai ajungeam aici"
Daniel Stana, mijlocaș Ceahlăul

"Au fost probleme cu banii pentru unii jucători și a fost greu să-i motivez. Momentan nu am prelungit cu Petrolul"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

ceahlaul petrolul 1 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
supereduardo10
supereduardo10  •  28 Aprilie 2015, 15:32

n-a mai suportat domnul inca un blat si i-a pocnit :))

karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  28 Aprilie 2015, 12:59

Petrolu a oprit motoarele. Atunci, Ceahlău si-a tăiat cauciucurile. Fssssss. Doamne Ferește ca-i boala grea...

dora
dora  •  28 Aprilie 2015, 10:49

Meci foarte slab. Poate servi ca argument pentru cei care sustin un campionat cu 14 sau 16 echipe in Liga 1.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close