FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VOLUNTARI, LUNI, 20:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Zmei cu piticii, mielușei cu granzii » Dinamo a făcut legea cu cele mai slabe echipe din campionat. dar are doar 6 puncte cu formațiile din play-off

Roș-albii i-au învins pe cei de la Voluntari de fiecare dată: 5 victorii din 5, golaveraj 12-3 Foto: sportpictures.eu
Roș-albii i-au învins pe cei de la Voluntari de fiecare dată: 5 victorii din 5, golaveraj 12-3 Foto: sportpictures.eu

Articol de , - Publicat sambata, 09 decembrie 2017 11:10

"Câinii" sunt zmei cu cei din coada clasamentului. Și mielușei cu formațiile de sus, care sunt acum pe unul dintre locurile vânate de roș-albi.

Înainte de meciul cu FC Voluntari, de luni, o partidă a orgoliilor contra lui Claudiu Niculescu, Dinamo stă extraordinar în duelurile directe cu ultimele 4 formații din clasament, a făcut spectacol în aceste partide, cele mai consistente din actuala ediție.

  • Procentaj sută la sută în ceea ce privește victoriile.
  • Dinamo le-a învins pe FC Voluntari (3-1), Gaz Metan (3-1 și 3-0), Sepsi (1-0 și 3-0) și Juventus Colentina (3-0 și 3-0)

În schimb, formația roș-albă nu se poate lăuda cu prea mari performanțe în confruntările cu echipele din top 6, care ocupă acum unul dintre locurile atât de dorite de Miriuță și compania.

  • A strâns doar 6 puncte din 9 meciuri. Un procentaj de doar 22% din punctele puse în joc!
  • A învins Viitorul în tur, scor 1-0, în schimb a fost umilită acasă, 0-4. A pierdut ambele confruntări cu CFR Cluj (0-1 și 0-2), Derby de România (0-1 cu FCSB), a remizat cu U Craiova (2-2) la Severin, a pierdut acasă cu FC Botoșani (0-1) și a remizat în Moldova (0-0), mai având și un egal cu Astra (1-1) în Ștefan cel Mare.

Partida de luni seară, cu FC Voluntari, văzută drept "una extraordinară" de către Vasile Miriuță, este anunțată de un parcurs ireproșabil al "câinilor" contra ilfovenilor.

  • Precedentele 5 dispute directe s-au încheiat de fiecare dată cu victoria dinamoviștilor.
  • Eficacitatea roș-albilor a fost debordantă, înscriind 12 goluri în cele 5 confruntări și primind doar 3.

Top 5 cele mai bune formații contra codașelor clasamentului

Echipă / Procentaj / Puncte obținute / Meciuri / Ce a pierdut
1. Dinamo 100% / 21 /  7 / -
2. CFR Cluj 90,48% / 19 / 7 / Remiză cu Gaz Metan
3. FCSB 88,89% / 16 / 6 / Remiză cu FC Voluntari
4. Craiova 86,67% / 13 / 5 / Remiză cu FC Voluntari
5. FC Botoșani 83,33% / 15 / 6 / Eșec cu Gaz Metan

4 victorii a adunat Dinamo în această ediție pe teren propriu, cu Gaz Metan, Sepsi, Juventus și Poli Iași, o remiză, cu Astra, și 5 eșecuri, cu FC Botoșani, ACS Poli, Concordia, Viitorul și CFR Cluj

1 meci pierduta avut FC Voluntari în ultimele 4 disputate pe teren advers, pe 3 noiembrie, cu FC Botoșani. În schimb, a învins la Giurgiu și a remizat cu Craiova și cu Gaz Metan

ANTRENORI / Primul duel între rivali

Întâlnirea din Ștefan cel Mare va consemna cel dintâi duel oficial între antrenorii Vasile Miriuță și Claudiu Niculescu. Miriuță are 3 meciuri contra celor de la FC Voluntari, două victorii și un eșec. Clau-gol are și el 3 partide contra "câinilor" ca tehnician, în toate competițiile, o victorie, o remiză și o înfrângere. În urmă cu trei săptămâni, fostul atacant de legendă al roș-albilor a acceptat să trateze cu oficialii lui Dinamo pentru a prelua postul lui Miriuță, iar antrenorul roș-albilor l-a criticat ulterior pentru acest detaliu. De la acel moment, "câinii" au învins Iașiul (2-1) și pe Sepsi (3-0), eliminând-o și pe U Cluj din Cupa României.

REVENIRE / E OK și Șerban

Ionuț Șerban a absentat ultima etapă, cu Sepsi, din cauza unor probleme la inghinali, dar mijlocașul defensiv a revenit la antrenamentele normale ale lui Miriuță. Jucătorul a avut o medie de 19 minute în cele 6 partide din actuala ediție.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează