FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIN BANII! Vești excelente pentru Dinamo: de ce Negoiță deschide șampania

Penedo are 32 de meciuri în acest sezon în tricoul
Penedo are 32 de meciuri în acest sezon în tricoul "câinilor", dintre care în 12 n-a primit gol Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2018 09:00

Dinamo va încasa această sumă din prezența lui Penedo la Mondial, panamezul urmând a face joncțiunea cu echipa națională pe 1 iunie, la Oslo. Pierde doar o etapă din play-out.

"Câinii" încep bine vara. În conturile clubului vor intra sume importante.

Mai întâi, câteva sute de mii de euro, ce n-au fost virate din transferurile iernii, dar și 400.000 de euro ce-ar trebui să-i achite cei de la Rostov în contul transferului lui Miha Mevlja la Zenit St. Petersburg.

Apoi, cei mai siguri bani, cei de la FIFA în contul participării lui Jaime Penedo la Campionatul Mondial din Rusia. Mai exact, cel puţin 198.800 de euro pentru cele 4 săptămâni sigure pe care portarul le va petrece în cantonamentul panamezilor dinaintea și în timpul turneului final.

Cât un transfer

Comparativ, Dinamo a vândut în ultimii ani mulți jucători pe o sumă aproximativ egală, precum Gnohere (FCSB), Nascimento (Levski), Paul Anton (Getafe), Andrei Marc (Șanliurfa), Valentin Lazăr (Al Saylia) și Marius Alexe (Karabukspor).
Forul internațional plătește cluburilor câte 7.100 de euro pe zi, începând cu 1 iunie, pentru fiecare fotbalist ce participă la competiția din Rusia. Panama are trei meciuri în grupa G, cu Belgia (18 iunie), cu Anglia (24 iunie) și cu Tunisia (28 iunie).

Ce câștigă, ce pierde

Penedo va face joncțiunea cu echipa țării sale direct la Oslo, pe 1 iunie, pentru ultimul amical, cu Norvegia, dinaintea Mondialului. Jaime ratează partida de pregătire cu Irlanda de Nord, de pe 29 mai, însă va evolua în cea cu nordicii.
Goal-keeper-ul nu va prinde ultima partidă de play-out a roș-albilor, cea cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Dinamo va încasa suma de la FIFA, însă nu s-a stabilit dacă va oferi vreo remunerație în acest sens și lui Penedo.

Fotbalistul a precizat încă din iarnă că nu va solicita vreun bonus special din banii trimiși de forul internațional. "Câinii" ar vrea să mai continue încă un sezon cu Penedo, zilele viitoare vor face o ofertă concretă jucătorului, mai ales că îi expiră contractul la finele lunii iunie 2018. Penedo a spus zilele trecute pentru Gazeta Sporturilor că va lua în considerare propunerea în cazul în care îi va fi adresată.

130 de selecțiiare Penedo la prima reprezentativă din Panama, recordmanul țării sale

11 campanii de calificare la Campionatul Mondial a bifat Panama în existența sa, calificându-se în premieră pentru Rusia 2018

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  05 Mai 2018, 10:56

a mai fost articolul asta de 10 ori. e clar ca nu aveti subiecte dimineta cand jiji inca doarme :)))

bridges
bridges  •  05 Mai 2018, 10:39

Va bucurati la sume din astea ? Luati-va investitor care sa bage 20-30 milioane in primul an, o infuzie soc de capital care sa-i dea batai de cap lui Becali bani care sa dea rezultate daca nu in primul an macar in al doilea.

adrian_hora
adrian_hora  •  05 Mai 2018, 09:51

Sa deschida sampania dupa ce termina pe locul 1 in playout, atunci chiar merita deschisa o sampanie, de cand nu a mai fost dinamo pe locul 1 ? E meritul lui negoita, in totalitate, la fix e de sampanie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează