FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - ASTRA 1-3

VIDEO Şumi: mat Regelui, şah Stelei! Astra a învins-o din nou pe Viitorul și își consolidează locul 1

Alibec a marcat ieri al 13-le său gol în acest campionat
Alibec a marcat ieri al 13-le său gol în acest campionat

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2016 00:00

Astra a bătut-o pentru a 4-a oară în acest sezon pe Viitorul şi pune presiune imensă pe Steaua înaintea derby-ului cu Dinamo.

Ca să poţi să o chinui pe Astra aşa cum o chinuie Şumudică pe Steaua, apropo de declaraţia lui Florin Tănase dinaintea meciului, îţi trebuie măcar un lucru din tupeul, carisma, flerul şi curajul pe care le are tehnicianul giurgiuvenilor. Iar ieri, primul "11" ales de Hagi n-a avut nimic din toate astea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O avea Gică ochi ca antrenor, dar să-l laşi pe bancă pe Filip şi să-l titularizezi pe Nedelcu e ca şi cum ai vrea să pierzi meciul. Bine că Viitorul n-a jucat cu Steaua ieri. La cum a arătat prima repriză, probabil că din 100 de privitori, 101 ar fi zis că e ceva necurat.

Dacă nu credeţi, priviţi ce face De Lucas la marea ocazie a Astrei din minutul 10, când Boldrin nimereşte bara, după care Tordai scoate formidabil şutul lui Lovin!

Ciobanu, gol la debutul în Liga 1

Astra avea să marcheze peste 9 minute. Centrare Junior Morais, iar Boudjemaa sau Cristi Ganea, mai degrabă fundaşul gazdelor, conform reluărilor TV, bagă mingea în poartă. 0-1!

Meciul s-a transformat într-o misiune facilă pentru lider după ce Nedelcu a încasat roşu! Ce a urmat a fost un meci între o echipă de bărbaţi versus una de băieţandri.

Oaspeţi au făcut 2-0 dintr-un penalty inventat, obţinut de Alibec şi transformat de Găman, după care cuplul Boldrin - Alibec a mai produs un gol, marcat de atacantul care îl tot presează pe Iordănescu să-l adauge şi pe el în lotul pentru Euro.

Lui Hagi singura satisfacție i-a fost adusă de puştiul Andrei Ciobanu, 18 ani, care l-a debutul în Liga 1 a reuşit să şi marcheze.

Pentru Astra nici că se putea un aperitiv mai grozav decât acest meci cu Viitorul înaintea "ospăţului" de săptămâna viitoare: "dubla" cu Steaua din Cupa Ligii şi apoi, în finala campionatului.

Pînă atunci însă, Şumudică are o triplă satisfacţie: l-a îngenuncheat încă o dată pe Rege, a câştigat şi cu ajutorul arbitrilor, probabil spre frustrarea unui manager în roş-albastru, şi pune o presiune teribilă pe Steaua.

Nedelcu, eliminat uşor! Penalty inventat pentru Astra

În minutul 28, mijlocaşul Viitorului a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. "Faultul pe care îl face e mai degrabă unul care nu impune acordarea unui avertisment. Mi se pare că e uşor dat acest cartonaş galben", a comentat Constantin Zotta la Dolce Sport.

În finalul primei reprize, Radu Petrescu a judecat bine că nu a acordat penalty la duelul Lung - Ianis Hagi, în ciuda unor proteste vehemente venite de pe banca gazdelor.

În schimb, penalty-ul acordat Astrei, la semnalizarea adiţionalului Dragoş Istrate, a fost eronat dictat: Boli atingea minge la intervenţia pe care o are asupra lui Alibec.

Morais, "roşu" premeditat

În debutul reprizei secunde, fundaşul stânga al Astrei a fost avertizat de Radu Petrescu. Acel avertisment era cel de-al 4-lea cartonaş galben pe care brazilianul îl încasa în acest play-off, lucru care îl făcea să devină suspendat pentru derby-ul cu Steaua de sâmbăta viitoare.

Spre finalul meciului, Morais a primit indicații de pe bancă pentru a mai lua un avertisment. S-a conformat şi a fost eliminat, astfel că el nu va avea drept de joc în meciul de Cupa Ligii cu Steaua, de miercuri, iar în campionat va putea fi folosit.

Cifrele meciului

  • Posesie: 42% - 58%
  • Şuturi la poartă:  4-11
  • Şuturi pe poartă: 2-7
  • Cornere: 3-3

viitorul astra 1 3

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close