FOTBAL  »  LIGA 2  »  OPINIE

Remus Răureanu despre noile "prevederi halucinante" din fotbalul românesc » "FRF promovează matematica :)"

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 01 iunie 2014 10:31

FRF a hotărît că echipele din Liga a 2-a "trebuie să aibă pe teren pe toată durata unui joc cîte un jucător U19, un jucător U21 şi un jucător U23. Aceştia trebuie să fie formaţi minimum doi ani la nivel naţional".

De ce nu şi "un jucător şaten al cărui nume să înceapă cu R, un portar din două consoane şi două vocale şi un fundaş dreapta pistruiat"? Pentru că Federaţia promovează tinerii, pregăteşte viitoarele "naţionale" calificate.

Gata cu străinii care umbresc tineretul românesc! Şi cu jucătorii "over 23", care nu ne mai interesează, să se lase! Problema e că ar trebui să se lase toţi, ca să poată fi aplicată regula "reformatoare" din Comitetul Executiv. Altfel, e greu şi pentru Olimpiada de Matematică, nu pentru Şcoala de Antrenori!

Un fotbalist sub 19 ani, unul sub 21 şi altul sub 23, obligatoriu şi permanent pe teren în timpul unui meci. Să zicem că fundaşul stînga e jucătorul sub 19 ani dintr-o echipă. El se accidentează în timpul jocului şi pe bancă, sub 19 ani, antrenorul mai are doar un atacant.

Cum procedează? Îşi consumă toate schimbările ca să-şi aşeze echipa logic? OK, intră altul sub 19 ani, care e eliminat. Dacă antrenorul mai are încă un junior pe bancă şi a mai păstrat vreo schimbare, o face. Dacă nu, a pierdut meciul cu 0-3, că nu mai respectă regula "juniorului". Calculele sînt şi mai complicate de atît, ele îi implică şi pe cei sub 21, şi sub 23 de ani.

În locul foilor de meci clasice, pe stadioane ar trebui să existe laptopuri cu tabele în Excel pentru ca oficialii şi spectatorii să calculeze în timp real dacă echipele respectă regulamentul sau nu.

Cei mai "vînaţi" nu vor mai fi jucătorii tehnici. Hagi s-ar plimba liniştit pe teren dacă ar avea 25 de ani şi ar juca în Liga a 2-a din România, că toţi adversarii l-ar ignora, s-ar concentra să-i faulteze colegul sub 19 ani. Ai scos juniorul de pe teren, ţi-ai crescut şansele să-ţi trimiţi oponentul în "ilegalitate" şi să cîştigi cu 3-0 la "masa verde".

E o regulă cu care Federaţia crede că va încuraja promovarea tinerilor, dar dă peste cap competiţia şi schimbă fotbalul în altceva. Nu loveşte criza de fotbalişti cu această prevedere halucinantă, complicată şi imposibil de aplicat.

Transformă " Casa Fotbalului" în "Casa Matematicienilor care jonglează cu vîrstele". Nici Football Manager nu mai poate să includă campionatul României, că programatorilor le-ar trebui analgezice înainte să se apuce de regulamentul pentru Liga a 2-a.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
whiteredarad
whiteredarad  •  02 Iunie 2014, 08:30

Corect ar fi sa existe obligatia ca fiecare echipam sa aiba 3 jucatori sub 21 de ani pe teren. Atunci ar mai necesita inca 2-3 rezerve de acelasi tip.Este necesara dorinta de intinerire a echipelor,ma ales la B si la B exista adevarate cimitire de batrani.si insignifianta preocupare de juniori si tineri de proprie productie.Chiar daca metoda pare @ceausista@ in 3-4 ani va aparea o noua generatie.

caminero
caminero  •  01 Iunie 2014, 22:38

Techincally speaking, dacă proștii ăia nu formulează cum trebuie regula, poți scăpa cu un singur jucător, cel U19, care este în același timp și sun 19 ani, și sub 21 de ani, și sub 23 de ani. Iar dacă îl mai cheamă și Iacob, să i se dea și bonus, că avem Jacobs-3-în-1, :D :D

radumare.
radumare.  •  01 Iunie 2014, 17:03
Postat de doritor pe 01 Iunie 2014, 13:53

Cel mai bine ar fi sa aiba echipa de tineret care sa joace inaintea seniorilor. Valabil si la liga 1.

asta era pe vremea lui ceasca ... tin minte ca mergeam la meci duminica si incepea la ora 11.00 , daca veneam mai devreme prindeam juniorii care jucau in deschidere ...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează