FOTBAL  »  LIGA 3  »  BUCOVINA RĂDĂUŢI – ŞOMUZ FĂLTICENI 2-0

EXCLUSIV Povestea unui gol memorabil » Radu Ungurianu a vorbit cu GSP despre cum a marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria fotbalului: „Mi-am dus nebunia la bun sfârșit”

FOTO Cristian Plosceac +9   FOTO
FOTO Cristian Plosceac

Articol de - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 17:52 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 18:27

Radu Ungurianu a marcat de la mijlocul terenului în derby-ul județean al Seriei 1 din L3 și a intrat în istorie cu unul dintre cele mai rapide goluri din fotbal

Golul reușit de Radu Ungurianu, 25 de ani, fotbalistul celor de la Bucovina Rădăuţi, face înconjurul lumii. Mijlocașul a surprins pe toată lumea la doar patru secunde după ce arbitrul Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan, a fluierat.

Aflat la mijlocul terenului, Ionuț Stoian a avut lovitura de start, i-a pasat scurt lui Ungurianu, care a tras direct pe poarta celor de la Şomuz Fălticeni și a marcat o bijuterie de gol după doar 4 secunde.

A profitat de plasamentul portarului

"În momentul în care arbitrii s-au dus să verifice plasa, portarul era pe 16 metri. Atunci i-am spus unui coleg că voi încerca să trag direct la poartă! Până să fluiere startul meciului, portarul ajunsese undeva pe la 11 metri, dar tot mi-am dus nebunia la bun sfârșit. I-am spus lui Ionuț să-mi paseze scurt că voi trage tare, din prima, direct pe poartă", spune Radu Ungurianu pentru Gazeta Sporturilor.

FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
+5 FOTO

Șutul s-a dus perfect, iar Oleg Malac (19 ani), portarul celor din Fălticeni, n-a mai avut ce face. "N-am mai încercat niciodată să am astfel de execuții. A fost ceva pe moment și mă bucur mult că mi-a ieșit! Cel mai important este că am câștigat cu Șomuz. Era un meci al orgoliilor: ne doream să ne răzbunăm după ce ne-a eliminat din Cupa României. A fost momentul perfect pentru o răzbunare, iar faptul că am marcat un astfel de gol e cu atât mai important pentru mine", a mai declarat Radu.

Îi place mai retras, acum e celebru

După reușita din secunda 4, Radu spune că a fost asaltat cu telefoane și zeci de mesaje, iar numele său apare acum peste tot pe internet.

"Nu prea îmi place să fiu în prim-plan, dar acum am primit zeci de telefoane și de mesaje de la prieteni. Nu mă așteptam la un astfel de gol niciodată, pe cuvântul meu! E o bucurie mare că mi-a ieșit. Am intrat în istorie, nu?!", spune pentru Gazeta Sporturilor, zâmbind.

Bucovina Rădăuți e prima C1, cu 10 puncte după patru etape, la egalitate cu următoarea clasată, Dante Botoșani, dar pe care o depășește la golaveraj. Podiumul este încheiat de Ceahlăul, cu 7 puncte. 

"Niciodată nu am încercat și nu am exersat astfel de execuții. Nici nu știu dacă pe viitor o să mai încerc, depinde de cum îi prind pe portarii adverși. Cine știe dacă o să-mi mai iasă? Să vedem la momentul respectiv..."
Radu Ungurianu, mijlocaș Bucovina Rădăuţi

10.000 de euroeste cota de piață pe care Radu Ungurianu o are în acest moment pe siteul de specialitate transfermarkt

PROBLEME » Primele meciuri după o accidentare groaznică!

Actualul sezon competițional i-a adus lui Radu Ungurianu și primele meciuri oficiale după zece luni de pauză! Totul în urma unei accidentări stupide la un antrenament, pe vremea când juca la Foresta Suceava, în septembrie 2020. 

"Eram înaintea unui meci chiar cu Bucovina Rădăuţi. După un contact ușor cu un coleg au început durerile. Am făcut un RMN, iar rezultatul a fost oribil: ruptură de ligamente încrucișate și menisc!", dezvăluie mijlocașul de 25 de ani. 

Doar că până la operația programată la Rădăuți au curs problemele. "Chiar în ziua în care trebuia să mă operez s-a stricat nu știu ce piesă de la un aparat și s-a amânat intervenția. Am așteptat o lună și jumătate ca piesa respectivă să fie adusă din Germania. Apoi am fost depistat pozitiv cu coronavirus și-a trebuit să mai stau o lună. Într-un sfârșit am fost operat, la spitalul din oraș, totul a ieșit foarte bine. După zece luni de la intervenția de pe 10 decembrie, am revenit acum pe teren, cu meciurile din campionat și din Cupa României", a mai declarat Radu. 

FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
FOTO Cristian Plosceac
+5 FOTO

Cele mai rapide goluri din istoria fotbalului mondial

 
MarcatorMeciSecunda
1. Ricardo OliveraRio Negro Capital - Soriano Interior2,8
2. Carlos Almeida Oliveira do Hospital - Atletica de Arganil 3
3. Frederico Chaves America Mineiro - Vila Nova 3,17
4. Damian Mori Adelaide City - Sydney United 3,69
5. RADU UNGURIANUBucovina Rădăuţi - Şomuz Fălticeni4
6. Gareth MorrisAshton United v Skelmersdale United4
7. Gustavo Ramirez Mineros de Zacatecas - Club Necaxa4
8. Carlos SeppaquerciaGimnasia y Esgrima - Huracan5
9. Malcolm Macdonald St Johnstone - Newcastle United5
10. Alexandros Zafeiris Irodotos - Kifisia6
* la nivel de profesioniști

Cel mai rapid gol din ultimii ani

Chiar dacă s-a petrecut într-un eșalon inferior, reușita lui Radu Ungurianu rămâne cea mai rapidă văzută pe un stadion din România în ultimii ani. Iată cele mai rapide goluri ale ultimelor sezoane:

SezonulMarcatorMeci Secunda
2010-2011T. BălanSportul - Victoria Brănești 2-224
2011-2012Cristian IrimiaChiajna - Sportul 1-211
2012-2013Bogdan StratonCSMS Iași - Dinamo 1-120
2013-2014Constantin BudescuAstra - Dinamo 2-115
2014-2015Alexandru MitrițăViitorul - CSU Craiova 1-136
2015-2016Harlem GnohereFC Voluntari - Dinamo 1-335
2016-2017Mihai RomanFC Viitorul - FC Botoșani 3-19
2018-2019Cătălin ȚîrăFCSB - Voluntari 1-335
2018-2019Cătălin GolofcaFC Botoșani - CSU Craiova 1-128
2020-2021Hamidou KeytaFC Botoșani - Dinamo 4-056
2020-2021Liviu AntalClinceni - UTA 0-327

CITEȘTE ȘI

Fosta soție, dezvăluiri horror despre marele Björn Borg: „Ieșea în drum să ceară oricui cocaină. Dădea bani pe drogul violatorului”

Keșeru, surprins pe cameră după FCU Craiova - FCSB: ce le-a spus lui Cordea și Crețu, la galerie

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
dora
dora  •  20 Septembrie 2021, 13:57
Postat de Gabriel Lucian pe 20 Septembrie 2021, 00:02

Hai ca vorbesti aiurea!

Poate nu ai somn...

dora
dora  •  20 Septembrie 2021, 13:56
Postat de gazistu pe 20 Septembrie 2021, 00:42

Dute si te culca ca esti fumat... stai jos, nota 4!

Ce-ai, măh, nu crezi...de-astea se vad si in liga mare in care Mediasul bate la Rapid...

gazistu
gazistu  •  20 Septembrie 2021, 00:42
Postat de dora pe 19 Septembrie 2021, 19:12

În ligile mici oricând se pot repeta asemenea "performante" dacă între marcator și portarul advers există o amiciție / înțelegere... de genul eu dau de la centru pe poartă și tu ești ieșit la distanță de 11 - 16 metri de poartă!

Dute si te culca ca esti fumat... stai jos, nota 4!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close