FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID

A redevenit clubul Puterii! Oficialii Rapidului recunosc: Liviu Dragnea e patronul real al clubului :O

Articol de - Publicat luni, 19 martie 2018 09:01

Nicolae Stanciu, noul președinte al Rapidului, a dezvăluit la Realitatea TV că patronul real al giuleștenilor e Liviu Dragnea. O afirmație care apropie Academia de tradiția clubului legendar pe care-l susținea Gheorghiu-Dej.

Academia Rapid, clubul înființat la Primăria sectorului 1, e patronat, de fapt, de Liviu Dragnea. Dezvăluirea a făcut-o Nicolae Stanciu, președintele giuleștenilor, la Realitatea TV. Primarul Tudorache, aflat în studio alături de Stanciu, a confirmat patronajul șefului PSD.

"E adevărat, președintele Dragnea, că tot ați vorbit despre el, mi-a promis că baza Pro Rapid va ajunge în acest retur de campionat la Primăria sectorului 1" e declarația lui Tudorache citată de Prosport.

Pro Rapid e în proprietatea Ministerului Finanțelor acum. Primăria a anunțat că are de gând să reabiliteze cantonamentul construit la sfârșitul anilor '90, dar ca să investească acolo ar trebui să aibă în proprietate construcția. O condiție pe care ar îndeplini-o cu ajutorul lui Dragnea, după cum a afirmat Tudorache.

Dragnea e suporter rapidist, acesta ar fi motivul implicării sale în renașterea Rapidului. Vechiul club e în faliment, Academia închiriază de la societatea aflată în curs de dizolvare marca tradițională contra a 5.000 de euro lunar.

Cum l-a luat Dej pe Ozon

Afirmația lui Nicolae Stanciu, căpitanul vișiniilor din anii '90, apropie noua echipă de gruparea tradițională și ca beneficiară a influenței Puterii. Înainte să fie patronat de Dragnea, Rapid a fost susținut de Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Scriitorul George Mihalache a povestit într-un interviu publicat în Gazetă cum se implica liderul comunist în favoarea giuleștenilor: "Ozon a ajuns la Rapid pentru că l-a împins Dej. El o lăsase pe Dinamo pentru Progresul. La un moment dat, reveneau dintr-un turneu de pregătire, din Serbia cred, şi l-au prins pe Titus Ozon cu o pungă plină cu nasturi. A încercat el s-o dreagă, dar nu i-a mers şi a fost suspendat, se considera că făcea comerţ cu nasturii ăia! Nimeni, absolut nicio echipă nu-şi asuma răspunderea să-l mai angajeze. Disperat, a mers într-o zi în Băneasa, pe malul lacului, unde se relaxa Gheorghiu-Dej. Ozon a ajuns până la el: «Tovarăşe, uitaţi ce mi s-a întâmplat...». I-a spus toată povestea, după care Dej a zis: «Tovarăşe Ozon, vei juca din nou, dar vreau să vii la noi, la rapidişti!»".

Ozon, personajul-simbol al Unirii Tricolor, precursoarea lui Dinamo, a evoluat pentru Rapid între 1958 și 1964, ca urmare a unui transfer pe care l-a forțat secretarul general al PCR.

Giuleștenii au traversat apoi comunismul ca victime ale regimului, care-și găsise noile favorite Steaua și Dinamo: "Galeria lu' Rapid n-a fost membră de partid!". La 60 de ani de la intervenția lui Dej, președintele noului club Rapid anunță că speranța echipei e Liviu Dragnea, șeful PSD. 

3 titluri de campion are Rapid. Istoria giuleștenilor îi aparține vechiului club, aflat în faliment, și a fost scoasă la licitație de câteva ori, însă nu a participat nimeni

Rapidul din Liga a 4-a

Academia Rapid continuă lupta pentru promovarea în Liga a 3-a, iar în acest moment ocupă locul 2 într-o serie cu CSA Steaua, Tricolor, Carmen București și CS FC Dinamo.

clasament

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (96)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  20 Martie 2018, 17:37
Postat de Virgilyus Danvepa pe 20 Martie 2018, 11:39

Ati gresit clubul. Cei care au venit pe tancuri direct in prima divizie si datorita carora s-a desfintat Carmen, remember!?!

raped bucuresti,haha

1385901001436305
Virgilyus Danvepa  •  20 Martie 2018, 11:39

Ati gresit clubul. Cei care au venit pe tancuri direct in prima divizie si datorita carora s-a desfintat Carmen, remember!?!

cris4co
cris4co  •  19 Martie 2018, 22:39

Ca un Rapidist ce sunt...i-mi spun parerea: a fi Clubul Puterii nu e tot una cu a fi Clubul care castiga DOAR prin Avantajul Puterii.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează