FOTBAL  »  LIGA 2  »  SSC FARUL

O echipă de tradiție cere ajutor de la autorități pentru a promova: "Am vrea jucători cu experiență!"

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2017 13:26

SSC Farul, echipa suporterilor constănțeni, ar avea nevoie de susținerea Primăriei și a Consiliului Județean pentru a putea performa și în L3. Brandul istoric e, deocamdată, la FC Farul, aflat în procedură de faliment.

Patru echipe de tradiție din fotbalul românesc, Petrolul, Farul, Oțelul și U Cluj, au promovat în L3 în urma barajelor recent disputate. Gazeta vă prezintă în serial cluburile renăscute, cum se prezintă și ce planuri au pentru viitorul sezon. După Petrolul, Oţelul și U Cluj, circuitul se încheie azi cu "ziua Farul".

Așteaptă susținere de la autorități

Constănțenii au o situație sensibilă din punct de vedere material și sportiv. Au obținut promovarea cu susținerea unor mici sponsori locali și a contribuțiilor venite din partea fanilor, dar cerințele pentru L3 sunt mai mari.

Președintele Suporter Spirit Club Farul, fostul arbitru Marcel Lică, punctează că "așteptăm reacția din partea autorităților locale în ce privește finanțarea, fiindcă, în caz contrar, va fi foarte greu să ne descurcăm în divizia a treia. S-au încheiat contractele și cu partenerii care au fost alături de noi până acum, probabil că le vom prelungi, dar așa vom putea aduna un buget de maximum 80.000 - 90.000 de euro. Aici ar intra, evident, și cotizațiile suporterilor".

Lică subliniază însă că semnalele sunt pozitive, o întâlnire cu primarul Decebal Făgădău și cu președintele Consiliului Județean Horia Țuțuianu urmând să aibă loc în cursul săptămânii viitoare. Ultimul a fost prezent și la meciul de baraj în urma căruia SSC Farul a urcat în L3. "Am avea nevoie de un buget de circa 400.000 de euro pentru a face un pas înainte", estimează Lică.

Brandul istoric e la falimentarul FC Farul

Pachetul legat de identitatea clubului istoric se află în patrimoniul FC Farul, care e încă în procedură de faliment. "Lichidatorul C.C. Insol IPURL n-a efectuat deocamdată evaluarea brandului pentru a putea organiza apoi licitația", a amintit Lică.

El admite că SSC Farul dorește să preia marca, sigla, culorile și palmaresul vechii grupări, dar procedurile sunt greoaie. Inclusiv autoritățile locale ar intenționa să obțină brandul "FC Farul", precum la Ploiești cu Petrolul, astfel încât apoi să-l cesioneze spre folosință unei entități sportive apte să ducă mai departe povestea clubului care l-a dat pe Gică Hagi.

Fanii merg acum pe mâna SSC Farul, la care cotizația e de câte 50 de lei pe lună. "Sunt în jur de 250 de membri, dintre care 150 au plățile efectuate la zi pentru club", remarcă Lică. La meciul de baraj s-au vândut 3.600 de bilete a câte 5 lei, iar la partidele de acasă din campionatul județean a existat de fiecare dată o urnă mobilă, în care suporterii puteau pune bani pentru a ajuta echipa.

Ar vrea Liga 2, dar n-au buget

Dorința SSC Farul ar fi aceea de a trage imediat la promovare, însă totul depinde de rezolvarea rapidă a calculelor financiare. "Cu bugetul de anul trecut nu vom putea să ne gândim la liga secundă. Ar fi însă păcat ca un oraș mare și cu potențial economic precum Constanța să nu găsească resursele pentru a reînvia echipa de fotbal", spune Lică.

Și completează: "Nu se pune problema să nu ne înscriem deloc în liga a treia dacă nu se rezolvă repede cu finanțarea locală, dar ar fi extrem de greu să ne mai punem ca obiectiv urcarea în divizia superioară".

Se mută pe arena de rugby

În campionatul județean, SSC Farul a jucat pe două stadioane, ITC și Voința, ambele cu câte 400 de locuri pe scaune. Stadionul mare din Constanța e în continuă degradare, autoritățile locale au demarat deja demersurile să-l preia de la MTS, însă lucrurile sunt blocate.
"În liga a treia vom evolua probabil pe stadionul de rugby, care are și un gazon excelent", spune Marcel Lică. Locația dispune de 4.000 de locuri.

Mercato blocat

Campania de achiziții a SSC Farul e blocată momentan tot din cauza incertitudinilor financiare. Președintele Lică declară că "am vrea să aducem inclusiv jucători cu experiență în liga secundă, dar nu putem face nicio mișcare concretă înainte să avem niște garanții legate de buget".

SSC Farul se bazează deocamdată pe câțiva fotbaliști cu CV de L1 și L2, care au pus umărul la promovare. E vorba despre Dorel Zaharia (39 ani, fostul atacant de la Steaua și Bistrița), Alex Grigoraș (fiul lui Petre Grigoraș), Daniel Ochia, Iulian Răvoiu sau Vlad Neagu. Antrenor e fostul căpitan al FC Farul, Ion Barbu. Reunirea pentru noul sezon e programată pe 15 iulie.

1.000 de lei a fost cea mai mare primă de promovare încasată la SSC Farul pentru promovarea în L3

1.299 de meciuri în Liga 11 a strâns FC Farul în 42 de sezoane: 473 victorii, 260 remize, 566 înfrângeri, golaveraj 1.577-1.840, 1.206 puncte, ultimul campionat în L1 a fost 2008-2009

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
helioglobalus
helioglobalus  •  03 Iulie 2017, 18:24
Postat de zagna pe 01 Iulie 2017, 18:36

L:ui Hagi va e rusine sa-i cereti ajutor ?

Lui Hagi să-i ceri tu!

hennessylvmh
hennessylvmh  •  02 Iulie 2017, 11:36

400k de euro pentru liga 3? Hai sa fim seriosi ca e japca pe fata, de ce ar da primaria 400k pentru liga 3 cand pot sa-i dea lui Hagi 500k si macar stiu ca finanteaza cea mai buna academie din tara.

zagna
zagna  •  01 Iulie 2017, 18:36

L:ui Hagi va e rusine sa-i cereti ajutor ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează