FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

FOTO Mititelu, în "scandalul emblemelor": "Suntem continuatorii echipei istorice, avem sigla cu leul, dar sunt 50% șanse să pierdem denumirea Universitatea". Cum arată "buletinul" actualei echipe din Liga a 4-a și cel al lui CS U

Articol de GSP - Publicat marti, 08 august 2017 10:28

După ce FC U Craiova, echipă recent înscrisă în Liga a 4-a, și-a prezentat noile echipamente, mai mulți fani l-au criticat pe Adrian Mititelu.

O parte dintre suporteri, din brigada Ultras Craiova 2004, au remarcat faptul că Mititelu a schimbat sigla echipei.  (Vezi detalii) Ultrașii acuză faptul că finanțatorul oltean nu avea cum să transfere palmaresul istoric de pe vechea societate, pentru că aceasta e în faliment, pe noua societate, pe care s-a reorganizat clubul în această vară, FC U Craiova 1948 SA. 

În replică, Adrian Mititelu spune că actuala echipă, U Craiova 1948, s-a înființat în conformitate cu actul constitutiv al defunctei Fotbal Club U Craiova SA, și că cele două VOR FUZIONA după terminarea procesului civil cu FRF și LPF.

El a postat pe contul său de facebook mai multe documente și explicații prin care vrea să demonstreze și ce mărci deține. Printre documente, sunt și actele constitutive ale lui FC U dinaintea falimentului, ale echipei înscrise acum în Liga a 4-a, dar și ale rivalei CS U Craiova

Iată ce ar arăta fiecare document: 

"CU PRIVIRE LA SIGLĂ

Marcile mai jos prezentate le detinem la OSIM direct sau prin persoane afiliate. In prezent, marcile FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA si FC UNIVERSITATEA CRAIOVA fac obiectul unui litigiu, aflat pe rolul instantelor de judecata in recurs la ICCJ. Instanta de fond a retinut ca marca FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA s-ar fi inregistrat cu rea-credinta in anul 1999 de catre club si ca nu am facut dovada ca Asociatia Fotbal Club Universitatea Craiova este continuatoarea clubului de stat FC Universitatea Craiova infiintat in anul 1991 prin ordinul ministrului prin desprinderea sectiei de fotbal din vechiul club Universitatea Craiova, care functiona la acea vreme ca si organizatie obsteasca.

20643420 1877014129291703 4392717472301082580 o 1

Ulterior, acestei sentinte de la fond au aparut doua sentinte judecatoresti in care s-a stabilit fara tagada ca Asociatia din anul 1994 este continuatoarea clubului din 1991 si ca Fotbal Club U Craiova S.A. aflata in faliment este continuatoarea miscarii sportive infiintata in 1948. Cele doua sentinte despre care fac referie sunt :

Sentinta data in dosarul penal ramasa definitiva si irevocabila si Sentinta data in procesul cu privire la palmares data de catre Tribunalul Dolj, ce se afla in apel la Curtea de Apel Craiova.

La aceste sentinte se adauga si actele pe care le-am obtinut de la Ministerul Sportului in aceasta vara. Miza principala a acestui proces este numele de Universitatea. Daca instanta ne va respinge recursul, atunci inseamna ca nu mai avem dreptul sa folosim numele de Universitatea, insa aceasta posibila sentinta nu va afecta sigla cu leul, care reprezinta un subiect ce nu are legatura cu procesul in sine.
Cel mai probabil, pentru Leu va urma un alt proces in care sansele noastre de reusita sunt de 100%, deoarece si daca am accepta ca clubul condus de Badea este acelasi care functiona si inainte de 1989, Leul tine de activitatea fotbalistica, ori aceasta activitate a fost cedata de clubul sportiv si statul roman in anul 1991, odata cu reorganizarea fotbalului profesionist.

Prin urmare, exista riscul de a pierde dreptul de a avea la OSIM inscris pe sigla cu leul numele de Universitatea, insa acest aspect nu impieteaza in vreun fel dreptul nostru de a fi continuatorii clubului din 1948, dar si cu privire la emblema traditionala cu leul.

Pentru acest motiv am hotarat ca acest nou inceput sa il incepem cu o emblema care nu este si nu poate fi supusa cu succes vreunei contestatii.
Asta nu inseamna ca celelalte marci nu fac parte din brandul nostru.
Pentru fiecare dintre ele ne vom bate in justitie si sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu vor fi in patrimoniul nostru".

Documente postate de Mititelu și însoțite de explicațiile acestuia:

1. Actul constitutiv al Fotbal Club U Craiova, intrat în vigoare la data falimentului Fotbal Club Universitatea Craiova. "In continutul lui veti observa faptul ca aceasta societate administra activitatea echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA si de asemenea, la articolul 15 s-a stabilit modul cum se continua activitatea echipei de fotbal in cazul dizolvarii (faliment) societatii. ATENTIE !!! A nu se confunda societatea pe care functioneaza un club, cu clubul in sine. De precizat ca in procesul cu privire la palmares de la Tribunalul Dolj, clubul lui Badea a solicitat si anularea acestor prevederi legate de continuitate, pe care le instanta le-a respins ca nefondate. Prin urmare, a fost validat si actul constitutiv", a precizat Mititelu pe facebook-ul lui. 

Act Constitutiv FC U Craiova (Inainte de Faliment)

2. Actul constitutiv al actualei echipe, reorganizată în acest an pe FC U Craiova 1948 SA: "Societatea U CRAIOVA 1948 S.A. s-a infiintat in conformitate cu Art.15 din actul constitutiv al FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. cu precizarea ca dupa incheierea procesului civil cu FRF si LPF, urmeaza ca FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si U CRAIOVA 1948 S.A. sa fuzioneze pentru a acoperi orice dubiu". 

Act Constitutiv FC U Craiova 1948 SA 

 

3. Actul constitutiv al echipei CSU Craiova, care îi aparține lui Mihai Rotaru. "Evident veti putea observa cu totii ca echipa "orasului" este de fapt echipa lui Andrici si Rotaru, straini total de orasul Craiova si de istoria fotbalului craiovean, pusi bine insa cu PSD-ul si ANRP-ul", scrie Mititelu. 

Act Constitutiv CS U 

4. Adresele FRF către Tribunalul Dolj în procesul FC U - CS U: "Reamintesc ca FRF a confirmat in doua adrese catre Tribunalul Dolj ca nu exista clubul de fotbal Clubul Sportiv Universitatea Craiova". 

Adrese FRF către Tribunalul Dolj

 5. Sentința cu privire la palmares. Mititelu: "In ea s-a constatat ca Clubul Sportiv condus de Badea este strain de orice activitate fotbalistica". 

Sentință Tribunal Dolj palmares CS U Craiova 

 

La finalul postărilor de pe rețeaua de socializare, Adrian Mititelu a concluzionat:

"Continuitatea sportivă e la noi, sigla cu leul e la noi. Pentru numele Universitatea suntem în proces la ÎCCJ, cu șanse de 50% să pierdem! Însă pe termen mediu ori lung, 100% îl vom câștiga, după finalizarea procesului civil, atunci când o să iasă din faliment Fotbal Club U Craiova SA!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
1642505702460183
Dexter Martim  •  10 August 2017, 17:33

Mititelu detine si acte conform carora Germania nu e campiona mondiala. ***, e clar. Pierde procese pe banda rulanta, insa voi continuati sa ii publicati aberatiile. Daca voi numiti asta presa, sa fiti sanatosi! Pacat, Gazeta Sporturilor era un brand respectabil. Nu realizati ca oamenii nu mai vor genul asta de presa? In ritmul asta, ziua in care va veti inchide e mai curand de cat credeti. Nu cred asta, stiu asta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcu1948
fcu1948  •  09 August 2017, 10:26
Postat de vlad_123 pe 08 August 2017, 15:30

Mie mi-ar fi rusine sa mai comentez pe aici, dupa ce de-a lungul timpului ai girat orice scremut al mititelului. Ai zis ca stapanul tau castiga procesul, l-a pierdut. Ai zis ca FCU 1948 2013 este Stiinta, se pare ca si cei care mai dadeau o oarecare relevanta acestei inventii s-au detasat de ea. Cred ca mai bine te-ai apuca de altceva, rolul de postac mititelian nu prea te prinde.

Chiar nu are relevanta ce crezi tu. Tu vezi-ti de clona ta cu participarile ei in cupele europene si lasa-ma pe mine sa tin cu ce echipa vreau. Oricum, avand in vedere ca postezi constant la stirile despre o alta echipa si nu la cele ale csu clona al carei suporter pretinzi ca esti, dovedeste faptul ca postacul esti chiar TU!

10155396625082420
Claudio Amarad  •  09 August 2017, 10:15

frate Mititelu, pune mana pe bani, la terminarea murdarului proces si vezi-ti de alte treburi, nu te mai afunda in hatisurile fotbalului. N-a mers si gata! Piturca, federatia, etc., ti-au fost piedici nimicitoare, din care puteai sa iesi mort. Noi suporterii de fotbal oltenesc, vrem ca oltenia sa aibe echipa de varf in fotbal si nu vrem sa auzim de toata tigania judecatilor si palmareselor bunicilor. Vrem fotbal competitiv si nu nume furat din arhiva Universitatii, caci ar fi de ajuns si Fotbal Club Craiova, sa poata aduce pe stadion toata suflarea olteneasca. Deci ziceti adio galcevei si aratati-ne ca sunteti oltean!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează