FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

U Cluj îl testează pe Leonardo Magna » Master în Franţa

Leonardo Magna, U Cluj
Leonardo Magna, U Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2010 00:00

Leonardo Magna a petrecut un sezon la Bordeaux, de unde a "furat" meserie de la celebrul portar al lui Girondins, Ulrich Rame

Brazilianul Leonardo Magna (28 de ani) vrea să-l convingă pe Viorel Hizo în stagiul de la Sovata că merită un loc în poarta lui "U" Cluj, acolo unde se va lupta cu Huţan, Fărcaş şi chiar Szolomajer.

Inspirat de Rame
În sezonul 2006-2007, portarul de 1,90 metri a fost înregimentat la Bordeaux, unde l-a avut ca şi model pe veteranul Ulrich Rame. "Am ajuns la Bordeaux datorită antrenorului Ricardo Gomes, care mi-a fost antrenor şi în Brazilia, la Juventude şi care mi-a dat posibilitatea de-a activa la un club de o asemnea anvergură. Am apărat în cîteva meciuri, însă titularul incontestabil al porţii era căpitanul Ulrich Rame, un jucător exponenţial pentru bordelezi", a declarat Magna.

"Serios şi muncitor"
Deşi se află de cîteva zile în România, Leonardo a rămas plăcut surprins de modul cum a fost primit la Universitatea. "Îl cunosc pe Machado care a jucat şi în Brazilia, la Juventude, însă nu în aceeaşi perioadă ca şi mine. Am avut parte de o primire călduroasă din partea colegilor şi mi-aş dori foarte mult să rămîn. Sînt un tip muncitor şi serios. Cel mai mult urăsc cînd primesc gol! De aceea îmi place să comunic cu fundaşii pentru a preveni greşelile din careu", a explicat Magna.

"Sînt genul de portar căruia îi place să lucreze din greu la antrenamente. Sper să-mi demonstrez calităţile în faţa antrenorilor"
Leonardo Magna, portar brazilian

Pleacă azi la Sovata
Viorel Hizo va anunţa astăzi lotul de 25 de jucători care vor pleca în primul stagiu de pregătire al iernii (18-27 ianuarie), la Sovata. Universitatea va disputa şi două jocuri de verificare cu două formaţii din liga a treia, Odorheiul Secuiesc (23 ianuarie), urmînd ca la întoarce să dispute un amical cu Unirea Ungheni (27 ianuarie). Altfel, un fundaş brazilian de 22 de ani va ajunge în probe în cantonamentul clujenilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close