FOTBAL  »  LIGA 2  »  ŞEDINŢĂ

Scandal în şedinţa privind preluarea Rapidului » O parte dintre consilieri au părăsit sala. Anunțul primarului: "Vom porni de pe o societate nouă"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 19:00

Şedinţa în cadrul căreia s-a votat preluarea echipei Rapid de autorităţile locale ale Sectorului 1 s-a încheiat cu scandal, iar consilierii USR şi PNL au părăsit sala.

Consilierii USR şi PNL au ieşit din sală în semn de protest pentru faptul că PSD a considerat trecut proiectul cu majoritate simplă, deşi opoziţia a susţinut că era nevoie de două treimi din voturi.

În timp ce PSD consideră că propunerea primarului a trecut cu 14 voturi "pentru" şi 12 "împotrivă", Clotilde Armand, consilierul USR, susţine că deocamdată nu s-a stabilit nimic concret.

"Ei spun că a trecut, pentru că aveau nevoie de majoritate necalificată. Ne-am certat pe chestiuni juridice. Azi s-a votat un principiu. Atunci când se va vota pentru bani, vor avea nevoie de voturile noastre, nu vor mai putea trece nimic", a spus consilierul USR pentru ProSport.

Clotilde Armand a adăugat că primarul nu a oferit suficiente informaţii referitoare la proiectul Rapidului.

"Vrem să sponsorizăm sportul, vrem să încurajăm sportul, dar nu suntem maşină de vot. Fărâmiturile de informaţii pe care ni le dă primarul, care, de fapt, nu ne-a dat nicio informaţie, nu ne conving.

Consiliul Local trebuie să fie de acord cu strategia, dar nu ni se spune deloc care ar fi ideea! Ni se dă un proiect care se schimbă în ultimul moment despre un acord.

Şi cei de la PNL au plecat. E prima dată când plecăm în timpul şedinţei de consiliu. Vrem să ştim care este proiectul primarului. Am spus asta de nu ştiu câte ori şi tot nu înţelege! În ceea ce priveşte Rapidul, am înţeles că primarul intenţionează să ne invite, probabil vineri, la o discuţie, să ne explice aplicat", a adăugat Clotilde Armand pentru sursa citată.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat însă la finalul şedinţei că noua echipă va porni din Liga a 4-a şi va beneficia de sprijinul unor sponsori. 

"E adevărat că cei doi consilieri locali au părăsit sala, dar, după ce a trecut proiectul mă gândesc că au fost disensiuni cu conducerile lor de partid. Noi, până la primirea acceptului, noi nu putem aloca niciun ban proiectului, dar, cel mai probabil, acesta va demera cu sprijinul unor sponsori.

Aproape sigur vom porni cu o societate nouă, deoarece cererile celor de la AFC Rapid și de la Mișcarea Feroviară nu pot fi acceptate. Noua echipă va porni din Liga 4 și credeți-mă că știu ce vorbesc", a adăugat Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, citat de TV Digi Sport.

 Noul Rapid va avea sediul la birourile ProRapid, pe care fostul patron al giuleştenilor a fost de acord să le închirieze pentru o sumă simbolică de un leu.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
borat101
borat101  •  05 August 2017, 22:51
Postat de Iulian Anton pe 27 Iulie 2017, 12:06

Avem scoli spitale gradinite si drumuri la cele mai inalte standarde... Banii ne prisosesc si hai sai bagam in fotbal... Valabil si pentru armata....

Esti copil mic. Fotbalul Romanesc este jefuit de ***. In orice tara civilizata, in asemenea situatii Guvernul local se implica, dar numai o perioada scurta, si cu transparenta 100%. Problema la Rapid si nu numai, este ca *** de la FRF, LPF, cluburi etc... nu vor oameni adevarati financiar, pentru ca acesti oameni vor TRANSPARENTA TOTALA. Iar ***, etc...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206340845939523
Iulian Anton  •  27 Iulie 2017, 12:06

Avem scoli spitale gradinite si drumuri la cele mai inalte standarde... Banii ne prisosesc si hai sai bagam in fotbal... Valabil si pentru armata....

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Iulie 2017, 00:01
Postat de sexilian pe 26 Iulie 2017, 20:23

nu bagati RAPIDUL la motive ca nemernicii din consiliu sunt contra la orice,eu nu fac politica si vad altfel maimutoii cu pretentii de buricul pamantului,RAPIDUL v-a fi intr-un fel salvat,nu neaparat de primarie.....

Im schimb tu nu mai sanse la clasa I....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează