FOTBAL  »  LIGA 2  »  INVESTIȚII

16 milioane € din bani publici pentru două stadioane într-un județ fără fotbal! Singurul atu: Dragnea de la PSD

FOTO: projarh.ro +3   FOTO
FOTO: projarh.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2016 20:05

Se pregătesc două stadioane modernizate din bani publici în județul Teleorman, de unde este originar Liviu Dragnea. Acestea vor fi la Alexandria și Turnu Măgurele, unde echipele locale joacă în ligile a treia și a patra!

Costurile ar fi de circa 12 milioane de euro pentru Alexandria și 4,2 milioane pentru Turnu Mărgurele, scrie hotnews.ro.

Administratorul orașului de 46.000 de locuitori, Ștefan Tăbăcitu, a explicat de ce este nevoie de astfel de construcții, pentru formații ca FCM Alexandria, Astra Plosca, Atletic Orbeasca, Metalul Peretu și Avântul Bragadiru: "După serviciu, omul trebuie să-și poată reface capacitatea de muncă".

Banii vor veni de la Compania Internațională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de Vasile Dîncu.

Complex de 5.500 de locuri

"Obiectivul la care faceți referire, în momentul de față se află în procedura de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, urmând ca dupa aprobarea acestora să fie demarată procedura de achiziție publică.

Se vizează realizarea unui complex sportiv prin reabilitarea, extinderea și modernizarea stadionului deja existent. Astfel, complexul va beneficia de teren fotbal inierbat, pistă de atletism 400 m, inclusiv zona de sprint și bypass pentru obstacole, pista săritură în lungime, teren sărituri în înălțime și va permite utilizarea stadionului pentru antrenamente, meciuri amicale, meciuri din cadrul Ligii 1 de fotbal a României și din cadrul cupelor europene - faze incipiente dar și pentru antrenamente, competiții locale sau de nivel național de atletism.

Totodată, complexul va beneficia și de spații de cazare sportivă cu un total de 36 de camere, respectiv 72 de locuri. Complexul va avea o capacitate totală de 5.496 locuri (2.539 de locuri în tribuna 1 și 2.924 de locuri in tribuna a 2-a)", scrie într-un răspuns de la Compania Nationala de Investitii la solicitarea hotnews.ro.

proIEct de 4,2 milioane în Turnu Măgurele

CNI va face încă un stadion în județul Teleorman, la Turnu Măgurele, valoarea acestuia fiind de circa 16 milioane lei plus TVA (~4,2 milioane de euro) pentru 1.500 de locuri. Turnu Măgurele are, de la începutul sezonului 2015-2016, o echipă de fotbal în liga a treia.

"Stadionul se va face într-un proiect cu Compania Națională de Investiții. Proiectul este la început. Până acum s-au realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Urmează ca proiectul să fie aprobat într-o comisie interministerială, iar dacă va primi aprobarea se va face licitația și abia apoi vor începe lucrările. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată a proiectului este de 12 milioane de euro, iar capacitatea undeva peste 6.000 locuri.

Ca dotări, stadionul va avea două tribune acoperite, gazon natural inierbat, pistă de atletism cu groapă pentru sărituri lungime, triplu salt, sărituri înaltime și aruncarea ciocanului. În plus, vom avea și 40 de spații de cazare pentru sportivi", a explicat Ștefan Tăbăcitu, administratorul orasului, Primăria Alexandria.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (81)
merace
merace  •  06 Martie 2016, 22:04

Din construirea de stadioane castiga mai intai firmele care fac constructia, cu sprijin si pesches politic, iar fotbalul castiga doar daca are cine sa joace fotbal la nivelul stadioanelor construite! :D

liviuemil
liviuemil  •  06 Martie 2016, 18:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

capitza1967
capitza1967  •  06 Martie 2016, 17:20

Voturile mortilor conteaza !

Vezi toate comentariile (81)
Comentează
Close