FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII

Vine apocalipsa! Oficialii FRF prevăd sfârșitul fotbalului românesc: "Vom pierde organizarea EURO 2020 și peste 250 de cluburi vor dispărea"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat miercuri, 17 mai 2017 17:49

Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, prevede finalul fotbalului românesc în cazul în care instanța va obliga Federația să plătească 220 de milioane de euro către Adrian Mititelu, așa cum cere fostul patron al Universității Craiova ca prejudiciu în dosarul dezafilierii echipei de fotbal.

"Dacă se va accepta recuperarea banilor din partea FRF, ar însemna distrugerea începând de azi a fotbalului românesc. Adică distrugerea celui mai iubit sport din România, cu cel mai mare impact în țara noastră.

Vă rog să vă imaginați că de azi vor rămâne fără loc de muncă sute de persoane: antrenori, jucători, staff medical. Adică vor dispărea peste 250 de cluburi care aparțin de FRF! Vă rog să vă imaginați distrugerea tuturor proiectelor aflate în derulare de FRF. Mă refer la turnee și la olimpiade școlare, la care participă o mulțime de copii din România. Vă rog să vă imaginați că România nu va mai avea echipe naționale de copii și juniori, nu va mai avea echipă națională de seniori. Echipa națională ar trebui să se retragă din toate turneele.

România și Bucureștiul ar putea pierde șansa uriașă de a organiza EURO 2020, poate cea mai importantă competiție la care România ar putea fi gazdă. Vă rog în final să vă imaginați că sute de sate, comune, orașe și municipii ar rămâne fără activitate sportivă. Ar fi nevoie de zeci de ani ca lucrurile să revină la normal", au fost cuvintele lui Bodescu, în fața instanței.

Vezi AICI cum s-a desfășurat termenul de astăzi de la Curtea de Apel!

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
fcu1948
fcu1948  •  19 Mai 2017, 10:51
Postat de ropo pe 18 Mai 2017, 16:00

Pai echipa mititelului nu valora nici 10milioane

Corect, d'aia Prepelita a ajuns capitan la 5teaua, Gaman capitan la Astra, iar toate cluburile se ingramadeau sa ia jucatori dupa dezafiliere. Norco cu tine, marele evaluator ca ne-ai spus pretul exact!

ropo
ropo  •  18 Mai 2017, 16:00

Pai echipa mititelului nu valora nici 10milioane

fcu1948
fcu1948  •  18 Mai 2017, 09:59
Postat de fibra pe 18 Mai 2017, 09:33

Suma este aberanta,iar daca va ramane la acest nivel,vom arata inca o data ca absurdul chiar s-a nascut si s-a dezvoltat aici. Chiar si o suma de 50 mil. tot falimentul FRF ar insemna. Poate asa va fi liniste.

Suma nu este aberanta, reprezinta clauzele de reziliere din contractele jucatorilor care erau legitimati la Universitatea Craiova. Contracte care au fost desfiintate urmare a deciziei FRF de dezafiliere a Stiintei.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează