FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

Plecarea de la Chiajna îi priește! Interviu cu Dan Alexa, antrenorul care a revitalizat Dunărea Călărași: "Vreau să scriu istorie"

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 12:51

Liga B chiar îi priește antrenorului de 37 de ani care până acum a reușit două promovări în prima ligă ca antrenor. Prima cu ACS Poli Timișoara, cea de-a doua cu Rapid.

Acum s-a dus la Dunărea Călărași, după ce a plecat cu scandal de la Chiajna. Înainte să semneze cu echipa din L2, călărășenii nu aveau nicio victorie, acum, cu Alexa pe bancă, au trei victorii din tot atâtea posibile!

- Domnule Alexa, felicitări. A treia victorie consecutivă pentru dumneavoastră la Călărași.
- După un meci foarte greu cu Snagov, dar sunt fericit. Îmi doresc din toată inima să reușesc cea de-a treia mea promovare în Liga 1. D-asta am și venit aici, să muncesc, să demonstrez tuturor că atunci când iubești fotbalul și această meserie, nu există limite.

- Ați surprins pe toată lumea când ați ales să mergeți iar în Liga 2.
- Pentru că nu îmi doresc să ajung să pândesc ani de zile de pe margine scaunul altor colegi, antrenori la prima ligă, la fel cum nu mi-am propus niciodată să trag cu dinții de un post, mai mult sau mai puțin confortabil, la o echipă din primul eșalon. Sunt ambițios și pasionat! Sunt un om care pune profesia de antrenor înainte de toate. Încerc marea cu degetul aici, la Călărași.

 - După episodul Chiajna nu ați avut oferte din prima ligă?
- Ba da, dar după trei săptămâni de stat acasă am zis că trebuie să iau o decizie. Și-am luat decizia de a veni aici, la Călărași, unde am găsit oameni deschiși, profesioniști și cu intenții foarte serioase, oameni de încredere, alături de care îmi doresc să construiesc ceva frumos. Nu îmi este absolut deloc teamă, nu e prima dată când antrenez la acest nivel. Am promovat Timişoara, Rapidul, iar dacă voi reuşi să promovez şi acum, ar fi într-adevăr ceva spectaculos!

- Obiectivul dumneavoastră principal în acest moment e promovarea?
- Fără discuții! Dacă vom aduce câțiva jucători pe posturi cheie, putem termina la finele anului în primele patru, apoi la începutul anului viitor să luptăm să terminăm pe primul loc pentru a obține promovarea direct. Pentru mine e o foarte mare motivaţie și am venit aici pentru că vrea să fiu primul antrenor din istorie care promovează Călăraşiul în Liga 1. 

"Am găsit la Călărași o echipă lipsită de încredere, dar o să-i fac pe băieți să tragă cu dinții pentru fiecare victorie, pentru că obiectivul nostru e să promovăm și să intrăm în istorie" Dan Alexa, antrenor Dunărea Călărași

Rezultatele cu Alexa antrenor
Dunărea Călărași - CS Balotești 2-1 VICTORIE
CS Afumați - Dunărea Călărași 0-1 VICTORIE
CS Snagov - Dunărea Călărași 0-1 VICTORIE

Rezultatele până să vină Alexa
Academica Clinceni - Dunărea Călărași 4-1 ÎNFRÂNGERE
Dunărea Călărași - CS Mioveni 1-1 EGAL
Hermannstadt - Dunărea Călărași 2-1 ÎNFRÂNGERE

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1621414144804093
George Dobrescu  •  03 Septembrie 2017, 18:43

Alexa intamplator sau nu cu exceptia rapidului a antrenat numai la echipe finantate de primarii La calarasi aceasi situatie echipa este finantata de primarie Are lipici la primari sau coincidenta ? Promovare la calarasi se putea acum doua sezoane cu ganea antrenor buget un milion e anuntat si rezultat dna ul sesizat lresedinte plus contabil anchetat

haideusicfr
haideusicfr  •  03 Septembrie 2017, 17:56

ASA , Poli,Chiajna ,acum Calarasi. In decurs de un an?

gtn5
gtn5  •  03 Septembrie 2017, 16:15

mai ia o pauza cu intrarea in istorie ***,o sa iti creasca barba pana la genunchi si dunarea calarasi tot nu o sa promoveze in prima liga,nu ai tu stofa de antrenor care promite.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează