FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VOINŢA SIBIU 1-0

VIDEO Steaua a terminat cu o victorie chinuită un sezon epuizant » Happy end

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 23:08

După un meci în care s-a chinuit, iar în repriza a doua a fost chiar salvată de paradele lui Tătăruşanu, Steaua s-a impus scurt cu Voinţa, prin golul lui Iliev, urcînd pe 4 în clasament


Un frig de-ţi blochează genunchii. Umezeală. Plouă mărunt, inclusiv prin acoperişul de milioane de euro, care a rămas tot deschis. Lumea stă în picioare, nu doar de frig, ci pentru că scaunele, chiar şi la VIP, sînt ude.

VEZI MAI JOS CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO ALE PARTIDEI!

Curios, Steaua nu domină copios, chiar dacă sibienii au venit să se apere cu 5 pe linia de fund şi pe două rînduri. Cîteva noutăţi, Martinovici revine la postul de bază, fundaş central, "Nilă" Costea printre titulari. Şi una de stil, Emeghara, cu o freză stil Jackson Five.

A dat bulgaru' cu capul
Minutele trec şi mai nimic notabil nu se întîmplă. Bourceanu e omul cu ultima pasă, dar lansările lui nu ajung mai deloc la ţintă. Nikolici se zbate greoi pe un teren care devine tot mai alunecos, Bicfalvi e lent, Costea cel mic ba nu se vede, ba iroseşte orice minge. Se văd însă mai des "verzii" în preajma porţii lui Tătăruşanu, întins prima dată de Dalbea (25).

Tatu pare soluţia. Începe să şerpuiască, îl lasă singur cu portarul pe Dodel, dar Apostol îl blochează perfect (34). Din mai nimic vine şi deschiderea scorului: corner Bourceanu-cap imparabil Iliev (37). Sibienii nu acuză şocul şi titirezul Iulian Popa (44) se învîrte în careul Stelei: bară transversală! În sfîrşit, "Nilă" (45) iese la rampă, dar Miron se opune evidenţei.

Tătăruşanu, ultima redută
La pauză Ilie Stan mută. Florin Costea în locul lui Bicfalvi. Adică mai multă viteză. Teoretic. Dodel în centru, la construcţie, Tatu e aripă, pe dreapta. Şi tot nu se leagă nimic. Costea ăl mare o ţine prea mult, Tatu ba scapă mingea în aut, ba calcă pe ea. Tot Iulian Popa (57) îi dă mari emoţii lui Tătăruşanu, care respinge în doi timpi. Atacanţii Stelei joacă doar pentru ei.

"Verzii" combină şi Dîlbea (67, 68) era să le înnegrească Sărbătorile steliştilor. Noroc cu Tătăruşanu, mereu în calea egalării. Martinovici trece pe lîngă minge ca pumnul golanului din Ploieşti pe lîngă tîmpla lui Galamaz, dar Lukanovici (71), singur, nu găseşte poarta. Meciul curge spre 1-0. Steaua se desparte de fani fără strălucire, în faţa unor sibieni care voinţă au avut, dar nu şi arme pentru măcar o remiză pe Naţional Arena.

CIFRELE MECIULUI
Steaua - parametru - Voinţa
54,1 posesie 45,9
11 şuturi 13
3 şuturi pe poartă 6
2 cornere 7
3 ocazii 4

STEAUA: 4-4-2
12. Tătăruşanu 8
3. Emeghara 5
# 19. V. Lupu, 75 6
18. Martinovici 5
4. Iliev 7
14. Latovlevici 5
9. M. Costea 5
# 27. Năstasie, 90
25. Bicfalvi 5
# 7. Fl. Costea, 46 4
55. Bourceanu (cpt.) 6
10. Cr. Tănase 6
77. Tatu 5
90. Nikolici 5
Antrenor Ilie Stan
Rezerve: Stanca, C. Puskas, I. Roşu, T. Bălan

VOINŢA: 5-4-1
32. Miron 6
19. Maghici 5
16. Sg. Bar 6
23. D. Apostol 6
3. N. Grigore (cpt.) 5
18. Nicola 5
# 14. Burlacu, 62 5
17. Tătar 5
5. Beza 5
# 22. Bunea, 83
25. Dîlbea 6
7. I. Popa 7
99. Lukanovici 4
# 10. Neguţ, 75 5
Antrenor Alexandru Pelici
Rezerve: Zăvoi, C. Lungu, Forika, Tînc
Cartonaşe galbene: M. Costea (26) / I. Popa (23)
Arbitru: Aug. Constantin (Rm. Vîlcea) - 7. Asistenţi D. Iliescu (Craiova) - 7, St. Slabu (Braşov) - 7
Spectatori 10.265 Stadion Arena Naţională

Începe procesul huliganului
Ieri, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a suporterului ploieştean care l-a lovit cu pumnul în faţă pe stelistul George Galamaz. Dragoş Enache este acuzat de de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, deţinere de droguri de mare risc pentru consumul propriu şi lovire şi alte violenţe. Incidentul s-a petrecut la partida dintre Petrolul şi Steaua, de pe 30 octombrie. Conform procurorilor, în momentul agresiunii, Enache se afla sub influenţa drogurilor, consumînd ecstasy înainte de partidă. De atunci, agresorul lui Galamaz se află în arest.

Mesaj de la Neşu
Înaintea partidei de aseară, pe tabela de marcaj au curs imagini cu Mihai Neşu, vorbind din Olanda. Filmul a fost preluat de pe GSP.ro, fiind realizat de Cătălin Tolontan la Utrecht. Imediat după vizionarea mesajului, fanii roş-albaştrilor i-au scandat minute în şir numele "Bichonului". Mihai Neşu a jucat în Ghencea timp de şapte ani, în perioada 2001-2008.

Bălan, soluţia disperată
Din cauza multiplelor probleme de lot, Ilie Stan a fost nevoit să-l treacă pe foaia de joc şi pe mijlocaşul Tiberiu Bălan. Fostul "student" s-a pregătit alături de restul lotului toată săptămîna, dar încă resimte dureri musculare. Tehnicianul stelist a căzut de acord cu fotbalistul său că-l va folosi doar în cazul în care rezultatul de pe tabelă va fi unul nefavorabil roş-albaştrilor.

Acoperişul a rămas deschis!
Reprezentanţii Primăriei Capitalei au refuzat cererea steliştilor de a folosi acoperişul retractabil. Motivul? În garanţia acoperişului care a costat 11 milioane de euro se stipulează faptul că acesta se poate închide doar cînd temperatura de afară este de minimum şapte grade Celsius. Cum aseară la Bucureşti au fost circa trei grade, Primăria risca să piardă garanţia în cazul în care ar fi închis arena.

Nilă ratează Mioveniul
Mihai Costea a primit aseară al patrulea cartonaş galben stagional. Atacantul oltean va rata astfel primul meci din campionat din 2012, cu Mioveniul. Culmea, Costea junior a ajuns la cota patru "galbene" după ce două dintre ele le-a primit pentru că şi-a scos tricoul după reuşita din derby-ul cu Dinamo şi după golul egalizator marcat cu CFR.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
neko00
neko00  •  21 Decembrie 2011, 11:43
Postat de armion pe 20 Decembrie 2011, 15:08

Cu un sut pe poarta Nicolic min . 91, ati castigat un meci in ca Tatarusanu a fost cel mai bun om al stielei . O echipa umflata cu pompa.

da, o echipa calificata in Europa, ar trebui sa aplaudati, daca nu era Steaua nu mai vedeati Europa.

daemmon
daemmon  •  20 Decembrie 2011, 17:17
Postat de terminatorul2 pe 20 Decembrie 2011, 10:20

Interesant , v-ati adunat toti mascaricii frustrati aici ca sa va aratati idiotenia din capul vostru patrat.

da-ti tu cu parearea, intelectualule, superiorule :)))

daemmon
daemmon  •  20 Decembrie 2011, 17:15
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

corect, numai ca u esti ala cu minte odihnita

Vezi toate comentariile (23)
Comentează