FOTBAL  »  LIGA 2  »  DACO GETICA

EXCLUSIV „Mbappe de Colentina”, noul puști minune din fotbalul românesc » Remarcatul lui Dumitru Dragomir își spune povestea: „M-a ajutat cine a putut, acum trebuie să fiu echilibrat”

Gabriel Plumbuit, fotbalist Daco Getica // FOTO: Vlad Nedelea
Gabriel Plumbuit, fotbalist Daco Getica // FOTO: Vlad Nedelea

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 iunie 2019 13:24

Daco Getica s-a salvat de la retrogradare, iar sezonul următor promite să ofere fotbalului unul dintre cei mai interesanți jucători. Este vorba despre Gabriel Plumbuitu, un tânăr de doar 15 ani care a debutat cu gol în Liga 2.

A fost remarcat de Dumitru Dragomir și este lăudat și de antrenorii de la naționalele de juniori ale României. GSP.RO a stat de vorbă cu puștiul-minune din Colentina, un caz special printre fotbaliști: joacă stoper și atacant la juniori, dar mijlocaș de bandă la seniori.

- Gabriel, toată lumea fotbalului te laudă, toți spun că poți fi un viitor star al naționalei noastre...
- Sunt foarte bucuros să aud aceste cuvinte. Sunt mândru, recunosc că a avut cine să mă îndrume, să-mi dea sfaturi bune. Îi mulțumesc antrenorului meu pentru că a tras de mine și nu m-a lăsat să lenevesc. Cred că a contat faptul că am avut și o doză de noroc. M-am ținut de treabă și am reușit să debutez devreme în Liga 2.

- Ce vârstă aveai exact?
- Meciul cu ACS Poli a fost al treilea pentru mine. Aveam 15 ani și 4 luni la primul meci, când am și marcat.

- Cum e trecerea de la nivel de juniori, direct în Liga a 2-a?
- Mult diferit! E vorba de altă forță, alt echilibru în joc. Când jucam la juniori era mult mai ușor. Acolo eu veneam cu o forță în plus față ce ceilalți. Acum s-a schimbat, eu sunt cel lovit, viteza e mult mai mare. 

- L-am auzit pe Dumitru Dragomir spunând că joci fundaș central, dar când e nevoie urci și în atac. Până la urmă care e postul tău?
- Mijlocaș de bandă. Dar când e nevoie intru și fundaș central. E adevărat că la juniori am mai fost și atacant și chiar reușeam să înscriu destul de des.

- Ți-ai făcut planul pentru viitorul apropiat?
- Cred că e devreme să mă gândesc la viitor. Acum am 15 ani, la 17 ani promit să vă spun unde pot ajunge. Concret! Vreau să mă țin de treabă, să nu îmi fugă pământul de sub picioare. 

- Te rog să te compari cu un fotbalist celebru! 
- Păstrând proporțiile, cred că Mbappe. Toți îmi spun asta. Pentru că am viteză foarte bună, dar sunt și destul de tehnic. Dar aici mai am puțin de lucrat. 

- Se vorbește mult despre viitorul tău, rămâi la Daco Getica?
- Da, eu așa îmi doresc. Mi-a zis domnul antrenor că am fost căutat, dar nu a vrut să-mi spună de ce echipe, ca să nu stau cu capul prin nori. Nu știu mai multe și nici nu vreau să mă gândesc. Eu am de muncit, nu de pierdut timpul cu gânduri.

- Sunt jucători care se pierd atunci când aud despre oferte de la cluburi tari...
- Nu mi-e teamă. Am lângă mine oameni care mereu mă trag pe drumul cel bun. Iar eu mereu fac ce îmi spune antrenorul. Am mai avut momente când m-am pierdut. Am făcut unele lucruri pe capul meu și m-am dus într-o parte, dar până la urmă m-au ajutat cei de lângă mine să revin. Așa că nu mai am nevoie de scăpări. 

- E greu să te împarți între școală și fotbal?
- Nu e ușor! De dimineață mă duc la școală. Stau la toate orele, apoi direct acasă, dacă mai apuc să mănânc bine, dacă nu îmi fac ghiozdanul repede și plec la antrenament. După antrenament vin acasă, rezolv teme sau ce mai am, apoi dacă mai am timp mai stau cu tata și gata. A doua zi de la capăt.

„A fost greu să mă mențin la nivelul ăsta! M-am zbătut mereu cât am putut. Când am avut unele, le-am avut, când nu, nu. M-a ajutat cine a putut. Tata și mama și-au luat câte două joburi ca să nu îmi lipsească nimic. Ne-am descurcat cum am putut”
Gabriel Plumbuitu, Daco Getica

- Ce sfat primit ți-a rămas în minte?
- Unul de la Lucian Sânmărtean. Mi-a spus să stau mereu concentrat, să nu încep să mă dau mare că am făcut pasul la Liga 2. Pentru că voi ajunge cu siguranță mare. Dar să mă țin departe de prostii, fumat, băutură. Să fiu echilibrat.

- Ce calități și ce defecte ai?
- Pe lângă viteză, cred că am și o forță destul de bună pentru vârsta mea. Tehnica e ok, gândesc rapid în momente-cheie. Dar aici vreau să mă perfecționez. Mai am multe de învățat. 

- Va ajunge Gabriel Plumbuitu în naționala mare?
- Pfff. Greu de spus (râde)! Lăsați-mă vă rog până la 17 ani, poate 17 ani și jumătate. Sunt încă mic să pot să dau un asemenea verdict. Am mult de muncă.

„Ţineţi minte numele ăsta! Plumbuitu. Notaţi-l undeva. De la fosta Juventus. Băi fraţilor, dacă în lume sunt cinci ca ăsta, eu mă împuşc! Joacă fundaş central şi când conduc oaspeţii îl bagă în atac. Orice îl bagă, joacă de nota 10”
Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

VEZI ȘI:

Pariul lui Dumitru Dragomir a debutat cu gol în Liga a 2-a la doar 15 ani » „Băi, fraţilor, dacă în lume sunt 5 ca ăsta, eu mă împuşc!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
tipsy
tipsy  •  03 Iunie 2019, 22:49

Aia prin strainatate se antreneaza ca la NASA, iar la noi e pe stilul "daca apuc sa mananc inainte de antrenament, bine, daca nu, nu".

samertx
samertx  •  02 Iunie 2019, 16:31
Postat de nelu_faget pe 02 Iunie 2019, 16:03

Văd că mai nou criteriul pentru a primi titlul de Mbappe în România este să fii brunețel și schilod (un fel de ***). Dar treabă cu fotbalul, deloc.

Și Coman e zvelt ca o căprioară, *** și este cel mai bun fotbalist din echipa lui Gigi. :) Cum era aia: *** dă tonul? Sau tonul dă ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nelu_faget
nelu_faget  •  02 Iunie 2019, 16:03

Văd că mai nou criteriul pentru a primi titlul de Mbappe în România este să fii brunețel și schilod (un fel de ***). Dar treabă cu fotbalul, deloc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează