FOTBAL  »  LIGA 2  »  FALIMENT

FC Braşov va intra probabil în faliment, dar două formaţii se luptă pentru a duce mai departe tradiţia "galben-negrilor"

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2017 19:38

FC Brașov nu s-a mai înscris în Liga a 2-a și mai mult ca sigur va intra în faliment în luna septembrie.

Chiar dacă orașul nu mai are echipă la nivelul primelor trei eșaloane, va avea parte de o luptă interesantă în campionatul județean, unde două grupări vor să ducă mai departe tradiția "galben-negrilor".

ACS Steagu Roșu, formație înființată în 2010 la nivel de copii și juniori și cu un an de activitate în Liga a 4-a, s-a reunit luni, prilej cu care conducerea clubului a cooptat la nivel onorific mai multe glorii ale fotbalului brașovean (Adrian Hârlab, Petre Cadar, Gabi Stan, Vasile Gherghe, Sandu Drăgănoiu, Ioan Naghi).

Alți doi foști jucători ai lui FC Brașov, Ioan Mandoca și Florin Nistoroschi, au fost numiți în funcțiile de manager sportiv, respectiv antrenor principal.

"E momentul în care fotbalul brașovean trebuie să renască. Noi ne dorim să facem pași sănătoși, ar fi ideal să promovăm, dar nu ar fi o tragedie să nu reușim acest lucru din primul an. Avem deja în spate o structură de 400 de copii și juniori.

Ne dorim să facem o academie în care să fie cooptați cei mai buni juniori de 16-19 ani din județ. E loc pentru toată lumea în Brașov. Nu ne deranjează apariția celeilalte formații. Ne dorim să ducem o luptă sportivă cu toată lumea.

E prematur să vorbim dacă ne vom înscrie, atunci când va fi cazul, pentru palmaresul lui FC Brașov. Până una, alta, noi suntem continuatoarea lui Steagu' Roșu. Muncim pe brânci să creștem acest club", a precizat Ioan Mandoca.

Pe de altă parte, AS "SR" Brașov, echipa formată în această vară de Liga Suporterilor Stegari, și-a desfășurat marți seară primul antrenament din istorie, în fața a aproximativ 100 de spectatori.

22 de jucători s-au prezentat la ședința de pregătire condusă de antrenorii Petre Lucian și Andrei Șanta, și ei cu multe jocuri în tricoul galben-negru.

"Plecăm la un drum dificil, trebuie să formăm un lot bun de Liga 4-a, cu care să atacăm promovarea. Nu va fi ușor, sunt formații cu au în spate ani buni la acest nivel. Sperăm să fim acceptați în Liga a 4-a, pentru că altfel am pierde un an din parcursul pe care ni-l propunem", a declarat Petre Lucian, antrenorul AS "SR".

În fruntea echipei suporterilor a fost ales Vasile Dochița, care în ultimii ani s-a aflat în conducerea lui FC Brașov.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  26 Iulie 2017, 09:43

de ce sa faca ei un lucru bun cand pot foarte simplu sa faca doua lucruri proaste ? Nu? Banuiesc ca in curand apare si echipa primariei

portardelegenda
portardelegenda  •  26 Iulie 2017, 09:38

de ce sa faca ei un lucru bun cand pot foarte simplu sa faca doua lucruri proaste ? Nu?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează