FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Vești excelente pentru fanii giuleșteni! AFC Rapid s-a înscris oficial în Liga Municipală din București: "Rapid nu moare!"

Articol de - Publicat marti, 02 august 2016 14:45

La doar o săptămână după ce a fost exclusă oficial din Liga 1 după ce a intrat în procedura de faliment, Rapidul trăiește.

Astăzi, Horia Manoliu, fost director de marketing al clubului, în prezent noul președinte al AFC Rapid a înscris oficial echipa în Liga Municipală din București, cu drept de participare în sezonul competițional care va începe în această toamnă. "Vom face tot ceea ce putem pentru ca această echipă să joace în noul sezon. Rapid nu moare!", a spus Manoliu după ieșirea din sediul AMFB.

Surse din Giulești afirmă că istoricul legendarilor alb-vișinii va ajunge, după faliment, la Horia Manoliu, cel care a înscris AFC Rapid București la AMFB, după ce acesta a primit dreptul de a beneficia de tradiția ceferiștilor ca urmare a unei decizii pe care a luat-o George Copos.

Conform unei informații publicate de Ilfov Sport, Rapid are șanse mari va fie înscrisă direct în Liga 4, pentru că Liga 5 ar putea să nu se mai dispute la Bucureşti din lipsă de echipe. Oricum se aşteaptă până pe 16 august să se înscrie formaţiile pentru ambele ligi. Din partea FRF a sosit informaţia că din sezonul viitor nu va mai exista baraj pentru accederea în Liga 3 ca până acum, ci se va promova direct.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (74)
ticbis
ticbis  •  03 August 2016, 05:52
Postat de catalynn pe 02 August 2016, 15:45

Din cate înțeleg nu isi pierde palmaresul, respectivul care a înscris echipa zice ca e la el in buzunar iar noua echipa si-l însușește devenind continuatoarea Rapidului ... Poate nu am înțeles io bine atunci, dar din articol asta reiese.

Daca societatea actuala va fi radiata din scriptele comerciale si sportive si lichidata ca urmare a falimentului, palmaresul se va pierde. Noua asociatie ce se va inscrie in liga a V-a o va lua de la zero, cu palmares zero. Nici cei de la CS Rapid n-au dreptate cand pretind ca detin palmaresul pana in 1994, pentru ca din 94 si pana acum Rapid a avut dreptul sa evolueze fara intrerupere in Liga I tocmai pentru ca au preluat continuitatea activitatii fotbalistice de la CS, deci automat inclusiv istoria si palmaresul. In Scotia, federatia scotiana a protejat clubul Glasgow Rangers si a retrogradat-o in liga a IV-a la declararea falimentului, insa clubul nu a fost niciodata lichidat juridic, au reusit sa iasa din faliment jucand ani buni in ligile inferioare si au revenit abia acum pe prima scena pastrandu-si istoria si palmaresul. Daca Rapidul ar fi procedat in acelasi fel in urma cu un an, tot aici ar fi ajuns, in liga a V-a, dar macar si-ar fi pastrat palmaresul. Orice alt Rapid se va infiinta si in oricare liga va activa, va fi o echipa noua, dar fara palmaresul istoric actual.

manutd.steaua
manutd.steaua  •  03 August 2016, 01:27

Acum astia sunt tot clone???

spion_kop
spion_kop  •  02 August 2016, 22:10

succes si multa bafta !!!

Vezi toate comentariile (74)
Comentează