FOTBAL  »  LIGA 4  »  CRAIOVA

De disperare des avură parte » EPIC! Fanii Științei, scrisoare deschisă către Laura Kovesi: "Sunteți singura care puteți să ne mai redați bucuria fotbalului. Dacă e nevoie, luați-i pe toți!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 09:00

Disperați de situația în care se zbate din 2011 echipa lor de suflet, un grup de suporteri ai Universității Craiova au decis să semneze o scrisoare deschisă în care îi transmit șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, că e singura lor speranță pentru a se mai bucura de fotbal. 

Redăm mai jos scrisoarea fanilor, conform oltenia.info:

"Stimată doamnă Laura Codruta Kovesi,

Suntem un grup destul de mare de oameni a căror ultimă speranță sunteți dumneavoastră. Nu prea avem treabă cu politica deși mulți dintre noi am fost și pe la vot. Suntem oameni normali: muncim, sau studiem, suntem șomeri sau angajați, plecăm câteodată pe afară să muncim pe acolo pentru că aici nu avem loc, alteori găsim aici ceva de făcut și rămânem în țară. Majoritatea suntem din orașul Craiova, dar sunt mulți dintre noi împrăștiați prin toată România. Avem în comun faptul că de la o vârstă fragedă am devenit suporteri ai Universității Craiova.

Facem o paranteză să vă explicăm. Un om care nu are de-a face cu fotbalul nu înțelege exact fenomenul. Vreme de ani de zile ne-am dus la stadion aproape în fiecare week-end. O parte dintre noi au fost și în deplasări. După o săptămână de muncă în care am parcurs mecanic drumul de acasă până la serviciu sau până la școală am avut 90 de minute de speranțe în timpul câte unui meci de fotbal. Aceste 90 de minute de trăiri intense au fost, poate, singurele noastre speranțe. Celelalte speranțe ne-au fost demult furate de persoane pe care le-ați adus mai devreme sau mai târziu prin birourile dumneavoastră pentru ca să dea socoteală. Nouă ne-au rămas mulți ani aceste minute de speranță pentru care trăiam toată săptămâna. Mulți dintre noi au renunțat la masa de prânz vreme de cinci zile pentru a ajunge la meciurile din deplasare, o parte s-au certat cu familia pentru că în fiecare week-end aveau întâlnire cu Universitatea Craiova.

Continuăm paranteza și vă explicăm că pentru noi Universitatea Craiova a reprezentat refugiul ultim și în perioada comunismului. Imediat după 89 visele au explodat și fiecare promisiune a fiecărui patron sau investitor a făcut inimile noastre să vibreze. Craiova a fost drogul pe care oamenii politici l-au administrat acestei însemnate părți a populație. Ne-au păcălit toți.

Echipa a fost pe rând patronată de familia Păunescu (n-ați avut ocazia încă să o cunoașteți pentru că în perioada Bancorex nu aveați poziția actuală), de Ilinca (falimentat într-o perioadă în care procurorii trebuiau să primească aviz de la prefect pentru a funcționa), de Gigi Nețioi pe care sigur l-ați găsit prin diverse dosare, de Dinel Staicu (sigur ați citit de el în transcripturi) și de Adrian Mititelu (pe care sigur l-ați găsit deopotrivă în denunțuri făcute de el sau împotriva lui).

Am strâns din dinți și am susținut echipa noastră indiferent de numele personajului obscur care aduna bani și capital de imagine pe spatele celor mai pure sentimente ale noastre. De regulă patronul venea în tandem cu un politician. Dinel a venit cu Bulucea, Mititelu a venit cu Solomon apoi cu Olguța.

În niciun moment nu v-am fi urât dacă ați fi avut vreo treabă cu vreunul dintre finanțatori pentru că toți am simțit că profită de visele noastre și de sentimentele noastre pentru echipa pe care puseseră mâna într-un context politic și economic tulbure.

În 2011 un grup de mafioți de la București au decis să ne lase fără fotbal. Au reușit. În câteva săptămâni realizam că week-endurile urma să le petrecem acasă, că nu vom mai sta în fața televizoarelor la știrile din sport, că așa, din pix, toate sentimentele noastre puteau să fie pulverizate pentru câteva interese ale unor indivizi pe care legea nu poate să-i atingă. Bănuisem că asta se poate petrece în România, dar aveam ca ultim refugiu fotbalul și nu credeam că cineva poate să ne fure și această ultimă alinare.

Ați reacționat atunci și vreme de șase ani nu am mai fost la stadion ci am urmat echipa la tribunale și curți de apel. Am intrat sfios în clădirile impozante din București având speranța că justiția trebuie să facă dreptate.

Nu înțelegem legi dar am învățat încet încet. După sentința de la Tribunal ne-am simțit ca după o victorie acasă. A urmat returul la Curtea de Apel. Înțelesesem până atunci că în acel meci echipa adversă avea „jucători” ca Ene, Nazat sau Cazacu care sunt un fel de Messi, Ronaldo sau Neymar în acest sport numit justiție. Singura noastră speranță a reprezentat-o colegul dumneavoastră, procurorul prezent la ședință. Un fost coleg, Daniel Morar schimbase însă regulile jocului direct de la Curtea Constituțională, un fel de Comisie Centrală a Arbitrilor din fotbal. Nu știa nimeni. Am pierdut speranțele și am pierdut destul de mult și din încrederea în justiție pentru că este clar, acolo cineva comisese o crimă. Ucisese visele a zeci de mii de oameni pentru câțiva arginți.

În acest moment situația este ireală. Văzând că justiția nu face nimic, Olguța Vasilescu (o cunoașteți sigur și numai excesul de zel a făcut să nu o dovediți) a găsit un alt pușcăriabil, Mihai Rotaru și au făcut o echipă care să servească intereselor lor electorale. Este greu de înțeles și pentru ei și probabil că și pentru dumneavoastră de ce noi, suporterii Universității Craiova, nu am aderat la acest plan. Nici noi nu înțelegem.

Poate că subconștient nu putem să concepem că într-un stat de drept din ăsta despre care se tot vorbește pe la televizor poate să existe instituții și oameni care să ne dicteze cu cine să ținem, pe cine să simpatizăm sau ce preferințe să avem. Mai sunt și o mulțime de chestii de suporteri, despre care nu stăm să detaliem.

Poate vă întrebați cum și-a dat seama Olguța că justiția este și oarbă și schiloadă și nu poate să facă nimic. Vă spunem noi deși în mod sigur ghiciți răspunsul.

În timp ce justiția spunea că Sandu și Dragomir nu pot să fie condamnați pentru că nu știu ce decizie a Curții Constituționale a schimbat o reglementare pe care noi, poporul, nu o înțelegem, prietenul Olguței, Mihai Rotaru făcea afaceri cu adjunctul dumneavoastră, Doru Țuluș. Noi nu știam, dar ea vedea că rezultatul acestor afaceri era că Rotaru aduna dosare la DNA dar își vedea liniștit de construția casei de la Snagov.

Probabil că Rotaru i-a promis că dosarul „Craiova Capitală Cultural Europeană” o să se rezolve. Poate că tot Rotaru a aranjat cu Țuluș să se mușamalizeze alte denunțuri. Variante sunt multe... Ar fi interesant dacă v-ați uita un pic la contractul cu TelDrum de la Craiova. Am auzit în fugă faptul că vă interesează subiectul.

Ei îl șantajau pe Mititelu, iar când el țipa din toți rărunchii credeam că este nebun. Ei decideau că stadionul poate fi ocupat numai de echipa lor. Ei decid care suporteri să primească sprijinul primăriei. Ei sunt un fel de Dumnezei în Oltenia. Decid destine și stigmatizează suflete. Au împărțit populația în două. Au învrăjbit frați și au schilodit imaginea celui mai iubit club de fotbal pentru simplul lor moft de a se vedea aclamați de zeci de mii de oameni. Au cumpărat oameni de stat, funcționari și au plătit chiar și suporteri. Deja anomia puterii statului este uriașă. Cronică. Olguța se vrea adulată.

Are în jurul ei oameni devotați care îi cântă omagiul ca unui lider comunist. Unui grup mic de personaje intonând anemic și agramat, le lipseşte totuşi efectul dramatic al celor 50.000 de voci care tună la unison pe stadion, *** (n.r. moderat pentru limbaj licențios). Ăsta este moftul pentru care ne-au călcat în picioare visele.

Noi ne-am pierdut încrederea în justiția asta de care se tot vorbește pe la televizor. Suntem scârbiți de acest moft și în acest moment dumneavoastră sunteți singura speranță. Nu vrem să ne explicați juridic ce a făcut Mititelu, ce a făcut Olguța sau ce a făcut Rotaru, dar vă rugăm cu respect să ne redați bucuria fotbalului.

Este ultima care ne-a mai rămas și dumneavoastră sunteți singura care puteți să ne-o mai redați. Dacă este nevoie luati-i pe toți!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
mobutu
mobutu  •  10 Octombrie 2017, 16:45
Postat de ren999 pe 10 Octombrie 2017, 15:28

sau poate preferi asta https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12046953_1132314486797371_4308133172455922633_n.jpg?oh=7df3948ca9581e78007e67b4467d9ba3&oe=5A811F05

astora. orice le spui si orice le arati, e degeaba!! Sunt hotarari judecatoresti?? Pt ei e degeaba! Sunt dovezi?? Pt ei e degeaba!! Sunt poze care dovedesc contrariul?? Degeaba....Tot o tin cu psd..... cu checheche..La mintea astora, ar fi trebuit sa-i dea statu` milioane familiei sa le manance dupa buna lor placere, sa falimenteze "clona" aia a lor, sa le dea cantonamentu` de la Lunca iar degeaba...si apoi tot altii erau vinovati ca se batea cu clona aia a lor la retrogradare an de an.......acum, tot ei se adreseaza Justitiei (vezi poza din articol de mai sus) si tot ei se plang si afirma ca aceasta e deja nedreapta....Incredibil cata prostie...incredibil!!

ren999
ren999  •  10 Octombrie 2017, 15:29

dupa cum canta monica anghel, iubite spune-mi :)))

ren999
ren999  •  10 Octombrie 2017, 15:28
Postat de fcu1948 pe 07 Octombrie 2017, 13:41

Se vede că ești dintr-o anumită etnie preponderentă în Craiova, din moment ce folosești expresiile respective. Cât privește plicul, afirmația ta demonstrează fără tăgadă că faci parte din cei cărora cs litera u Craiova le-a trimis bilete gratis prin curierat. Ca să aibă și vodkuța câțiva aplaudaci la stadion.........

sau poate preferi asta https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12046953_1132314486797371_4308133172455922633_n.jpg?oh=7df3948ca9581e78007e67b4467d9ba3&oe=5A811F05

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează