FOTBAL  »  LIGA 2  »  INVESTIGAȚIE GSP

EXCLUSIV Conducătorul care a promovat echipa susținută de Dragnea în L3 a fost condamnat pentru contrabandă!

Articol de , - Publicat miercuri, 23 august 2017 09:00

Conducătorul care a promovat echipa susținută de Dragnea în L3 a primit 3 ani de închisoare în 2013, când i-au fost confiscate 3.200 de pachete de țigări. Plus un pistol în 2015.

Voința Saelele, club în care 3 firme ale fiului lui Liviu Dragnea au pompat anul trecut zeci de mii de euro, iar fostul șofer al șefului PSD e patron în acte, a promovat cu un președinte controversat. E vorba de Ionuț Gabriel Vlădulescu, 36 de ani, care a figurat, până în această vară, ca președinte al echipei.

În trecutul acestuia regăsim o condamnare de 3 ani de închisoare, case de pariuri deținută în timp ce era președinte al altei echipe de fotbal și implicarea într-un nou dosar din fotbal.

Observator FRF, președinte, casă de pariuri

Pe 26 februarie 2009, Gabriel Vlădulescu și soția sa deschid casa de pariuri GS Bet Parisport SRL în Roșiori de Vede, Teleorman, localitatea lor de baștină. Ambii dețin câte 50% din societate, care operează timp de 5 ani.

Activitatea acesteia e suspendată pe 28 februarie 2014. În acest interval, Vlădulescu era observator FRF, fiind delegat la meciuri de liga a 3-a, și președinte la Sporting Roșiori de Vede, echipă care avea să promoveze în 2014 în eșalonul terț.

3 ani cu suspendare

Cu puțin timp înainte ca afacerea să fie închisă, Vlădulescu are și alte probleme. E condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală, 1459/87/2012, de către Curtea de Apel București. În același dosar, judecătorii dispun confiscarea a 3.200 de pachete de țigări de la Vlădulescu. Defalcat, "2.500 pachete ţigarete marca «Walton»" și 14.000 de ţigarete marca «Royals»". "Țigări de contrabandă", spun sursele Gazetei.

Pistol confiscat

Vlădulescu nu rămâne doar fără țigări. Ci și fără arme! Astfel, în 2015, Judecătoria Roșiori de Vede, la sesizarea Parchetului, "dispune confiscarea specială de la suspectul VLĂDULESCU IONUŢ-GABRIEL a armei marca ROHM, seria 0815043, cal.10 ori 22T".

Mai mult, în chiar sezonul promovării, numele lui Vlădulescu este implicat în dosarul UTA - Sepsi, în cadrul căruia DGA a făcut percheziții la AMFB și FRF.
"Dosarul a fost deschis după ce UTA ar fi încercat să-și premieze adversarele. Vlădulescu este un pion în circuitul banilor", conchid sursele GSP. 

"A fost o înscenare. Am avut două case de pariuri"

INTERVIU. Vlădulescu spune că a fost condamnat în urma unei "răzbunări politice" și spune că "l-am văzut pe fiul lui Dragnea la baraj"

-Domnule Vlădulescu, mai aveți vreun rol la Saelele?
-Nu. Am fost președinte până în această vară. Nu ne-am mai înțeles pentru mai departe.

-Am mai scris că echipa a fost susținută din banii veniți din firmele lui Dragnea junior...
-Pe Liviu Dragnea nu l-am văzut niciodată față în față. Pe fiul lui, da, la meciul de promovare. Dar nu pot să vă zic multe despre sponsorizări. Eu mă ocupam de partea sportivă.

-Înainte de Saelele ați fost la Roșiori. E adevărat că ați deținut o casă de pariuri în oraș?
-Nu una, ci două. Am renunțat. Nu erau profitabile. Au fost printre primele în sistem franciză din Teleorman.

-Erați observator FRF, președinte de club. E OK? E combatibilitate?
-Nu scrie nicăieri în regulament că nu! Plus că eram observator de joc, nu de arbitri.

-Totuși...
- Iar ca președinte de club nu promovasem încă în Liga a 3-a!

"Avocata n-a venit la termene"

-Știm că ați fost condamnat la 3 ani de închisoare.
-A fost o înscenare. E adevărat, însă a fost o răzbunare politică, comandată de un fost prefect. Bazată doar pe declarațiile unei foste vânzătoare de la mine, de la care s-au luat 15 cartușe de țigări. Mi-au fost puse în cârcă! Apoi mi s-a băgat și o avocată pe gât. N-am fost la termene, dar nu s-a dus nici ea! M-am trezit cu trei ani cu suspendare. Mi-am luat acum un avocat și am făcut o contestație în anulare.

-Un pistol confiscat?
-Ha, ha, nu e confiscat. L-am predat eu, personal, nu îl mai puteam ține. Aveam acte pe el.

-O ultimă întrebare: ce rol aveți în dosarul UTA - Sepsi?
-Nu vă pot spune acum.

-Sunteți un pion pe traseul banilor?
 Nu pot da acum declarații despre asta. O voi face la momentul oportun. 

"Noul Scornicești" din Teleorman

La începutul lunii august, Gazeta a scris despre cazul formației Voința Saelele, nou-promovată în L3. În care fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea, Valentin Ștefan, a pompat bani prin 3 firme: Zooveg 2010 SA, Gransiloz SA și Interfrigo Logistics SA. Trupa a adus în conducere doi foști steliști, Vali Badea și Sorin Paraschiv, are pe bancă antrenor cu licență PRO, Marius Baciu, dă salarii de 25-35 de milioane de lei vechi și îl are patron în acte pe Mădălin Ioniță. Fostul șofer al lui Liviu Dragnea! 

"Putem deveni o echipă emblematică la Turnu"

Chiar înainte de promovare, Gabriel Vlădulescu a vorbit pentru site-ul FRF: "La Saelele avem o bază foarte modernă. Beneficiem cumva și de faptul că în zona Turnu Măgurele nu există, la momentul actual, o echipă emblematică, așa că putem deveni noi, mai ales că și Stadionul Municipal din Turnu Măgurele se modernizează". Echipa susținută de Dragnea se va muta în fieful șefului PSD și își va schimba numele în Voința Turnu Măgurele. 

Celelalte episoade din dezvăluirile Gazetei Sporturilor despre Voința Saelele, echipa susținută din banii familiei Dragnea:

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
1527021524254690
Manzala Stelu  •  23 August 2017, 18:00

Trezeste'te romane! Jos zbirii, închisoare vesnica ptr psd!

ataraxia
ataraxia  •  23 August 2017, 16:40

***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabryel28
gabryel28  •  23 August 2017, 13:22

Mafia Psd se comporta ca un cancer si a pus stapanire pe toata tara

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close