FOTBAL  »  LIGA 2  »  SCANDAL

EXCLUSIV UPDATE Scandal uriaș în fotbalul românesc » Acuzat că a luat "cu japca" un fotbalist de la o altă echipă: "Chiar nu-i e frică de pușcărie?! Vrem daune de 1 milion de euro!". Replica oficialului acuzat

Florin Ștefan în albastru
Florin Ștefan în albastru

Articol de GSP - Publicat luni, 20 februarie 2017 11:43

 

UPDATE 17:20

Dorian Parancea, directorul executiv al celor de la Academica Cliceni, a făcut precizări pe marginea cazului prezentat în exclusivitate de GSP.RO.

"Lucrurile sunt simple la prima vedere, dar destul de complicate. Contractul lui Florin Ștefan cu noi a expirat pe 31 decembrie. Ne-am adresat Casei de Insolvență, cei care răspund în numele celor de la FC Olt pentru a continua împrumutul jucătorului. Ne-au explicat că vor doar transfer definitiv și să participăm la licitație pentru a cumpăra drepturile federative. Așa am făcut și-am câștigat-o! La licitație a participat și Juventus, dar suma noastră a fost mai mare. Până în 6.000 de euro, iar banii au fost deja virați prin OP (ordin de plată), dar jucătorul refuză să se prezinte la echipă.

Nu știu cine i-a băgat în cap că poate juca fără probleme la altă echipă din moment ce noi am cumpărat drepturile lui federative! Legea e lege și trebuie respectată. Vom începe să trimitem notificări către jucător și vom vedea se va întâmpla în perioada următoare", a declarat Parancea pentru GSP.RO.

UPDATE 16:45

Așa cum a anunțat inițial, Gheorghe Chivorchian, a revenit cu precizări pe marginea cazului jucătorului Florin Ştefan.

"Eu o să vorbesc doar pe baza documentelor pe care o să vi le pun la dispoziție. Nu am vrut să ies eu și să vorbesc până nu vom avea un răspuns clar ale Comisiilor abilitate. Jucătorul nu este un tractor sau un escavator ca să fie scos la licitație! Nu are nimeni dreptul să-i îngrădească dreptul la muncă. El este membru AFAN și a făcut deja o notificare pe marginea acestei probleme. Cei de la AFAN s-au adresat deja Federației, iar Comisiile vor decide ce se va întâmpla cu solicitarea fotbalistului.

El în acest moment aparține Casei de Insolvență. Oare cei ce la casa de insolvență l-au plătit cu ceva pe băiatul ăsta din luna decembrie, atunci când i s-a terminat contractul cu FC Clinceni?! Să probeze Casa de insolvență că i-au virat banii fotbalistului, să vedem dacă au cum să probeze așa ceva. Deci din punctul nostru de vedere acum așteptăm o decizie a unei comisii abilitate apoi vom acționa în consecință. Respectăm pe toată lumea și vrem ca lucrurile să fie foarte clare", a declarat președintele celor de la Juventus pentru GSP.RO.

UPDATE 13:30

GSP. RO a luat legătura cu tatăl fotbalistului, care e dat noi detalii despre situația lui Florin Ștefan.

"Sunt într-o zonă fără semnal pe la Pasul Tihuța, nici nu știu cum m-ați prins. Nu am eu ce să spun despre situația lui. O știu foarte bine, dar nu e treaba mea. Florin e major, e vaccinat, trebuie să răspundă pentru deciziile pe care le ia în viață.

Eu n-am mai vrut să mă bag absolut deloc, după să-mi reproșeze mie că i-am decis eu viitorul lui

Știu că există un scandal între FC Olt și Casa de Insolvență care-i reprezintă. Când cei de la Juventus au anunțat că-l vor au mers să facă o ofertă la FC Olt, dar doamna de acolo s-a închis în birou și n-a vrut să ne bage în seamnă. După aceea, nu știu ce s-a mai întâmplat! Probabil o să rămână fără echipă, asta e, e viața lui, să răspundă pentru ce-a făcut", a declarat pentru GSP.RO, tatăl fotbalistului.

Știrea inițială:

Nu doar în Liga 1 avem parte de dispute și de scandaluri între oficialii echipelor din primul eșalon.

Se întâmplă și la Liga B, acolo unde cei de la FC Olt îl acuză pe președintele celor de la Juventus București, Gheorghe Chivorchian, că a transferat ilegal un jucător! "L-a furat! E o ilegalitate imensă. O să plătească! Se vede că nu îi e deloc frică că poate ajunge la pușcărie", spun oficialii olteni.

Despre ce este vorba? În această iarnă, prin vocea antrenorului Daniel Oprița, liderul Ligii B, Juventus, a anunțat transferul mijlocaşului stânga Florin Ştefan, 20 ani.

"L-am luat pe Florin Ştefan. Îl văd util echipei. Mi l-am dorit chiar de când am venit la Juventus, când era în Liga 3, dar nu am putut atunci şi nici el nu a vrut să coboare un eşalon. Mă bucur că am reuşit să îl luăm", spunea antrenorul în ianuarie pentru liga2.ro.

Dar probleme abia acum încep să apară!

Din primele informații se pare că Gheorghe Chivorchian, președintele celor de la Juventus, a negociat direct cu jucătorul care a și semnat cu echipa din Colentina, dar fără să discute cu echipa de care acesta aparținea, adică FC Olt.

Mai mult, se pare că fotbalistul a plecat în cantonament cu Juventus București fără acordul celor de la FC Olt.

FC OLT NU POATE VINDE JUCĂTORI

Fiind în insolvență, FC Olt nu are dreptul să vândă jucători fără licitație, ci doar cu acordul ANAF!

"Ștefan a semnat contractul cu Juventus cu promisiunea venită din partea domnului Chivorchian că va rezolva toate problemele la FRF în ceea ce privește înregistrarea acestuia. Jucătorul a fost transferat de la FC Olt la Clinceni, deci Juventus nu avea cum să obțină semnătura jucătorului. Se încearcă practici comuniste și în 2017!", spun sursele ziarului.

Chiar dacă jucătorul a fost anunțat oficial de către Daniel Oprița ca și transferat, cei de la Juventus nu l-au înregistrat încă la FRF, astăzi fiind și ultima zi de transferuri.

Pe siteul frf.ro în dreptul liderului din Liga a 2-a apar ca transferați Al. Muscă (Dacia Unirea), Hurdubei (Aerostar).

"Nici n-au cum să-l înregistreze! Chivorchian a furat un jucător de la Olt și l-a obligat să semneze, încercând să încalce regulamentele în vigoare. Este un caz unic în istoria fotbalului din România! Lui Chivorchian chiar nu îi e frică de pușcărie? FC Olt vrea în acest moment despăgubiri de 1 milion de euro, suspendarea jucătorului și a lui Chivorchian", mai spun sursele GSP.

Casa de insolvență denunță un abuz

Mai mult, în această dimineață casa de insolvență GMC, cea care se ocupă de insolvența celor de la FC Olt, a trimis o notificare către Juventus București, dar și către FRF, în care denunță abuzul la care a fost supus mijlocaşul stânga Florin Ştefan.

"Deși aveați cunoștință că jucătorul se află sub contract cu FC Olt, conform contractului civil, dumneavoastră ați semnat cu acesta un nou contract! Ne vom adresa FRF pentru a cere sancționarea Juventus București, cât și a jucătorului Ștefan Florin Bogdan. Totodată, ne vom adresa și cu o acțiune, în daune, împotriva dumneavoastră", se arată în notificiarea trimisă către liderul L2.

16839656 10154103543247172 984489567 n

Contactat de GSP.RO, Chivorchian a negat că l-ar fi luat pe jucător cu forța.

"Nu am luat pe nimeni cu forța. Întrebați la FC Olt de când nu a mai fost plătit jucătorul. Întrebați dacă jucătorul e vreun sclav. Dacă nu e înregistrat, cum a fost luat?", a spus Chivorchian, care a adăugat că va reveni cu mai multe detalii după ce va termina ședința în care se pregătea să intre. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
khal_37
khal_37  •  20 Februarie 2017, 16:50
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Logica si normalitatea duceau cu gandul la cele doua echipa ale noului sistem neocomunist de la putere...fcdb 2013 si csu ,,o.v.'' 2013

blatistu49
blatistu49  •  20 Februarie 2017, 14:05

2 cluburi penmale cun escroc de Chivorchian cu dosar penal

ccteddy
ccteddy  •  20 Februarie 2017, 14:04

Senzational! Ne intereseaza daca a facut Chivorchian vreo smecherie dar fiscul romanesc pune poprire pe cetatenii romani ca pe vite. Atitudinea GSP este in trendul nazist care a pus stapanire pe tara. Nu conteaza daca sunt penal, conteaza doar ca ocup o piata *** Intre timp, o mana de tineri sunt sechestrati de o mana de derbedei aflati in gratiile institutiilor de forta. Nu intereseaza pe nimeni daca au drepturi de fiinte umane. Nu intereseaza daca au ce manca, daca au unde dormi sau cu ce se imbraca. Despre exercitarea profesiei nici nu mai poate fi vorba. Avem o lege a insolventei foarte clara dar ce se intampla a cluburile romanesti tine de noaptea mintii. Daca una din parti nu mai poate onora contractul (in cazul de fata clubul) este pedepsita cealalta parte semnatara (jucatorul).Impins la absurd, maine o sa ne trezim cu casele sigilate pentru ca ENEL are nu stiu ce datorii restante. ENEL are contract cu milioane de locuinte din Romania. Cetatenii dau banii, ENEL da curentul electric pe baza de contract!!!. Escrocheria mare ascunsa de autoritati in concubinaj cu interpusii sai (administratia de insolventa) este ca toate acele datorii restante trebuie sa se gaseasca in sarcina managementului clubului si nu in sarcina jucatorului. Retinerea ca sursa de venit a unei eventuale vanzari este o mare escrocherie menita sa ascunda alte fraudele manageriale care au dus la insolventa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează