FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACADEMIA RAPID

EXCLUSIV Un om de afaceri controversat ar veni în proiectul Academia Rapid » A fost condamnat în 2016 pentru dare de mită

Articol de GSP - Publicat joi, 24 august 2017 14:45

Noii giuleșteni s-au lansat la Primărie. Niculae, Pancu, Schumacher și Burcă alcătuiesc conducerea echipei Academia Rapid, pe care o patronează edilul sectorului 1, Tudorache, și în care ar fi implicat și Gruia Stoica, un afacerist controversat

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor dezvălui că până când Primăria va putea să direcționeze către Rapid sume din bugetul public, primarul i-a asigurat pe oamenii implicați că are un privat dispus să susțină activitatea. El a evitat să spună în conferință de unde vin banii, dar surse din instituție spun că ar fi implicat Gruia Stoica, un afacerist condamnat la doi ani și șase luni cu suspendare. A primit pedeapsa în 2016 pentru dare de mită, într-un caz în care a plătit pentru a afla, înaintea unei licitații, prețul cerut de CFR Marfă pentru transportarea cărbunelui. Stoica era interesat ca proprietar al Grup Feroviar Român, o societate al cărei obiect de activitate îl constituie transportul de marfă pe căile ferate.

Gruia ar oferi sumele necesare pentru ca Rapid să-și construiască lotul, să aibă marca și să înceapă sezonul. Ulterior, ar urma ca el să rămână la conducerea clubului ca asociat al Primăriei sectorului 1. Instituția ar avea la dispoziție, conform Ordonanței care le permite primăriilor să investească în sport, 15 milioane de euro pe an. Mai mult decât bugetul anual al FCSB, cel mai bogat club românesc!

"Planul e ca echipa să nu mai depindă niciodată de o singură persoană sau de o instituție, pentru a nu se repeta evenimentele care au dus vechiul club la faliment", spune Ovidiu Burcă, managerul giuleștenilor. Afirmația e și o replică la ideea că spiritul și tradiția de echipă anti-sistem pe care le-a avut Rapid ar fi afectate de patronajul Primăriei și de banii publici care urmează să fie "injectați" în vișinii. De la "Noi vi-l dăm pe Damaschin, voi ni-l dați pe Valentin!", scandarea ironică pe care o aveau giuleștenii față de steliști în perioada comunistă, Rapidul devine formația unei primării, în vreme ce Dinamo și FCSB, grupările favorizate de statul lui Ceaușescu, sunt societăți private.

Toate detaliile despre noul proiect al Primăriei Sectorului 1 și al Academiei Rapid pot fi citite în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
1392951497491682
Teodor Constantin  •  24 August 2017, 22:56

Cat de naiv este Pancu, el crede ca s-a dus la echipa care detine culorile si sigla Rapidului. Ei, nu-i asa. Acum, au culoarea de baza "rosu", iar emblema are trei trandafiri. Rusine, fc "pesede reinvierea rapid". Grav este ca vor beneficia si de banii celor ce nu simpatizeaza aceasta echipa. Jenant, sa le fie rusine tuturor celor implicati in acest caz. Daca primariile au dor de echipe, sa-si infiinteze echipe noi, cu care sa poata tina TOTI contribuabilii la bugetul local. Rusine sa le fie si celor care sustin, cel putin declarativ, aceasta fc "pesede reinvierea rapid", printre care se afla si Conducerea CSM Bucuresti., PMB, etc.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  24 August 2017, 20:39
Postat de legendavisinie pe 24 August 2017, 16:33

E clar că multora nu le convine revenirea Rapidului.

Da, plătitorilor de impozite. Asistații sociali aplauda

gabonne1982
gabonne1982  •  24 August 2017, 17:14

Nu ma intereseaza cat de controversat este acest personaj.Ca el,sunt multi in fotbal si stiti bine exemplele gen Gigi Becali sau Ioan Niculae.Important este ce are de gand sa faca.Chiar nu intelegeti ca ne aflam intr-o perioada in care nu mai conteaza cine baga bani in fotbal,ci conteaza sa o faca ?! Dupa ce ca fotbalul de la noi trage sa moara,mai avem si pretentii ca investitorii sa fie "curati"

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close