FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID

Detalii de ultimă oră! 3 criterii clare ca Rapid să promoveze! De ce ar putea să renunțe la numele clubului: "Plătim 5.000 de euro degeaba?!"

Articol de GSP - Publicat joi, 01 martie 2018 20:54

Clubul creat de Primăria sectorului 1 nu obține personalitatea juridică din cauza confuziei cu AFC Rapid, adversara din Liga a 4-a. Ca să mai poată promova, noii giuleșteni au două luni să convingă Tribunalul.

Noul Rapid și Noua Steaua luptă pentru promovarea în "C", doar că vișiniii s-au blocat în instanță. Și dacă nu își rezolvă problemele juridice, echipa fondată de Primăria sectorului 1 nu va putea urca în Liga 3.

Ce trebuie să pună în ordine ca să promoveze:

- clubul a încercat să obțină personalitatea juridică și a fost refuzat. E deja a doua tentativă! Judecătorul a respins cererea din cauza contestației pe care a depus-o AFC Rapid, o formație care evoluează în aceeași ligă. "Se creează confuzie" a fost concluzia Tribunalului.
- echipa primăriei ceruse prima oară personalitatea juridică sub denumirea Academia Rapid 1923. La a doua încercare a modificat doar anul, a trecut 2017 în loc de 1923. Judecătorul a respins tot din cauza confuziei cu celălalt Rapid din serie. Clubul lui Pancu și al lui Daniel Niculae a depus deja recursul și mai speră să îi fie acceptat numele Rapid 2017.
- în cazul unui nou eșec în instanță, vișiniilor le rămâne doar să renunțe la elementul Rapid din denumire, să ceară iar personalitatea juridică, dar sub un nume cu totul nou. "Avem termen până în mai să rezolvăm problema asta ca să putem promova", explică președintele Ovidiu Burcă. 

"Plătim 5.000 de euro degeaba?!"

Burcă oferă detalii despre încurcătura de la Rapid, cu trei cluburi, dintre care unul e în faliment, altul vrea să promoveze și nu poate din cauza opoziției pe care i-o face cel de-al treilea.

- Ovidiu, de ce ați păstrat numele Rapid și la a doua încercare de la Tribunal? De ce nu l-ați eliminat, dacă asta e problema?
- Pentru că noi plătim 5.000 de euro pe lună plus TVA pentru licența Rapid, deci tocmai ca să avem dreptul de a folosi denumirea asta! Achităm chiria către FC Rapid, vechiul club aflat în faliment, deținător al mărcii. AFC Rapid nu are niciun drept asupra denumirii, doar contestă cererea noastră de a obține personalitatea juridică bazându-se pe un nume care nu-i aparține! FC Rapid, societatea falimentară, a trimis notificări la AMFB, să nu mai permită AFC să folosească denumirea. Nu știu de ce nu s-a luat nicio măsură.

- Dacă nu are drept asupra numelui, de ce nu rezolvați în instanță problema asta?
- S-ar putea rezolva, însă ar dura doi ani. Or, noi avem nevoie să obținem acum personalitatea juridică pentru a putea promova!

- Mai puteți promova, în situația asta? E regulamentar să schimbați numele în timpul competiției?
- Noi avem trecut în statutul societății că vom obține personalitatea juridică și Certificatul de Identitate Sportivă pe parcursul campionatului, așa că e regulamentar și legal, vom avea drept de promovare. Ne-am pregătit o apărare foarte bună și sper să ni se accepte recursul, să se acorde personalitatea pentru Academia Rapid 2017. 

"Acordarea personalității juridice nu ține de contencios, asta înseamnă că judecătorul n-ar trebui să ia în calcul nicio contestație. Niciun avocat dintre cei pe care i-am consultat nu pricepe de ce nu ni se dă dreptate"Ovidiu Burcă

"FC Rapid a scos marca la licitație și a cerut 4 milioane de euro. Ce facem, plătim suma aia pentru nume și apoi nu-l putem folosi fiindcă face contestație AFC? Recunosc că am subestimat AFC Rapid și am greșit când am crezut că toți rapidiștii sunt uniți"Ovidiu Burcă, președinte Academia Rapid

35 de puncteare Academia, clasată a 3-a după tur. În play-off-ul pentru promovare intră primele patru și pornesc cu punctajul 3, 2, 1, 0, în funcție de ordinea în care încheie sezonul regulat

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  02 Martie 2018, 11:25
Postat de adriann_ pe 02 Martie 2018, 00:40

Vrajeli marca tolontan, omul sistemului. Se ia personalitate juridica sub un nume oarecare, se promoveaza, se castiga in 1-2-3 ani cati or fi procesul cu AFC, se cumpara marca la licitatie si cu asta-basta. Nu e nimic complicat aici, importanta e promovarea.

FC Rapid a scos marca la licitație și a cerut 4 milioane de euro. DE CE NU ATI CUMPARAT MARCA????

raul4steaua
raul4steaua  •  02 Martie 2018, 07:34

Propun FC FCRB

ucluj2011
ucluj2011  •  02 Martie 2018, 07:22
Postat de adriann_ pe 02 Martie 2018, 00:40

Vrajeli marca tolontan, omul sistemului. Se ia personalitate juridica sub un nume oarecare, se promoveaza, se castiga in 1-2-3 ani cati or fi procesul cu AFC, se cumpara marca la licitatie si cu asta-basta. Nu e nimic complicat aici, importanta e promovarea.

Toată lumea știe asta dar sunt unii (steliști bineînțeles) care preferă să bată cîmpii. sau să lase mesaje de oameni ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează