FOTBAL  »  LIGA 2  »  RETRAGERI

Au mai murit două echipe! CSM Rm. Vâlcea şi Unirea Tărlungeni s-au retras: returul Ligii 2 debutează cu doar 16 cluburi

Unirea Tărlungeni își ia rămas bun de la Liga 2
Unirea Tărlungeni își ia rămas bun de la Liga 2

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 februarie 2017 00:00

CSM Rm. Vâlcea şi Unirea Tărlungeni s-au retras, așa că sezonul în Liga a 2-a debutează cu doar 16 echipe la start din cele 20 care plecaseră la drum în vară.

Liga B a reînceput ieri, dar a suferit din nou modificări importante. Dacă în prima parte a sezonului ACS Berceni a spus pas competiției, iar Şoimii Pâncota a fost exclusă din campionat, în această pauză de iarnă alte două echipe au abandonat lupta.

Comisia de Disciplină a FRF a constatat retragerile din competiţie ale celor de la CSM Rm. Vâlcea şi Unirea Tărlungeni, cele două grupări fiind sancționate cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de județele respective.

Conform regulamentului, în cazul în care echipele se retrag în retur, rezultatele din tur se menţin, în timp ce punctele din a doua parte a sezonului sunt cedate oponenţilor, prin victorie la "masa verde".

Clubul din Zăvoi și-a început activitatea acum 13 ani, fiind înființat de Mircia Gutău, actualul primar, cel care a tăiat finanțarea! CSM ocupa locul 14 în clasament, cu 19 puncte, în timp ce Unirea Tărlungeni era pe locul 17, cu 11 puncte.

"Era greu să facem ceva când antrenorul a demisionat în decembrie, iar jucătorii erau neplătiți și n-aveau niciun chef", spun cei de la Tărlungeni.

Se tem de arbitraj!

Olimpia Satu Mare a avut evoluții foarte bune în turul campionatului, dar odată cu reluarea sezonului se teme de arbitraje, mai ales că acum va juca la FC Brașov.

"Nu o dată în acest sezon, Olimpia a avut de suferit de pe urma erorilor de arbitraj. Nu ne dorim să fim arbitrați de cavaleri ai fluierului decuplați de la spiritul jocului și nici de arbitri care să transforme un astfel de duel într-o ciocnire de circumstanțe neprevăzute. Am solicitat arbitri FIFA pentru acest meci! Mi-e teamă să nu cumva să fim din nou nevoiți să pierdem din cauza unei erori de arbitraj", a declarat președintele Olimpiei, Attila Karda.

Cu poliția la ușă

La Călărași, oficialii echipei au fost obligați de reprezentanții IPJ Călărași să prezinte acte din ultimii ani. Fosta conducere a clubului este anchetată în acest dosar.

Fostul preşedinte, Constantin Ştefan, contabilul Ion Runcu, dar şi alte persoane au ridicat în ultimii ani sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate în acte! Bogdan Leu, președintele Dunării, a declarat pentru liga2.ro:

"Sunt nişte controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca preşedinte. S-au autosesizat după mai multe dezvăluiri în presa locală. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, cu funcţionarea sa. Este un dosar penal deschis pentru persoane".

70de transferuri au făcut în această iarnă cele 16 echipe din Liga B, cele mai multe fiind realizate de ilfovenii de la Academica Clinceni, 11

CELE MAI INTERESANTE TRANSFERURI

Jucător De unde a venit Cu cine a semnat
Robert Vâlceanu Steaua UTA Bătrâna Doamnă
Iulian Roșu ACS Poli Olimpia Satu Mare
Cristian Daminuţă Hapoel Nir Ramat Olimpia Satu Mare
Ioan Mera FK Taraz ASU Poli Timișoara
Rareș Enceanu Steaua FC Brașov
Sebastian Chitoșcă Steaua FC Brașov
Robert Moldoveanu Dinamo FC Brașov
Vlad Olteanu Dinamo Sepsi
Laurenţiu Manole  FC Brașov Sepsi

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează