FOTBAL  »  LIGA 2  »  TAS

Promovează 3 echipe? Un club din ”B” a mers la TAS pentru a-şi obţine locul în Liga 1

Articol de GSP - Publicat joi, 26 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 februarie 2015 18:52

Din vară, Liga 1 va trebui să aibă numai 14 echipe, însă am putea avea parte de o surpriză, după ce un nou caz românesc a ajuns la TAS.
CSM Rîmnicu Vîlcea speră să fie înscrisă în ediţia 2015-2016 a Ligii 1 printr-o decizie a TAS, care va judeca în următoarele săptămîni memoriul prin care contestă dreptul formaţiei CSU Craiova de a promova la finalul sezonului 2013-2014 al ligii secunde. Dacă vor avea cîştig de cauză, vîlcenii pot fi a treia grupare din ”B” care promovează în vară, pe lîngă cîştigătoarele celor două serii.

”Am fost acuzaţi că ne-am vîndut Craiovei”

Managerul general Lucian Munteanu susţine că echipa sa, în prezent pe locul 7 în Seria a II-a din eşalonul secund, n-a abandonat lupta în acel caz.

"Noi am început demersurile pe plan intern. Răspunsul nu a venit în timp util din partea FRF şi Liga 1 a început. Ne-am dat seama că singura şansă este TAS. Am avut răbdare, am încheiat un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte. Ne-a fost greu să fim acuzaţi, să fim comentaţi, să se spună că am vîndut locul Craiovei.

S-a spus că ne-am retras plîngerea. Din cauza contractului de confidenţialitate nu am putut să spunem care sînt demersurile noastre. Am suferit şi noi, aşa cum şi băieţii au suferit pe teren. Pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare va trebui să achităm toată taxa. Săptămîna trecută am mers şi la domnul primar, i-am expus toată situaţia şi avem promisiunea că o parte din taxa, care este undeva la un miliard de lei valoare totală, o să fie achitată de Consiliul Local, conform procentelor pe care primăria le are la club", a explicat Lucian Munteanu, conform Mediafax.

Conducerea CSM Rm. Vîlcea a contestat dreptul clubului CSU Craiova de a promova, susţinînd că aceasta nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

Însă Adunarea Generală extraordinară a FRF, întrunită la 28 iunie 2014, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova, înfiinţată în vara anului 2013, a putut promova în Liga 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
eugen76_pan
eugen76_pan  •  27 Februarie 2015, 07:39

veche CSM Rîmnicu Vîlcea ,,pisatiiASTIA din oltenia au fuzionat cu Resita.eu i-as scoate din fotbal

eugen76_pan
eugen76_pan  •  27 Februarie 2015, 07:20

suntem o fortaaaaaaa!Stiiintaaaaaa lupta pentru noi!!!!!!

razvan__fzr
razvan__fzr  •  27 Februarie 2015, 01:28
Postat de bezercudinu pe 26 Februarie 2015, 19:54

acum te inteleg perfect ,esti din craiova ai stema rapidului la avatar si sustii clona . diferenta dintre noi e ca eu sint din arad sustin FC UNIVERSITATEA CRAIOVA si dreptatea . ... pe bune nustiu cum sa va numesc decit tradatori ,pe tine cit si miile de suporteri craioveni care la fantasticul meci clona -fc universitatea craiova iau injurat si hulit pe clonati si acum e echipa lor de suflet ....nustiu explicami tu

Sau cum sa va numim noi pe tine si pe cele 300 de la*e din peluza sud... Nu putem sa va numim decat batuti in cap si schizofrenici... In loc sa va bucurati ca orasul are o echipa voi sunteti impotriva ei... Si da sustin Rapidul de cand eram mic dar a doua mea echipa a fost si este Universitatea Craiova, doar e din orasul unde m-am nascut!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează