FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Detalii despre noul proiect din fotbalul românesc: "Aș adopta «modelul Hagi». Am putea atrage fonduri europene și sponsori importanți"

Victor Angelescu
Victor Angelescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 februarie 2018 13:53

Noul finanțator de la FC Snagov, Victor Angelescu, 34 de ani, director pe Europa al companiei cehe APS Holding, descrie cum dorește să aducă formația ilfoveană în Liga 1 încă din vara lui 2019.

- Domnule Angelescu, ați preluat jumătate dintre acțiunile lui FC Snagov, cu obiectiv promovarea în L1 sezonul viitor. Nu ar fi fost mai tentat să investiți la o formație cu tradiție, gen Rapid?
- Nu cred că locul meu era la un club de tradiție, pentru că acolo ar fi nevoie de investiții masive și nu aș fi putut ajuta așa mult. În plus, îmi plac proiectele luate de la zero, nu cele deja începute. De fapt, există două tipuri de management. Să pornești de la copii și juniori, să construiești, să te autofinanțezi, să vinzi ca să susții clubul. Asta reușește Hagi la Viitorul. Și e singurul care a făcut ceva în fotbalul nostru în ultimii zece ani.

- Și varianta doi?
- Metoda Becali, care dispune de foarte mulți bani, cumpără tot ce e mai bun în țară, adică un fel de Real Madrid al României. Chiar dacă aș avea însă în conturi sute de milioane de euro, tot soluția lui Hagi aș îmbrățișa-o. Mi se pare mai fezabilă, mai pe gustul meu. Cred că Viitorul e singurul club cu adevărat profesionist din România. Poate Craiova începe să se apropie, fiindcă și acolo se face o treabă bună. Asta nu înseamnă însă că FCSB nu e un club de respectat.

"Vin cu banii personali, nu din companie"

- Ne puteți detalia de unde vor veni banii pentru proiectul de la Snagov?
- Ne-am propus să începem de jos, pas cu pas, să punem pe picioare și o Academie, pentru care știu că am putea atrage inclusiv fonduri europene. Apoi, intenționez să atragem sponsori importanți și noi investitori, astfel încât să ne putem construi bugetul pentru promovare, obiectiv pe care-l vizăm pentru campionatul următor. În ce mă privește, voi veni cu banii personali, nu va fi implicată în niciun fel compania APS Holding, la care sunt director pe Europa și unde activez de zece ani.

- Derulați și alte afaceri personale?
- Un business de familie, un restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și procente la unele dintre firmele de real estate din cadrul APS Holding.

"O strângere de inimă când te gândești ce-au pățit patronii"

- În ultimii ani, patronii din fotbalul românesc au ajuns masiv după gratii ori afacerile li s-au prăbușit. N-aveți o reținere din acest punct de vedere?
- Poate sunt eu foarte entuziasmat și nu-mi dau seama, dar nu văd ce probleme aș putea avea atâta vreme cât ne vom comporta cum trebuie la club. Sigur, există o strângere de inimă când te gândești ce s-a întâmplat în ultimii ani cu mulți dintre investitori, dar noi vrem să ne ocupăm de fotbal, nu de alte lucruri nefirești.

- Snagovul s-a lipit de eticheta unui club cu probleme pe zona pariurilor, iar Cătălin Rufă, celălalt acționar, și noul președinte, Gabriel Oprea, au fost nume vehiculate constant pe acest subiect. Ați avut discuții pe această temă înainte de a începe colaborarea?
- Am auzit despre aceste chestiuni, le-am discutat, iar Cătălin Rufă și Gabi Oprea m-au asigurat că n-au avut nicio implicare. Înțeleg că problemele au existat la jucători, dar e o temă de domeniul trecutului. Îl cunosc pe Cătălin, e dedicat, pasionat și nu mi-am pus problema că s-ar putea întâmpla așa ceva. Oricum, la prima întâlnire cu fotbaliștii, le-am spus clar că nu li se va cere niciodată să trântească vreun meci sau să câștige o partidă fără să muncească. Le-am transmis să vină să mă anunțe imediat, indiferent cine le-ar solicita un asemenea lucru.

"Sunt suporter Dinamo, sper să ajungă în play-off"

- Aveți o echipă favorită în fotbalul românesc?
- Dinamo, pentru că am și jucat acolo, la juniori, timp de un sezon și jumătate. Sunt însă un suporter normal, nu m-am numărat printre cei care merg în galerie. Din păcate, timpul dedicat afacerilor nu-mi permite să ajung prea des pe stadion. Ultima dată am mers la partida cu Bilbao, care mi s-a părut OK. Am jucat și noi bine, în fine, după atâtea sezoane petrecute în afara Europei.

- Ce vă spune Dinamo de azi, ca suporter?
- E o presiune foarte mare, iar fanii au cumva dreptate când spun că domnul Negoiță putea să facă mai mult pentru club. Pe de altă parte, ar trebui să i se acorde și merite patronului, fiindcă a venit într-un moment delicat, în pragul insolvenței, și a încercat să țină Dinamo la suprafață. În ciuda politicii low-cost, Dinamo a fost anul trecut în play-off, a ajuns în cupele europene, mi-ar plăcea să revăd echipa din nou în play-off și în actualul sezon. Suporterii să fie alături de echipă și la bine, și la greu! Mă uit că Arsenal n-a mai cucerit niciun titlu de ani de zile și totuși sunt 60.000 de oameni în tribune la fiecare partidă. 

"Nu cred în proiectele susținute pe termen lung de autoritățile locale, gen Olimpia, ASA Tg. Mureș sau Pandurii. Cei de la Tg. Jiu erau acum câțiva ani în cupele europene, acum alunecă spre faliment. Varianta optimă vine de la bugete asigurate în proporție majoritară din surse private"
Victor Angelescu

10e locul pe care-l ocupă în prezent FC Snagov în L2: a strâns 26 de puncte în prima parte a sezonului

5.000 de locuri ar urma să aibă noua arenă din Snagov, aflată în stadiul de proiect, cu finanțare solicitată la Compania Națională de Investiții

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
ares123
ares123  •  04 Februarie 2018, 18:59
Postat de samertx pe 04 Februarie 2018, 18:32

Știi cum se spune, toți îmbrăcați în alb și roșu. )) altfel? respect ares123

La fel samertx...rivalitatea trebuie sa se rezume doar la fotbal, toti avem prieteni care sustin echipa rivala...:::)))eu am unul care e in staff-ul lui dinamo..::)

samertx
samertx  •  04 Februarie 2018, 18:32
Postat de ares123 pe 04 Februarie 2018, 18:23

Ok, o seara buna, fie ca tine.

Știi cum se spune, toți îmbrăcați în alb și roșu. )) altfel? respect ares123

ares123
ares123  •  04 Februarie 2018, 18:23
Postat de samertx pe 04 Februarie 2018, 18:20

N-ai înțeles.

Ok, o seara buna, fie ca tine.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează