FOTBAL  »  LIGA 3  »  OȚELUL

Copilul Sefer a devenit activ necorporal » Ciudățeniile fotbalului românesc: situația complicată în care se află un junior antrenat de FRF pentru ANAF

Sefer a impresionat când a izbucnit în lacrimi la ultimul meci al Oțelului din istorie
Sefer a impresionat când a izbucnit în lacrimi la ultimul meci al Oțelului din istorie

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 martie 2017 00:00

Situația internaționalului de juniori rămas ”agățat” la Oțelul falimentar începe să semene cu o farsă: pentru că nu există evaluatori de fotbaliști, copilul a fost încadrat la ”întreprinderi, fond de comerț și active necorporale”.

Antonio Sefer nu scapă de la Oțelul. Nu înainte să fie evaluat ca o întreprindere! Mijlocașul de 16 ani e cea mai mare valoare rămasă în patrimoniul clubului aflat în faliment și se pregătește scoaterea lui la vânzare.

Creditorii nu s-au înțeles pentru un preț, au refuzat sugestia lichidatorului judiciar, care propusese o negociere pentru Sefer pornind de la 20.000 de euro.

Întreprindere sau fond de comerț?

Pasul următor: evaluarea copilului și valorificarea lui la prețul stabilit de un specialist. Societatea care se ocupă de lichidarea Oțelului a contactat Anevar, Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România. Cazul lui Sefer a pus însă în dificultate instituția, pentru că în nomenclator nu există specializarea "evaluator de fotbaliști".

Anevar a căutat o nișă potrivită, în care să-l poată încadra pe jucătorul de 16 ani. Și a găsit-o: întreprinderi, fond de comerț și alte active necorporale! Un specialist cu experiență în evaluarea întreprinderilor va trebui să calculeze pe câți bani poate fi vândut un mijlocaș internațional de juniori!

FRF îl antrenează pentru Fisc

Pe lângă Antonio Sefer, au mai rămas legați de club și alți copii, cu toții foști juniori ai fostei campioane a României. Cei mai mulți dintre ei au trecut la Suporter Club Oțelul, o grupare pe care au înființat-o suporterii în Liga a patra.

Sefer e cel mai valoros, cel mai bine cotat. Pentru că a făcut parte constant din echipele naționale de juniori, Federația l-a "pescuit" de la Oțelul, ca să nu se piardă, și l-a inclus în Centrul de Excelență de la Timișoara.

Drepturile federative ale fotbalistului au rămas însă ale clubului și suma de transfer se va duce la creditori, ANAF și Astra Asigurări.

5.500.000 €erau datoriile Oțelului în iulie 2013, când s-a cerut insolvența. Clubul a mai făcut datorii de 3 milioane și în insolvență și a ajuns în faliment după 33 de luni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
513010058870127
Pop Vasile  •  17 Martie 2017, 19:26

Nu vi se pare ca toata povestea asta aduce a comert cu oameni ?!? Altfel spus , copilul asta este considerat sclav si poate fi vindut si cumparat fara sa poata spune sau face ceva . Frumos , nu am ce spune ... In sec. xxI si intr-o societate ce se presupune a fi civilizata se mai intimpa asa ceva ?!?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează