FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

WOW! "Haţegan nu mai e arbitru, e un instrument!" :O » A sunat în redacția GSP și s-a dezlănțuit: "În ce ţară trăim, suntem chiar nebuni?"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 februarie 2018 09:00

Ion Crăciunescu a reacţionat dur după interviul lui Kyros Vassaras din Gazetă în care grecul îl dădea exemplu pe "centralul" arădean privind progresul arbitrajului românesc.

GSP a găzduit ieri un dialog cu şeful CCA, iar una dintre afirmaţiile făcute de acesta, şi anume "acum îl avem pe Haţegan în Elite la UEFA, lucru care nu s-a mai întâmplat cu România în ultimii 30 de ani" l-a enervat pe Ion Crăciunescu, care a dorit să-i dea replica grecului.

-Bună ziua, am citit interviul cu Vassaras!
-Buna ziua, aşa...
-Aş vrea să aflu dacă acest domn ştie în ce categorie eram eu la UEFA în 1995. Aş vrea să ştiu dacă a aflat că am arbitrat finala Champions League şi dacă a fost informat că la Cupa Intercontinentală pe naţiuni, ceea ce e acum Cupa Confederaţiilor, eu am fost reprezentantul Europei ca arbitru. Dacă nu eram în Elite puteam oare să fiu declarat al doilea cel mai bun arbitru în 1995?

-Probabil el a vrut să arate cât de sus a ajuns Haţegan!
-Acest Haţegan nu se mai comportă ca un arbitru, de fapt, el nu mai e arbitru, a devenit doar un instrument! Să nu dai tu două penalty-uri atât de clare şi să nu vezi că intrarea lui Monroy e de "roşu", atunci... Te închini, efectiv.

-Nu putem interpreta că au fost doar nişte greşeli?
-Greşeli? Păi, problema lor e că nu are cine să-i înveţe, dacă lui Comănescu i se spune de la Comisie că a procedat regulamentar la golul 2 al Stelei la Mediaş, vă daţi seama unde am ajuns? Oamenii ăştia nu ştiu nici măcar Legile jocului: mingea trebuie să nu se mişte când se execută o lovitură şi să fie pe locul unde s-a produs faultul.

-Aş vrea să revenim un pic la Vassaras fiindcă...
-Aş fi avut şi eu câteva întrebări pentru el, pe lângă cele puse de voi în interviu. Ne poate explica de ce el e singurul din Europa care e preşedinte al unei comisii într-o altă ţară, spre deosebire de Collina, Rosseti, care erau doar instructori. Apoi, el de ce nu face parte din comisia de arbitri din Grecia? Poate de-asta îl laudă atât pe Burleanu.

-Îl laudă fiindcă susţine că nu a intervenit niciodată peste el şi comisia lui!
-A preluat comisia ca organism autonom în cadrul FRF, acum nu mai e autonom. Şi apropo de comisia lui, aţi mai pomenit undeva în lumea asta ca întreaga componenţă să fie numai din foşti asistenţi? E unul de la Galaţi, Ciubotariu, Dumitrescu de la Piteşti, Nica de la Ploieşti, Szekely din Baia Mare şi celebra Irina Mârţ.

-Augustus Constantin e şi el...
-Nu e membru în comisie, Augustus îl ia pe Vassaras de la aeroport şi îl duce la hotel, asta face.

-Îi găsiţi măcar vreun merit lui Vassaras?
-Da! Când avea salariul de 3.000 de euro, dat de Mircea Sandu, i se părea probabil puţin şi, deşi avea aceeaşi influenţă la UEFA, n-a avut grijă ca Tudor şi Balaj să primească meciuri. După ce Burleanu i-a făcut 8.500 de euro, a început să reacţioneze altfel, dovadă că arbitrii români au delegări mult peste valoarea lor. În schimb, în România el şi Burleanu au acceptat ceva de neconceput.

-Adică?
-Îmi pot explica şi mie cum un arbitru la Liga 1 plăteşte TVA, iar acelaşi arbitru la un meci de Liga a 2-a încheie contract direct cu clubul, înainte de meci şi primeşte banii cash, în plic, fără să mai achite TVA. Deci, acelaşi arbitru, aceeaşi muncă, dar undeva se achită taxe, în altă parte nu. Mi-au povestit arbitri de la Divizia C că au primit baremul în hârtii de câte 1 leu sau monede de 50 de bani, numai aşa, ca să-şi bată joc de ei. Vedeţi, asta e marea reformă a cuplului Burleanu-Vassaras în arbitraj. E ca şi cum un judecător e plătit înainte de proces de una dintre cele două părţi pe care se presupune că ulterior trebuie să le judece echidistant. Asta e neutralitate? Ca şi chestiunea cu observatorii care nu pot să fie şi analişti TV.

-Cei de la CCA susţin că inclusiv UEFA nu permite o asemenea postură.
-Da? Să vă dau un exemplu. Când eram preşedinte la CCA făceam săptămânal conferinţă de presă, iar cel din Comisia de Arbitri de la UEFA care avea în monitorizare România mi-a spus că nu prea sunt indicate conferinţele de presă şi ar trebui să adopt aceeaşi politică din alte ţări care erau în programul UEFA fiindcă se primeau şi fonduri. I-am spus că aici, în România, avem mari probleme de imagine fiindcă au fost scandaluri de corupţie şi doar prin dialog şi transparenţă putem să ne recâştigăm credibilitatea şi integritatea. Ştiţi ce mi-a spus la finalul dialogului? «Aveţi dreptate, e o situaţie specială». Deci să ne mai lase cu chestiunea asta, că UEFA restricţionează.

"A ajuns unul ca Deaconu observator internaţional şi Porumboiu nu? În ce ţară trăim, suntem chiar nebuni? Am făcut solicitare să fiu observator încă din vara trecută, nu mi-au răspuns, motiv pentru care îi voi da în judecată"
Ion Crăciunescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
1779502482283942
Emil Nae  •  07 Februarie 2018, 22:24

doar un ofticat

423943391114861
Geri Sorin  •  07 Februarie 2018, 21:24

omul e bolnav de putere,el a fost delegat pt ca pe vremea aia westul vroia sa arate o deschidere spre est,atata tot

423943391114861
Geri Sorin  •  07 Februarie 2018, 21:11

omul e bolnav de putere,el a fost delegat pt ca pe vremea aia westul vroia sa arate o deschidere spre est,atata tot

Vezi toate comentariile (54)
Comentează