FOTBAL  »  LIGA 4  »  INTERVIU

EXCLUSIV Anamaria Prodan revine într-o funcție la un club bucureștean! Echipa sa ar putea întâlni pe viitor Steaua, Dinamo și Rapid

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 10:00

Clubul bucureștean de fotbal CS Cadet și-a schimbat numele în Academia Reghecampf, iar agentul de jucători Anamaria Prodan va fi președintele onorific al acestei echipe.

GSP.ro a vorbit cu Niculae Iliescu, managerul general al Academiei Reghecampf, care a dat mai multe detalii legate de acest proiect și a explicat în ce mod se implică familia Reghecampf în noua școală de fotbal.

- Cum ați ajuns să vă schimbați numele din CS Cadet în Academia Reghecampf?
- În urma relațiilor foarte bune cu doamna Anamaria Prodan, care, pe lângă faptul că e un impresar excelent, e și un om deosebit. 

- Cum a reacționat familia Reghecampf când i-ați propus să vă schimbați numele?
- Eu am venit cu propunerea și răspunsul din partea lor a venit imediat. Au fost foarte încântați de idee, ținând cont că mă cunosc foarte bine și că tot ce fac eu fac pentru bine copiilor și pentru a avea un viitor în fotbal.

- Ce grupe veți pregăti, câți copii veți avea și ce obiective aveți?
- Momentan am 35 de jucători înscriși la grupa 99-2000 și grupa 2001, iar din vară în urma proiectului vom avea minimum 4 grupe. Pentru primii doi ani ne interesează foarte mult un joc frumos, elaborat, ofensiv în care fiecare copil să joace un fotbal modern după tendințele din fotbalul european. După cum vedeți ne ocupăm în principal de fotbalul de 11 la 11. Dacă vă uitați pe AMFB (n.r. Asociația Municipală de Fotbal) veți vedea că sunt aproape 100 de cluburi afiliate, dar marea majoritate se ocupă de copii doar până aceștia ajung la nivelul de 11 la 11. Aici se pierd foarte mulți jucători pentru că sunt foarte puține echipe care îi duc mai departe din cauza costurile foarte ridicate. Tocmai de aceea mă ghidez după principiul vreau să fiu altfel, vreau ca acei copii care au făcut sacrificii să aibă unde să continue în viitor.

"Jucătorii vor semna direct cu Anamaria"

- Familia Reghecampf cum se va implica în acest proiect?
- Primul lucru și cel mai important e faptul că jucătorii de valoare vor semna contracte de reprezentare cu doamna Anamaria Prodan. Pentru un copil de 15-16 ani este o mare oportunitate și e o mare provocare acest lucru.

- Academia Reghecampf din România va avea vreo legătură cu Școala de Fotbal a lui Laurențiu Reghecampf din SUA?
- Sunt două lucruri distincte, dar totodată foarte apropiate. Vor exista schimburi de idei între antrenori pentru a urma aceeași filosofie. Vor fi și meciuri amicale între noi, poate și anumite turnee internaționale în care să participăm împreună. E posibil ca în vara următoare să ne vedem la un turne internațional la grupa 2001-2002 care va avea loc lângă Barcelona.

- Aveți jucători reprezentați în acest moment de agentul Anamaria Prodan?
- Da! Și o spun cu mândrie. E vorba de băiatul meu Alexandru Iliescu, care evoluează pe postul de portar la grupa de 2001. A semnat cu doamna Anamaria Prodan imediat ce a împlinit vârsta de 16 ani. Este un portar care a fost urmărit vreme de doi ani, un portar care la 14 ani a devenit cel mai tânăr portar debutatn în istoria Cupei României organizată de AMFB. Acum, la 16 ani și jumătate are peste 120 de meciuri la seniori. În afară de fiul meu sunt foarte mulți copii talentați și cu reale calități care vor semna în viitorul apropiat.

ili
Portarul Alexandru Iliescu și Anamaria Prodan

- Concret, care e obiectivul Academiei Reghecampf?
- În primul rând creșterea copiilor într-un climat ce are legătură cu fotbalul profesionist din campionatele puternice. Aici mă refer nu doar la antrenamente cât și la factorul psihologic care lipsește în fotbalul românesc. Aici mă refer la alimentație, refacere, tot ce trebuie pentru a deveni un jucător profesionist.

Academia Reghecampf se poate lupta cu Steaua, Dinamo și Rapid

- Unde vă veți desfășura activitatea (antrenamente, meciuri)?
- La baza sportivă Prosport din sectorul 6 al Capitalei, e o bază modernă, cu trei terenuri de gazon artificial, vestiare, dușuri.

- Știu că ați avut echipă la Liga a 5-a, nu vă tentează, odată cu pornirea acestui proiect, să reveniți la nivel de seniori?
- Acesta e unul dintre obiectivele noastre importante să ne înscriem peste doi ani cu grupa de 2001 în campionatul de seniori. Probabil vom avea și doi-trei copii de 99-2000. După primul an de seniori vrem să urcăm treaptă cu treaptă cu acești copii minunați.

- Dar finanțări de unde aveți?
- Pentru început ne autofinanțăm din cotizațiile copiilor, dar ușor, ușor cu foarte multă muncă și răbdare vor apărea și sponsori care să ne ajute să avem un buget propriu.

"În încheiere îi mulțumesc din toată inima doamnei Anamaria Prodan pentru sprijinirea în acest proiect. Îi mulțumesc domnului Dorel Stoica, președintele executiv al clubului pentru toată încrederea acordată, îi mulțumesc soției mele care întotdeauna îmi e aproape și nu în ultimul rând copiilor care fac parte din acest proiect" Niculae Iliescu

Academia Reghecampf ar putea juca de la anul în Liga a 5-a sau, la fel ca în cazul CSA Steaua, Academia Rapid, Carmen București și CS FC Dinamo, direct în Liga a 4-a, unde ar putea întâlni aceste echipe dacă între timp nu vor promova sau nu se vor desființa.

26168817 1592059580863735 7649661437663007377 n
Alexandru Iliescu și Niculae Iliescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Ianuarie 2018, 14:53
Postat de conasu_boeru pe 07 Ianuarie 2018, 14:53

Copii trebuie ...”hrăniți” corespunzător și obișnuiți cu .....susținătoarele de efort ca peste 8-10 ani să nu pățească niciunul nimic la ligile superioare !

....copiii, scze

conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Ianuarie 2018, 14:53
Postat de zizu pe 07 Ianuarie 2018, 14:10

o sa fie si neubert? atunci e claaaaar!

Copii trebuie ...”hrăniți” corespunzător și obișnuiți cu .....susținătoarele de efort ca peste 8-10 ani să nu pățească niciunul nimic la ligile superioare !

haideusicfr
haideusicfr  •  07 Ianuarie 2018, 14:39

Din liga a 5a in liga 1. E mult pana departe .Optimismul si speranta sunt ultimele.Si CFR are o academie. Cu 9 echipe. Cea mare CFR2 este in liga a 4-a . Si-a gasit si domana Prodan ceva de lucru.La copii si juniori.Foarte bine ,ii urez succes!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează