FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cu ce se ocupă acum antrenorul Forestei de la celebrul 5-4 cu Dinamo: "În Liga 1 eu nu mai sunt la modă, iar în B nu merită să antrenezi"

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2017 13:45

Marin Barbu (58 de ani) a lăsat antrenoratul pe prima scenă pentru a pregăti viitorii fotbaliști ai României. Fostul mijlocaș, care a început fotbalul la Steaua, e acum șeful centrului de copii și juniori de la liderul Ligii a 2-a, Juventus București.

"Acum conduc sectorul de fotbal juvenil la Juventus București. E cam greu să mai revin în Liga 1 pentru că toată lumea caută acum antrenori mai tineri. Noi ăștia cu ceva experiență nu mai suntem la modă. La Divizia B nu merită să antrenezi. Ceea ce fac acum îmi place mai mult și am și mai multă siguranță", a declarat Marin Barbu pentru GSP.ro.

Centrul formației din Colentina a scos deja câteva nume: "Noi avem 10 grupe de copii. Avem deja câțiva jucători din propria pepinieră la echipa mare. Călințaru, Dima, Cazan, Nica sunt doar câțiva dintre jucătorii noștri care sunt acum la prima echipă. Cu Oprița colaborez foarte bine. Vine la antrenamente, se uită și analizează".

"n-avem nicio problemă financiară"

Secretul din spatele echipei care anul trecut era în Liga a 3-a, iar la finalul acestui sezon va promova în primul eșalon e dezvăluit de Marin Barbu.

"Principalul lucru la Juventus e că e un club curat și serios. Patronul ce a promis s-a ținut de cuvânt. Salariile și primele sunt la zi, chiar dacă nu sunt bani mulți. E mai bine să iei banii ăia puțini și mereu decât să se promită sume uriașe și să nu vezi un leu. Nici la Liga 1 Juventus nu va sparge plafoanele", a adăugat antrenorul care era pe banca Forestei Suceava la celebrul 5-4 împotriva lui Dinamo.

"ARMATA NU POATE ȚINE O ECHIPĂ ÎN LIGA 1"

Fostul mijlocaș al Stelei din perioada 1981-1983 a vorbit și despre conflictul dintre Gigi Becali și Armată.

"Conflictul e pentru bani. Noi românii suntem campioni să distrugem valori. S-a ajuns ca la meciurile de Liga a 4-a să fie mai mulți spectatori decât la prima ligă. De ce? Pentru că acolo joacă echipele de tradiție, iar publicul acolo tinde. Ușor, ușor se poate distruge și Steaua. Ne place, nu ne place, Gigi Becali a băgat banii. E singurul club din România care-și mai permite să dea mai mult de câteva sute de mii de euro pe un jucător.

Armata n-are bani să țină un club de Liga 1. Nici UEFA nu susține cluburile departamentale. Cred că Gigi Becali a greșit când și-a îndepărtat de lângă el fostele glorii. FCSB de acum e Steaua cât timp Gigi Becali bagă bani. Nu e în totalitate Steaua, dar are tot dreptul să moștenească palmaresul Stelei", a încheiat Marin Barbu.

Marin Barbu a început fotbalul la Steaua, dar a mai jucat și pentru Șoimii Sibiu, Oltul Sfântu Gheorghe, Olt Scornicești, FC Brașov și Tractoru Brașov.

Ca antrenor le-a pregătit pe Foresta Suceava, FC Brașov, Petrolul Ploiești, Ceahlăul, Poli Iași, Juventus București, UTA Arad, Dunărea Giurgiu, Astra Ploiești, Callatis Mangalia ȘI US Chaouia din Algeria.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  18 Aprilie 2017, 17:58

Domnule Barbu *** spui că Becali baga bani la echipă,nimic mai fals,Becali cîștigă bani dela echipă el prosteste pe toti cumpăra jucători dea moaca si îi vinde pe bani grei,el personal a spus de multe ori ca atunci cînd va trebui sa bage bani la echipă o trece în insolvență,el e un fel de barașnic de jucători,el a mai spus ca daca nu cîștigă campionatul sa vină bani dela Uefa o vinde el indrugă fel de fel de povesti pentru a păcăli adversarii,îmi pare rău a facut multe alte fapte dar la fotbal cîstigă,atîta afacere mai are că restul lea dus în faliment.Duce lumea în eroare cu credința ca se pricepe foarte bine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1260884527282604
Neatu Marius  •  18 Aprilie 2017, 16:44

Nici ca analist sportiv la tv nu mai are loc Magiun.toți marii antrenori tineri precum Panduru sau Dumitrescu au ocupat locurile

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1636051316609667
Tatar Domnica  •  18 Aprilie 2017, 14:57

Păcat, Domnule Barbu, părerea mea este ca le dați clasa la cel puțin jumătate dintre asa-zisii antrenori din Liga1!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează