FOTBAL  »  LIGA 2  »  DACIA UNIREA BRĂILA

Acuzat de trucare de meciuri pentru pariuri, Costel Roșu își susține în continuare nevinovăția: "N-am fost plătit 10 luni, a divorțat și soția de mine!"

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2017 09:00

Costel Roşu susţine că acuzaţiile brăilenilor, cum că ar fi aranjat meciuri, i se trag de la faptul că "m-am certat cu conducerea, fiindcă nu ne plătea de luni întregi".

Unul dintre cei doi jucători acuzaţi de clubul Dacia Unirea de trucare de meciuri pentru pariuri, Costel Roşu (32 de ani), îşi susţine în continuare nevinovăţia. Lui Roșu și lui Gabriel Iosofache, acuzat de aceleaşi fapte, li s-au reziliat contractele şi urmează să fie chemaţi săptămâna asta la Comisia de Integritate a FRF.

-Costel, continuă să curgă acuzaţiile la adresa ta.
-Da, am văzut ce a spus şi Sorin Frunză. Că aş fi vorbit cu un coleg pentru meciul de la Satu Mare, să mă ajute că am datorii la cămătari. Mă suspectează şi că am ratat intenţionat penaltyul de la Mioveni. Trec prin momente foarte grele, inclusiv în viaţa familială. E groaznic să ştii că eşti nevinovat, dar eşti acuzat din toate părţile.
-Ai datorii la cămătari?
-Am datorii, da, dar nu la cămătari. Cum să trăiesc neplătit de atâtea luni?! M-am împrumutat la prieteni, la cunoscuţi, chiar şi la colegi. Dacă luam bani de la cămătari, cine ştie pe unde eram acum. Am vreo 300 de milioane datorii, inclusiv pe la bănci. Sora mea o să facă un împrumut ca să le achit.
-Păi de ce ai renunţat la cei 350 de milioane pe care îi puteai lua de la club?
-Pentru că nu mai suportam toate scandalurile pe care le aveam de când am venit la Brăila, inclusiv în familie. Oricum, a fost ciudat că ni s-a spus de la club că nu vor face nicio plângere împotriva noastră dacă renunţăm la bani. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa.

"Soţia a divorţat, ne certam mereu şi de la bani"

-Cum e cu certurile din familie?
-Soţia a divorţat de mine. Toată ziua eram la club, că am licenţă C şi antrenam şi două grupe de copii şi juniori. Nici pentru munca aia nu eram mereu plătit. Nu stăteam nici cu ea, nici bani nu aduceam. Mi-a spus ea să nu mă duc la Brăila, dar nu am ascultat-o. Au fost o grămadă de probleme, certuri şi ne-am despărţit. Acum stau iar la părinţi.
-Dar, ştii cum se spune, nu iese fum fără foc.
-Păi, vă spun eu de unde cred că mi se trag toate astea. Toată lumea ştie, n-am fost plătiţi zece luni. Iar eu, deşi nu-mi place să mă cert, am început să mă iau de ei. Le-am tot reproşat antrenorului, conducerii, că nu ne dau banii. Ne tot amânau de la o săptămână la alta. Şi n-am mai putut, i-am făcut mincinoşi şi în alte feluri. Probabil devenisem incomod. Chiar m-am certat rău cu antrenorul Pânzaru după meciul de la Mioveni. Nu doar pentru că am ratat acel penalty, dar şi pentru condiţiile de la echipă. Acum lasă să se înțeleagă că aș fi ratat special. Dar acel penalty a fost primul pe care l-am ratat în doi ani la Brăila. A apărat portarul, ce să fac? Dacă era ceva, nu trăgeam în afara porţii?!

"O să le cer daune!"

-Există declaraţii ale unor colegi împotriva ta.
- u nu ştiu despre aşa ceva decât din presă. Nu m-au pus în aceeaşi încăpere cu ei, să mă acuze direct, în faţă. Aşa, oricine poate spune orice.
- Deci nu ai jucat la pariuri, nu ai cont online?
- Nu, nu am jucat, nu am cont, nu am avut treabă cu nimeni care se ocupă de pariuri. Am pariat şi eu un bilet după ce am fost dat afară de la echipă. Apropo, după ce am plecat eu, de exemplu, au făcut 3-3 la Pandurii, după ce Brăila avusese 3-0 în minutul 70. Pot eu să acuz pe cineva?
- Ce vei face în continuare?
- Am luat legătura cu un avocat şi am trimis o înştiinţare clubului. Vreau să vedem şi noi ce dovezi au împotriva mea. Cum spuneam, nu las lucrurile aşa. Vreau să îmi recuperez banii şi cred că o să cer şi daune.

"Dacă eram eu aşa blatist şi îmi şi ieşeau jocurile, mai aveam atâtea datorii?! De ce colegii care mă acuză nu au spus dinainte toate astea?!"
Costel Roşu, fost jucător Dacia Unirea Brăila

Pânzaru: "Roşu minte!"

Cursant la Licenţa Pro, antrenorul Alin Pânzaru a spus că nu mai vrea să comenteze cazul, "pentru că deja este o anchetă în desfăşurare. Dar nu retractez ceea ce am spus, Roşu şi Iosofache erau nişte blatişti! Nu e adevărat că m-am certat vreodată cu Roşu pentru bani restanţi. Şi eu eram la fel ca ei, tot neplătit"

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dodormn
dodormn  •  12 Decembrie 2017, 10:11

Cand scria Ştucan de Ante Sapina si alte prostii de prin afară şi de baiatul ala de la Timişoara am scris şi eu un comentariu despre Braila si alte echipe din Liga2. La Braila toată lumea ştia. Cand au câştigat cu Metaloglobus nu s-a mai supărat Pânzaru ca a fost blat? Cand a fost 2/1? Nu s-a mai suparat ca au intrat aia cu tot cu mingie in poartă, cartonaş roşu, penalty.....Luceafărul Oradea nu bate nimanui la ochi? Târgu-Mureş? Suceava?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează