FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUSTRIA - ROMÂNIA 0-0

10 ponturi de la Piţi » Selecţionerul explică minusurile şi plusurile din ultimul turneu al ”naţionalei”

Articol de , - Publicat joi, 07 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 07 iunie 2012 13:12

După 1-0 cu Elveţia şi 0-0 cu Austria, antrenorul reprezentativei încearcă o primă radiografie înainte cu trei luni de startul preliminariilor CM 2014


"Naţionala" e pe aeroportul din Inssbruck, se întoarce în ţară după turneul elveţiano-austriac. Selecţionerul Victor Piţurcă se rupe pentru cîteva minute de grupul "tricolorilor" şi punctează, la cald, cu ce a rămas la capătul "dublei" cu Elveţia (1-0) şi cu Austria (0-0). De multe ori, primele impresii sînt chiar cele mai adevărate!


1. Papp, Găman şi Raţ singurii integralişti în cele două jocuri.
"Găman poate fi considerat un cîştig. A confirmat în meciurile cu Elveţia şi Austria că poate reprezenta o soluţie pentru campania viitoare"

2. Nu am luat gol. Organizarea defensivă e trecută la lucruri pozitive?
"Nu în totalitate. Dacă în Elveţia am făcut un joc defensiv foarte bun, cu Austria am întîmpinat dificultăţi la fazele fixe şi nu înţeleg de ce, fiindcă nu prea aveam astfel de probleme"

3. Construcţia: plus sau minus
"Am suferit la construcţie. Nu se poate spune că doar din cauza mijlocaşilor, fiindcă toţi jucătorii trebuie să participe la construcţie, începînd de la portar"

4. Cel mai important cîştig
"Faptul că toţi jucătorii au demonstrat disponibilităţi fizice şi tactice care le permit să se exprime la un nivel înalt. Viitorul sună bine, în lot au fost mulţi jucători între 21 şi 23 de ani şi sper să mai vină şi alţi tineri"

5. Chiricheş la închidere
"A fost de conjunctură. Am vrut să mă edific dacă pot conta pe el şi la mijloc în anumite situaţii. Nu mă înrtrebaţi dacă îl voi mai folosi, dar puţin probabil să se mai întîmple"

6. Grozav poate juca titular în faţa lui Mutu sau a lui Stancu?
"Grozav n-are legătură cu posturile lui Mutu şi Stancu. El poate juca şi în stînga, dar, din punctul meu de vedere, locul lui Grozav este în spatele vîrfului, ca al doilea atacant"

7. Duelul Lobonţ - Tătăruşanu
"Rămîn la concluzia că Lobonţ reprezintă un exemplu pozitiv pentru portarii tineri. Acest lucru l-a ajutat pe Tătăruşanu să aibă personalitate contra Austriei şi să iasă bine pe centrări"

8. Spiritul de echipă
"Jucătorii au fost profesionişti şi s-au pregătit exemplar în cele două săptămîni de cantonament. Nu e uşor să joci două meciuri legate în compania a două naţionale puternice şi să realizezi rezultate pozitive"

9. Carenţe la posesie
"Mai avem de lucrat la acest capitol, dar asta ţine de valoarea jucătorilor. Trebuie demarcare continuă, nu e uşor. Au existat destule deplasări greşite în anumite momente cînd puteam dezvolta acţiuni periculoase şi am fi putut marca, atît cu Elveţia, cît şi cu Austria. Pe undeva, e explicabil acest lucru, ţinînd cont că Florescu şi Grozav au evoluat pentru prima dată împreună"

10. Nivelul atins pentru startul preliminariilor
"Cred că, una peste alta, avem o echipă care merită să ajungă la Mondialele din 2014. Sîntem pregătiţi pentru calificări şi am convingerea că, în acest moment, ne putem bate de la egal la egal cu oricare adversar din grupă, cu toate că Olanda şi Turcia sînt foarte puternice"

7 poziţii a căzut România în clasamentul FIFA pe luna mai: sîntem pe locul 52

Ce meciuri mai au "tricolorii" în 2012
Slovenia - România (15 august, Ljubljana, amical)
Estonia - România (7 sept., Tallin, prel. CM 2014)
România - Andorra (11 sept., Ploieşti, prel. CM 2014)
Turcia - România (12 oct., Istanbul, prel. CM 2014)
România - Olanda (16 oct., Bucureşti, prel. CM 2014)
România - Belgia (14 noi., loc nestabilit, amical)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
redsef2005
redsef2005  •  10 Iunie 2012, 10:54
Postat de steaua.libera pe 07 Iunie 2012, 13:53

Stiti ce e amuzant? Ca 80% din astia care il critica pe Piturca si-ar da jumate din viata ca echipa lor preferata sa fie antrenata de el!

Asta numai idioţii ca tine o cred!!! Nici un om sănătos la cap nu şi-l doreşte antrenor la echipa lui pe Piţurcă, cap sec! Prin aberaţia pe care ai emis-o ai demonstrat încă o dată, extrem de convingător, deşi nu mai era nevoie: stelist = redus mintal...

brod
brod  •  08 Iunie 2012, 13:17

TURCII AU SANCŢIONAT 2 CÂŞTIGĂTOARE FRAUDULOASE DE CAMPIONAT ŞI SUNT... UNDE SUNT. LA NOI, BLATURILE-S ÎN FLOARE. IAR ECHIPA ŞI REZULTATELE... CE SĂ MAI VORBIM?

claudiu7boss
claudiu7boss  •  07 Iunie 2012, 19:10
Postat de margelatu2011 pe 07 Iunie 2012, 15:28

Sincer sa fiu sunt surprins ca Romania a cazut 7 locuri...ma asteptam sa suie vreo 5!? Poate cineva sa explice? Din nefericire, SANDU/DRAGOMIR/PITZI sunt de mult depasiti...dar asta e! Cine se aseamana se aduna! :( Jos cu INCOMPETENTA si HOTIA! Jos cu SANDU & DRAGOMIR!

ar trebui sa urce vreo 10 locuri luna viitoare avand in vedere egalul cu austria, eu am priceput catva cum se calculeaza si se adun punctele din coeficient dar nu inteleg cum le scad luna de luna

Vezi toate comentariile (15)
Comentează