FOTBAL  »  LIGA 2  »  DREPTURI TV

FRF a anunțat rezultatele primei licitații pentru drepturile TV din Liga 2 » Suma pentru care au fost cumpărate primele două opțiuni

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2017 15:03

Site-ul Federației Române de Fotbal anunță că după prima licitație organizată pentru vânzarea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga a doua, RCS&RDS a achiziționat dreptul pentru opțiunile 1 și 2 ale fiecărei etape din eșalonul secund.

Suma pentru care au fost vândute primele două opțiuni este de 300.000 de euro, urmând ca pentru opțiunile 3 și 4, respectiv 5 și 6 să fie organizate noi licitații. Conform surselor GSP, sumele oferite pentru opțiunile 3-4 și 5-6 nu au corespuns cerințelor financiare ale FRF.

Meciurile din etapa a doua a ligii secunde transmise de TV Digi Sport sâmbătă sunt partidele Pandurii Târgu-Jiu - Chindia Târgoviște, de la ora 11:00 și ASU Poli Timișoara - FC Argeș, de la ora 16:00.

Comparativ, în sezonul trecut, drepturile TV pentru 4 meciuri ale ligii secunde au fost vândute în schimbul sumei de 350.000 de euro.

Mai mult decât atât, TV Digi Sport urmează să achiziționeze drepturile de transmisie pentru toate meciurile pe care Petrolul Ploiești urmează să le dispute în Liga 3.

Directorul sportiv al clubului UTA "Bătrâna Doamnă", Claudiu Drăgan, a afirmat că își dorește ca sumele primite de cluburile din Liga 2 pentru drepturile TV să fie diferite și oferă exemplul primului eșalon.

"Noi dorim ca din suma cuvenită pentru drepturile TV, UTA să primească un procent mai mare, fiindcă nu e normal ca noi să primim aceiași bani precum Afumați sau Balotești, cu tot respectul pentru cele două cluburi.

Aici e vorba de tradiția echipei și mă îndoiesc că la Liga 1 poate pune cineva problema ca Voluntari, de exemplu, să ia aceiași bani ca Steaua. Dacă nu ajungem la o înțelegere, UTA probabil că va refuza televizarea meciurile de teren propriu", a spus Drăgan.

Un episod similar a avut loc și în sezonul trecut, când Juventus București a refuzat transmisia meciurilor de pe teren propriu deoarece oficialii bucureștenilor au fost nemulțumiți de suma propusă pentru drepturile TV.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
1687593184826242
Berila Marian  •  11 August 2017, 21:21
Postat de tyriell pe 11 August 2017, 21:09

nu are legatura decat cu locul ocupat in clasament la sfarsitul competitiei.nu conteaza numarul de suporteri.

Corect , banii se impart conform locului ocupat in clasament, dar ...exista un mare dar , in Liga 1 sunt transmise toate partidele ( deci toate echipele se conformeaza TV-ului ), iar in Liga 2 UTA a fost televizata de 28 ori , iar de exemplu Balotesti de doar 4 ori...aici e inegalitatea

tyriell
tyriell  •  11 August 2017, 21:09
Postat de vladut12 pe 11 August 2017, 20:19

Steaua are peste 5 milioane de suporteri, face rating enorm. Sunt statistici clare la asa ceva. Cine se uita la Voluntari-Chiajna de exemplu?

nu are legatura decat cu locul ocupat in clasament la sfarsitul competitiei.nu conteaza numarul de suporteri.

tyriell
tyriell  •  11 August 2017, 21:08
Postat de robotzel pe 11 August 2017, 16:47

eu pe asta de la uta nu il inteleg. de cand pana cand fcsb sau dinamo primesc mai mult sau mai putini bani decat voluntari doar prin prisma numelui? primesc mai mult bani pentru ca sunt mai sus in clasament.

un idiot...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează