FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBAL

După Paul Papp, un alt tînăr jucător care a trecut pe la Steaua şi-a deschis şcoală de fotbal: "Aş vrea să ajung măcar la jumătate din ce a reuşit Hagi cu Viitorul"

Articol de - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 12:54

A devenit o modă ca fotbalişti aflaţi încă la început de carieră să-şi deschidă şcoală de fotbal. După ce la începutul anului Paul Papp, 25 de ani, a anunţat că a format o academie la Dej împreună cu Dan Bucşă, 26 de ani, acum a venit rîndul lui Alexandru Lazăr, fostul fotbalist al Stelei, să ajute fotbalul juvenil.

Deşi va împlini 24 de ani abia la sfîrşitul lunii februarie, actualul mijlocaş al lui ACS Poli a pus bazele unei şcoli de fotbal în Bucureşti la propunerea fiului primului său antrenor. El este preşedinte onorific la clubul care îi şi poartă numele.

"Am fost foarte fericit, m-am simţit special în momentul în care Robert Constantin (n.r. actualul manager general FC Alexandru Lazăr) m-a sunat şi mi-a propus să facem acest pas. Am fost surprins într-un fel, mai ales că mă suna fiul primului meu antrenor, Florin Constantin", a spus Lazăr pentru GSP.ro.

"În urmă cu un an mi-a venit ideea înfiinţării unui nou club de fotbal, pînă atunci eu îl ajutam pe tatăl meu la Milisport. M-am gîndit cine ar putea să fie deschis unui asemenea proiect, iar singurul care mi-a venit în cap a fost Alex (n.r. Lazăr). L-am sunat şi a rămas surprins de propunerea mea, însă a acceptat imediat. Iar în vara lui 2014 am înregistrat clubul şi am început să căutăm copii. Acum avem 25 de copii cu vîrste cuprinse între 7 şi 13 ani", a spus şi Robert Constantin.

Fotbalistul care a trecut prin Liga 1 pe la Viitorul recunoaşte că în momentul de faţă nu poate ajuta clubul decît cu numele, dar spune că pe viitor are planuri măreţe cu acesta.

"Deocamdată nu pot ajuta clubul cu nimic, pentru că lucrurile au mers foarte repede, iar eu am avut o perioadă în care am fost accidentat, m-am operat şi înainte de asta a trebuit să ne salvăm de la retrogradare cu FC Viitorul. Sper şi îmi doresc să pot ajuta foarte mult acest club în viitorul apropiat. Visul meu este să fac o academie puternică, să pot investi aici. Cred că asta ar fi cea mai bună afacere pentru mine, să mă ocup de ceea ce ştiu mai bine, de fotbal", a mai adăugat Lazăr

Întrebat despre cea mai frumoasă amintire pe care o are din perioada junioratului, Lazăr a răspuns fără să stea pe gînduri: "Cînd a venit domnul Hagi la Steaua şi eu aveam 16 ani. Mi-a zis ca de mîine să vin la prima echipă, a fost ceva ce visam încă de cînd m-am apucat de fotbal. Asta este, nu a fost să joc pentru prima echipă, dar am reuşit totuşi să joc în prima ligă pentru Viitorul".

Mijlocaşul lui Poli a fost tranşant şi în momentul cînd şi-a stabilit planurile de viitor pe care le are: "Din punct de vedere al academiei pe care am creat-o aş vrea să ajung măcar la jumătate din ce a reuşit Hagi cu Viitorul. Ca fotbalist îmi doresc să demonstrez la Timişoara şi să promovez cu echipa, iar apoi pe viitor mă gîndesc şi la o revenire la Steaua, însă în primul rînd trebuie să nu-i dezamăgesc pe cei de aici de la Timişoara", a încheiat Lazăr.

Singurul care l-a făcut pe Bănel
În 2010, cînd juca la Steaua II, Victor Piţurcă l-a luat pe Alexandru Lazăr în cantonament alături de prima echipă şi a făcut din tînărul fotbalist să fie singurul jucător de la acea vreme care l-a bătut la testele fizice pe "maratonistul" Bănel Nicoliţă!

PSG şi Levante în CV
În perioada junioratului, fotbalistul a acumulat experienţă şi din străinătate. Din păcate, situaţia n-a fost atît de fericită. Părinţii săi au divorţat şi el s-a dus alături de tată, care trăia în Franţa. Acolo a jucat la Es Parisienne, după care cei de la PSG au pus ochii pe el şi l-au luat pentru următorii 4 ani. La 12 ani a ajuns în Spania, la Levante, fiind ajutat de bunica sa, iar la 15 ani a semnat cu Steaua.

CV Alexandru Lazăr
20 februarie 1991
mijlocaş central
A mai jucat la Steaua II şi Viitorul
5 partide a evoluat în acest sezon pentru ACS Poli, după care s-a accidentat şi a revenit la antrenament la începutul acestui an
3 selecţii în naţionala sub 19 ani a României
300.000 de euro este cota sa pe transfermarkt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează