FOTBAL  »  LIGA 2  »  

Sarcină federală: salvați Șirineasa! » O sursă GSP dezvăluie: "D-aia e așa important dosarul de acum, care a tulburat rău apele în federație!'

foto: adevarul.ro
foto: adevarul.ro

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 10:08

Clubul patronat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, lider în L3, e în mijlocul unor complicații juridice, pe care Comitetul Executiv FRF i le-ar putea rezolva azi. Cazul e și cu bătaie electorală pentru președintele Burleanu.

Programat azi, Comitetul Executiv FRF are pe ordinea de zi un dosar care vorbește despre haosul născut din regulamentele federale și despre felul în care "administrația Burleanu" încearcă, discret, să folosească speța în scop electoral. E vorba despre un caz petrecut în liga a treia, iar actorul principal este clubul ACS Șirineasa, liderul la zi în seria a patra din L3, distanțat deja de urmăritoarele CSU Craiova 2, CSM Lugoj (7 pct) și CSM Reșița (9 pct). 

Altă echipă în campionat și nereguli cu juniorii

Concret, direct interesată de promovare, gruparea reșițeană a contestat două subiecte legate de gruparea patronată de omul de afaceri Nicolae Sarcină:

  • ACS Șirineasa și-a schimbat denumirea și sediul în Energeticianul Tg. Jiu în afara intervalului obligatoriu 1-30 iunie stipulat de ROAF (art. 2, pct. 4), astfel încât în L3 evoluează, din punct de vedere juridic, o altă entitate decât cea primită în competiție de FRF;
  • Șirineasa/Energeticianul evoluează cu echipele de juniori în județul Hunedoara, contrar prevederilor regulamentare, care arată că formațiile juvenile trebuie să joace în județul în care-și are sediul clubul-mamă, respectiv Gorj în prezent.

Dezafiliați și reafiliați

Povestea cu schimbările juridice e un șir de evenimente care au bulversat și federația. Concret, ACS Șirineasa retrogradase sezonul trecut în L4 și pierduse de drept calitatea de membru afiliat FRF. Pe 1 august 2017, Comitetul Executiv validează însă reafilierea clubului, cu statut de invitat în L3, pentru a acoperi tabloul ligii respective.

Șirineasa începe bine mersi competiția pe 26 august, cu toate că, pe 9 august, Judecătoria Rm. Vâlcea le aprobase cererea de modificare a denumirii și a sediului, devenind Energeticianul Tg. Jiu! Era însă prea târziu pentru a mai opera în termen schimbările respective și la FRF, astfel încât, cu discreție, clubul lui Sarcină a mers mai departe, sperând că nimeni nu va sesiza neconcordanțele, iar lucrurile se vor regla din mers în culisele federale.

Azi se judecă și la Disciplină

Reșița a prins însă firul, a atacat speța la FRF printr-un memoriu adresat secretarului general Radu Vișan, dosar ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, cu termen chiar azi. "Nici nu acuz, nici nu apăr federația, dar atâta vreme cât Șirineasa nu și-a îndeplinit obligațiile de regulament cu privire la schimbarea denumirii, ce mai caută în competiție? Știu că, la un moment dat, pe 30 iunie, Șirineasa a anunțat că intenționează să opereze aceste modificări, iar FRF nu le-a dat aviz juridic, fiindcă nu mai erau afiliați. Abia în august i-au reafiliat", susține avocatul Reșiței, Răzvan Pană. 

Riscă penalizare de 9 puncte

Iar un alt consultant din caz completează: "Problema federației e că, și dacă va constata că se încalcă prevederile pe acest caz, Regulamentul Disciplinar nu conține sancțiuni clare! De aceea, Comitetul Executiv poate interveni pentru a acoperi această lacună, dar va avea posibilitatea să dea un eventual bilet de favoare către Șirineasa. Eventual doar cu un avertisment!". 

În schimb, Șirineasa riscă o penalizare de 9 puncte pe subiectul juniorilor care evoluează în alt județ, ceea ce i-ar arunca pe locul trei în serie, cu pericol de a rata promovarea.

Sarcină vrea să angajeze un membru din CEx!

Mai departe, apar mișcările din spatele cortinei. "Sarcină și l-a luat de partea lui pe Auraș Brașoveanu din Comitetul Executiv ca să-i rezolve cazul acolo și să facă un lobby corespunzător când dosarul va fi pe masă", explică o sursă GSP. 

Iar Brașoveanu, unul dintre reprezentanții L2 în CEx, susține că n-a discutat niciodată cu Sarcină despre "dosarul Șirineasa". "Am avut într-adevăr două întâlniri cu dânsul, dar numai pentru a-mi face o ofertă să preiau președinția Luceafărului Oradea, pe care dânsul îl finanțează", spune Brașoveanu. Adică, brusc, să intre pe statele de plată ale lui Sarcină la Oradea, dar să și judece în CEx "cazul Șirineasa", tot al lui Sarcină!

Miza voturilor pentru alegeri

Jocurile ar merge însă și mai departe. Scenariile vin tot dinspre surse GSP: "E la mijloc și o importantă miză electorală, pentru că Sarcină îi va putea aduce lui Burleanu cele două voturi de la Oradea și Șirineasa, dar și altele suplimentare prin sferele lui de influență și prin finanțele sale. D-aia e așa important dosarul de acum cu Șirineasa, care a tulburat rău apele în federație!".

"Nu mă interesează cazul, nici nu știu despre ce este vorba. Am probleme de sănătate, asta e cea mai importantă! La revedere!"
Nicolae Sarcină, patron ACS Șirineasa/Energeticianul

Rai pentru jucători și antrenori

În prima parte a sezonului, ACS Șirineasa a fost un rai al jucătorilor, căci Sarcină achita salarii de mii de euro la L3! L-a adus în lot inclusiv pe Florin Costea. În decembrie, gașca a început să se spargă la club, au plecat 7-8 jucători importanți, dar Sarcină i-a adus în conducere pe Ionuț Badea (manager) și Dănuț Perjă (director sportiv), sperând în continuare la promovare, în ciuda încurcăturilor legale.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
demolarii
demolarii  •  28 Februarie 2018, 14:53

Pai ce e diferit de speță Fcsb vs CSA Steaua? Tot o instanta a constatat că sunt persoane juridice diferite, și chiar recent constată că intre Fcsb Mogoșoaia și CSA Steaua București exista suficiente diferențe încât să echipa din Mogoșoaia să poată folosii sintagma Fcsb fara posibilitatea confuzie cu CSA Steaua, club care a luat ființă în 1947. Iar FRF și LPF nu au luat act , și atribuie in mod eronat palmaresul secției de fotbal a CSA Steaua, clubului Fcsb pe motiv că acesta a cumpărat o parte a lotului și că o perioada, a funcționat cu o entitate acreditata de CSA Steaua să folosească know-how-ul secției de fotbal..... Ce e diferit?

christiano0
christiano0  •  28 Februarie 2018, 14:42

Iar se fac speculatii ca inainte de Astra - Dinamo. Asteptati mai oamenilor ziaristi verdictul apoi puteti incepe cu scenaritele.

onduku
onduku  •  28 Februarie 2018, 13:22

Ne doare-n cot de Sirineasa, echipa dintr-o comuna! Comunele sa nu mai aiba echipe in primele 3 divizii, sa mearga sa investeasca la oras.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează