FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

"Fiara" a împlinit 53 de ani » Reperele celui mai iubit jucător din istoria Stelei

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 13:47

Unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria Stelei îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

Marius Lăcătuş, legenda "roş-albaştrilor", împlineşte astăzi 53 de ani. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în aproape 66 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 21 pe care le au în palmares steliştii.

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştrii, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci cînd a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În prezent, Lăcătuș este directorul tehnic al echipei Armatei și are misiunea de a o ajuta pe Steaua să-și recapete gloria pierdută după 2003.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează