FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL PLOIEȘTI

GALERIE FOTO Învie fotbalul! Imagini cu bucuria promovării Petrolului Ploiești în liga secundă

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +18   FOTO
FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 10:02

Petrolul Ploiești și-a zdrobit principala adversară, Alexandria, scor 4-1, și este ca și promovată în divizia secundă.

Echipele de tradiție își fac loc din nou, ușor, ușor, spre vârful fotbalului românesc, iar Petrolul s-a trecut și ea deja pe lista certitudinilor pentru liga secundă din sezonul viitor, chiar dacă, matematic, s-ar mai putea produce o minune. A făcut-o în stil de patroană absolută în L3, unde, ieri, a pus în scenă o demonstrație de forță decisivă pe terenul urmăritoarei din clasament, AFCM Alexandria.

Fără înfrângere de la reînființare

"Lupii" au defilat în fieful premierului, locul din care, în iarnă, l-au extras chiar pe antrenorul de azi, Romică Ciobanu. Un 4-1 de festival, iar fostul mijlocaș al Timișoarei duce la capăt proiectul 2018: promovarea în L2.

Și, până acum, Petrolul deține un mic record de invidiat: n-a cunoscut nicio înfrângere de la reînființarea produsă în vara lui 2016, cu trasee-șnur în L4 și L3. Da, a fost totuși un eșec pe CV, dar acela a venit la penalty-uri, în Cupa României.
Pe "Municipalul" teleormănean, ridicat în 1948, dar gata să fie refăcut în 2018/2019 cu o investiție de 12 milioane de euro, Petrolul s-a distrat pentru propria galerie, circa 500 de suflete, și a transformat ultimele 5 runde ale campionatului într-un circuit de amicale. Arnăutu, cu o "triplă", și Saim Tudor cu un eurogol au asigurat victoria hotărâtoare pentru accesul în L2, de unde prahovenii visează deja la pasul imediat spre primul eșalon.

Nini, șeful galeriei

A fost însă, deocamdată, ceasul unei mici petreceri pe gazon, în fața suporterilor, cu "piticul" Nini Popescu pe post de animator și aproape un sfert de oră de cântece și scandări alături de fani. Evident, cu refrenul "Adio, Serie C!". 

53de puncte a acumulat Petrolul în 19 etape, având un avans de 7 lungimi și un joc în minus față de locul 2, AFC Alexandria, înainte cu 5 runde de final

AFCM Alexandria - Petrolul 1-4

Au marcat: Ichim (69-autogol) / Arnăutu (18, 23, 40), S. Tudor (34)

Alexandria: Olteanu - Sârbu (65 Vălcică), Ciocoteală, Floricel, Fl. Radu - Calofir, Mitran (65 Vârtej) - Terci (42 Boșoteanu), Căpățână (83 Oprescu), Desculțu - Barbălată.
Antrenor: Marius Stoica

Petrolul: Bolboașă - Antoche, Ichim, Țicu - S. Tudor, Chindriș (78 Prunescu), Andor (65 Cârjan), Velisar - N. Popescu, Arnăutu (67 Lambru), Păun (46 Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu

În ce situații sunt celelalte cluburi cu nume din "C"

  • SC Oțelul Galați (Seria 1) - e doar pe locul 2, la 6 puncte de liderul Aerostar, joacă azi la Tg. Secuiesc;
  • Farul Constanța (Seria 2) - e pe 1, loc promovabil, dar are un meci în plus față de Progresul Spartac după 6-0 cu Delta Tulcea ieri;
  • Universitatea Cluj (Seria 5) - s-a îndepărtat de plutonul care o urmărește și azi poate pune 10 puncte între ea și urmăritoare dacă învinge la Avrig.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
1308183692641866
Diana Dim  •  21 Aprilie 2018, 21:11

Catalynn, vom veni si atunci nu stiu daca te vei mai bucura!

dumitrucatalin1972
dumitrucatalin1972  •  21 Aprilie 2018, 21:10

Abia astept Liga 1 cu meciuri bune si cu un stadion plin. Sper din toata inima ca proiectul acesta sa fie dus pana la capat si Ploiestiul sa aiba o echipa puternica cu meciuri frumoase si ca de obicei cu un public super. Petrolul a fost,este si va ramane ecbipa noastră de suflet. Toata stima.

un_gazar
un_gazar  •  21 Aprilie 2018, 16:44

Hai Petrolul!!! Respect celor care au comentat anterior mie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează