FOTBAL  »  LIGA 4  »  INTERVIU

EXCLUSIV "Veteranul" Stelei e gata de marele duel cu Rapid! Cum își motivează colegii: "Pentru astfel de meciuri merită să te faci fotbalist"

Articol de - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 11:02

La aproape 28 de ani, pe care îi va împlini pe 29 mai, Marius Bâtfoi este "veteranul" noii echipe a Stelei, din Liga a 4-a. A strâns 150 de meciuri la Liga 1 și la Liga a 2-a și s-a întors în această iarnă în Ghencea, acolo unde a și făcut junioratul.  

- Marius, cum e să fii, la nici 28 de ani, cel mai "bâtrân" din lotul Stelei?
- E interesant. (Râde). Dar nu mă simt deloc așa, chiar dacă cei mai mulți dintre actualii mei colegi sunt foarte tineri și nu au experiență. M-au primit excelent, sunt un grup de jucători talentați și valoroși. Sunt băieți cuminți, dedicați fotbalului.

"Am încredere în noi"

- Vine marele derby cu Academia Rapid, pe Arena Națională, cu peste 30.000 de suporteri, o experiență inedită pentru cei mai mulți dintre ei.
- De vreo două săptămâni am început să vorbesc cu ei. Eu am mai evoluat pe Arena Națională, în martie anul trecut, când eram la ASA Târgu-Mureș și am făcut 1-1 contra lui FCSB. Le spun că pentru meciuri ca acesta merită să te faci fotbalist. Bine, acum e o partidă de Liga a 4-a, dar e un moment în care trebuie să dai tot ce ai mai bun, să te faci remarcat. Am mare încredere că va fi bine!

- Cum e, nu te doboară emoțiile când joci prima dată un astfel de meci?
- Eu zic că nu va fi așa. Vor fi emoții, asta e normal, însă trebuie să fie pozitive. Le putem transforma în ambiție! Când vezi atâția suporteri care sunt alături de tine, te încarci cu adrenalină, dai mai mult decât crezi că ești capabil. Tocmai de aceea vorbesc cu ei, le explic cum e, încerc să le împărtășesc din experiența mea. Sper să joc și să îi pot ajuta și din teren, pentru că sunt tineri și au nevoie de o încurajare din când în când.

"Respect, nu teamă!"

- Rapidiștii au mulți jucători care au experiența unor astfel de partide.
- Da, au acest avantaj, au fotbaliști cu cariere importante. Dar noi avem de partea nostră tinerețea și dorința de afirmare. Așa că îi respectăm în afara gazonului, însă pe teren nu vom avea nicio teamă, nu va mai fi loc de politețuri.

- Vor fi și suporterii adversarei la meci, vor încerca probabil să vă provoace.
- Le-am spus să nu se lase atrași în genul ăsta de capcane. Am vorbit mult în vestiar despre lucrurile astea și eu zic că toți suntem pregătiți. Să-i lăsăm pe suporteri să își facă spectacolul lor în tribune, iar noi să fim concentrați la joc, la ceea ce contează. Și să învingem! Doar asta e important.

- Nu se va decide nimic acum.
- Da, dar poate să conteze că termini sezonul regulat pe primul loc, înaintea lor, și ai un punct avans. Asta îți dă avantajul de a avea două variante din trei în ultimul meci, cel din play-off. Eu cred că va fi joc frumos, chiar dacă e de Liga a 4-a. Și am încredere că vom lua toate punctele. Pentru noi, pentru miile de fani care ne vor fi alături.

850 de oameni de ordine

Chiar dacă se dispută în Liga a 4-a, Jandarmeria a catalogat partida CSA Steaua - Academia Rapid ca fiind una cu grad ridicat de risc. "Noi sperăm să nu fie incidente. Am discutat cu reprezentanții suporterilor, le-am explicat că nu mai suntem la începutul anilor 2000, să avem incidente de stradă sau alte probleme. Au fost foarte cooperanți. Având în vedere că interesul suporterilor este foarte mare și că se pun în vânzare în jur de 50.000 de bilete, acestea sunt procedurile", au dezvăluit surse din cadrul Jandarmeriei. Din dispozitivul de ordine vor face parte 500 de jandarmi și 350 de stewarzi

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sasha8777
sasha8777  •  13 Aprilie 2018, 18:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

815309251857881
Popa George  •  13 Aprilie 2018, 12:10

Așa este pt meciurile astea nu dormi noaptea te antrenezi de te c pe tine! Tremura suflarea talpanista! Hai sa nu aveți baftoi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează