FOTBAL  »  LIGA 4  »  PLAY-OFF

VIDEO + FOTO CSA Steaua, pas greșit cu Dinamo și promovarea e tot mai departe » Cum arată ACUM clasamentul din play-off

FOTO: Cristi Preda +24   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 25 mai 2018 23:02

Academia Rapid s-a impus categoric, scor 4-0, în fața celor de la AS Tricolor, în timp ce CS FC Dinamo a scos în punct nescontat în fața celor de la CSA Steaua, scor 1-1, în primele meciuri din play-off, ambele disputate în această seară în Giulești. 

CLASAMENTUL ACTUALIZAT

1. Academia Rapid 6 puncte, 1 meci
2. CSA Steaua 3 puncte, 1 meci
3. FC Dinamo 1 punct, 1 meci
4. AS Tricolor 1 punct, 1 meci

*Rapid a intrat în play-off cu 3 puncte
CSA Steaua cu 2 puncte
AS Tricolor cu un punct
FC Dinamo cu 0 puncte

Contrar aşteptărilor, galeria Rapidului n-a mai stat să-i șicaneze pe stelişti la meciul lor cu Dinamo. Au rămas doar câţiva, la tribuna I, care l-au "tamponat" pe Lăcătuş, de deasupra băncilor de rezerve. Chiar dacă a avut alături galeria, care nu s-a oprit din cântat, echipa din Ghencea a început greoi partida. Iar Dinamo, extrem de agresivă şi de elastică, nu i-a dat deloc şanse să se apropie periculos de poarta lui Mina.

Pe post de outsideri, deşi în returul sezonului regulat au scos un 2-2 în meciul direct, după un 0-8 în Ghencea, dinamoviştii s-au aşezat organizat în defensivă, contrând mereu periculos, cu Lungu la timonă.

Fără un jucător care să dea lumină jocului, Steaua a măcinat în gol. Predescu a fost doar o umbră a celui din prima parte a sezonului, Camara s-a certat de câteva ori cu mingea. La fel cum avea s-o facă şi Eduard Radu, deposedat de Stan (30), care l-a lobat apoi elegant pe Iancu: 0-1!. Puţinii rapidişti jubilează. Galeria Stelei reacţionează şi scandează numele echipei. Dar nu e de ajuns.

Cade şi nocturna

În minutul 37, se aude un pocnet şi jumătate de nocturnă cedează. Îţi zboară gândul la meciul Rapidului cu PSG, din 2001, când lumina s-a stins de tot şi giuleştenii au pierdut la "masa verde". Arbitrul Florin Miron opreşte jocul. E "umbră" rău prin careuri. După trei minute, îl reia aşa. Abia după vreo 7-8 minute, se face lumină. "Generatorul nostru e pe motrină, pleacă mai greu", spune unul din tribună. În pauză, becurile au mai dat de două ori semne că cedează, dar până la urmă au rezistat.

Săncioiu se autoelimină, dar dinamo rezistă

Cedează însă dinamovistul Stîncioiu. Avea un galben, îl ia şi pe al doilea, aiurea, pentru un falut la 30 de metri de poarta Stelei! În superioritate, roş-albaştrii se aruncă spre poarta dinamovistă. Pătrănoiu, abia intrat, îl serveşte ideal pe Camara (62), care dovedeşete că e capabil şi de fineţe: o scăriţă pentru 1-1.

De aici, meciul a fost aproape în sens unic. Asaltul Stelei, aproape continuu, nu aduce decât ocazii boante. Dinamo se apără aglomerat, la sacrificiu, aruncându-se kamikatze în faţa şuturilor disperate ale roş-alabaştrilor. Şi băieţii lui Dragnea scot remiza. Una pentru Rapid, care se distanţează la tei lungimi de Steaua. Jucătorii şi Lăcătuş se duc spre galerie, parcă a ierare. Iar suporterii le rămân aproape, chiar dacă îi şi ceartă. Dar promovarea pare tot mai în ceaţă.

CSA Steaua - Dinamo 1-1
Au marcat: Camara '62 / C. Stan '31

camera Vezi VIDEO de la meci!

echipele de start

Steaua: Iancu - Jitaru, Pădureț, Radu, Vîlcea - Răsdan, Sitaru, Constantinescu - Camara, Mirea, Predescu
Rezerve: Chiș, Boerean, Olaru, Bâtfoi, Pătrănoiu, Turbatu, Curt
Antrenor: Ion Ion 

Dinamo (4-2-3-1): Mina - Ciobanu, Dumitrache, Vlad, Dănilă - Bar, Lungu - Stăncioiu, Ivan, Stan - Panait
Rezerve: Nicolae, Bondoc, Puiu, Manta, Fannoch, Niculae, Arsene
Antrenor: Marin Dragnea

Rapid se distanțează

Academia Rapid a confirmat calculele hârtiei și s-a impus fără drept de apel în fața ocupantei poziției a 4-a din sezonul regulat.

Ploaia căzută în debutul partidei a influențat decisiv partida. Primul gol, venit după 25 de minute, a fost opera gazonului ud. Daniel Niculae s-a demarcat excelent și a reluat cu capul din interiorul careului mic. Portarul advers a alunecat și a scăpat o minge banală în plasă.

Rapid a jucat cu motoarele oprite, cu gândul la meciurile mai dificile ce vor urma. Golul secund a fost tot al lui Daniel Niculae. O centrare excelentă trimisă de Voicu în minutul 55 a fost deviată imparabil. Vârful rapidist i-a întors serviciul fundașului trecut pe la Poli Iași în minutul 69. Scorul final a fost stabilit de rezerva Lădaru, în minutul 89, cu un exterior trimis din preajma careului mic. 

camera Vezi VIDEO de la meci!

echipele de start

Academia Rapid: Ciuculescu - I. Voicu, Iacob, D. Bratu, M. Stancu - Burlacu, Maftei, Durița, Goge - Pancu, D. Niculae
Rezerve: Ignat, Boian, Olariu, Grigore, Vlada, Ladaru, Dovleac
Antrenor: Constantin Schumacher

AS Tricolor: A. Oprea - Randuroi, M. Stanciu, C. Voicu, Pleșoianu - Ciortea, Manea, M. Pristolian, N. Gheorghe - I. Pristolian, G.Pristolian
Rezerve: Badea, Duțu, Mibu, Licsandru, Gutnic, Manta

Cum se promovează

La finalul celor 3 etape de play-off, ocupanta primei poziții va disputa un meci de baraj, în dublă manșă, cu câștigătoarea Ligii a 4-a din județul Giurgiu. 

Cine se va impune în acel baraj va promova direct în Liga a 3-a.

Programul complet al play-off-ului

25 mai, Giulești

30 mai, Giulești

  • CSA Steaua - AS Tricolor
  • Academia Rapid - FC Dinamo

3 iunie, cel mai probabil Arena Națională

  • AS Tricolor - FC Dinamo
  • Academia Rapid - CSA Steaua

Vezi și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (201)
dragos_chiva
dragos_chiva  •  26 Mai 2018, 14:56

Dacă ar fi să avem minte la fel de multă câtă are domnul Talpan am putea spune că Dinamo tocmai ne-a făcut la toți o mare bucurie. Dar nu este creștinește să ne bucurăm de necazul altuia și bineânțeles că nu o să juisăm după acest rezultat.

zagna
zagna  •  26 Mai 2018, 14:55

Nene *** ***, cine promovează și cine da baraj ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104343947122875
Anton Pan  •  26 Mai 2018, 13:07

Echipa unității militare staliniste CSA va fi pana la urma promovată acolo unde ii este locul: la cimitirul Ghencea. Steaua nu mai poate fi militară, sovietica si proletara in România anului 2018, membra UE si Nato!

Vezi toate comentariile (201)
Comentează