FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

VIDEO Surpriză pentru Marcel Răducanu din partea Borussiei Dortmund

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 17:53

Marcel Răducanu a împlinit astăzi 63 de ani și una dintre urări a fost chiar de la clubul germania Borussia Dortmund, unde a jucat în perioada 1982-1988.

"La mulți ani, Marcel Răducanu!", a fost mesajul nemților, care i-au oferit românului și un clip cu mai multe faze reușite din perioada în care îmbrăca tricoul formației din Bundesliga.

CV Marcel Răducanu

- Desemnat cel mai bun fotbalist român în 1980
- A jucat 229 meciuri la Steaua pentru care a marcat de 94 de ori
- Dublu campion al României (1976, 1978)
- Dublu cîştigător al Cupei României (1976, 1979)
- A jucat de 21 de ori pentru România, pentru care a marcat de 3 ori
- A jucat 163 de meciuri la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori

A fugit în '81

Marcel Răducanu a fugit în Germania acum 36 de ani. Se întâmpla în toamna lui '81, când naţionala a făcut un turneu în RFG. Stelistul s-a dat lovit la pauză, "nu mai pot juca, m-am accidentat", iar cînd toţi s-au întors pe teren, el a fugit şi a cerut azil politic.

A fost declarat dezertor şi condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă pe care n-a executat-o niciodată. A fost suspendat un an pentru că a semnat cu Borussia Dortmund deşi era sub contract cu Steaua, apoi a jucat 6 sezoane pentru gruparea din Bundesliga, devenind unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria clubului. S-a retras în '90, după două sezoane petrecute la FC Zurich.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
109097349745292
Cici Demedici  •  22 Octombrie 2017, 11:03

nu fi suparat pe romanii prosti. au gura mare nu fac nimic de ani si ani de zile si sint preocupati cum sa-si bata nevasta mai bine ca sa nu mai tipe. sa ma ierte oamenii de bun simt. ca sa faaci clasamente nu ii intrece nimeni uitind sa puna in calcul niste variabile. daa balaci a fost bun la fel ca dobrin sau hagi si altii. afara au zguduit-o si cind au prins glas hopa in turcia. dan petrescu si rednic sau andone si boloni au sfirsit in vest. talentul tau a fost unic si asata ti-o spune un dinamovist . a fost o placere sa te vad jucind. erai clar in stiulul german si nu numai. faptul ca borussia a facut gestul asta este edificator pentru *** care pun alaturi un dobrin sau balaci. nu stiu ce faceau afara si daca faceau atunci mai vorbeam. ce au faacut in tara au facut cum au dorit esi sa se intimple... nivelul era scazut si se stie asta. ma rog. marcel am fost coleg de clasa in liceu cu sora ta. stiam multe si te vedeam la bulgari. ai fost mare si daca ti-o spun eu sau nu pentru ca gestul nemtilor este edificator tocmai acum la virsta pe care o ai nu te-au uitat. sti citi fotbalisti au murit in saracie in tara? sti citi s-au chinuit fara picioare? sti citi au fost uitati? si ma gindeam la astai care dau din clanta daca au dat vreun banuti pentru ei. sa nu-ti pese si apoi sa fi mindru ca ai fost un roman bun unul pentru care valorile exacte ale tari te apreciaza. multa sanatate si bafta. da raomin un dinamovist cu parere de rau ca nu ai jucat la noi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  21 Octombrie 2017, 20:51
Postat de onduku pe 21 Octombrie 2017, 19:53

La multi ani! Dar numai porcarii spui, Raducanu are imagine mai buna decat jucatorul care a fost. Sau poat ca plecand din Romania acum pe acolo e imaginea lui. Insa n-a fost nici Dobrin si nici Balaci si nici Hagi. Ca pe Hagi l-ai uitat, dar de valoarea lui Raducanu am mai vazut.

Nu sunt de acord cu tine, eu nu mi-l aduc aminte cum juca Marcel Raducanu, ca aveam 2 ani cand a fugit el din tara, dar imi povestea bunicul si tata ca asa cum dribla Marcel, rar vezi intr-o viata. El a avut o viata sportiva mult mai serioasa decat a avut Dobrin, sincer, dupa mine (si dupa altii) el a fost mult mai mare decat Dobrin. Despre Hagi, el a avut un mare noroc ca a venit Revolutia ca altfel nu stiu daca eram "marele Hagi" pe care il stim acum. Ar fi jucat toata viata la Steaua si Nationala, nu ar fi ajuns in strainatate si nu ar castigat probabil nimic international in cariera. Dar sunt multi de "daca" aici....deci e posibil sa nu am dreptate.

onduku
onduku  •  21 Octombrie 2017, 19:53
Postat de bridges pe 21 Octombrie 2017, 19:07

Cam rautacios prezentat acest mare fotnbalist,celelalte site-uri au facut chiar apreciind adevarata sa valoare si ceea ce a facut pentru fotbalul romanesc.A fost urmasul lui Dobrin iar dupa ei n-a mai venit nimic la acelasi nivel,nici Hagi,nici Balaci...Mare jucator,emblematic,la multi ani Marcele !!!

La multi ani! Dar numai porcarii spui, Raducanu are imagine mai buna decat jucatorul care a fost. Sau poat ca plecand din Romania acum pe acolo e imaginea lui. Insa n-a fost nici Dobrin si nici Balaci si nici Hagi. Ca pe Hagi l-ai uitat, dar de valoarea lui Raducanu am mai vazut.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează